X
    Kategorier: Fototips

Sådan tager du bedre feriebilleder på rejsen

Det er de færreste rejselystne turister, som gennem tiden ikke har brugt tid og kræfter på at tage billeder på ferieturen. Ikke desto mindre bestræber flere og flere sig efterhånden på at tage deres færdigheder med fotokameraet til det næste niveau.

Spørgsmålet på mange af disse fotoentusiasters læber er dog, hvordan man kommer bedst fra start og opnår gode resultater på allerede den næste ferie.

Her skal det først og fremmest påpeges, at øvelse som altid gør mester. Du kan sagtens opnå yderst brugbare kompetencer og blive en bedre fotograf over selv en ganske kort tidsperiode – det kræver dog en lyst til at forbedre sig, blive fortrolig med sit kamera og lære af de billeder, man nu engang tager på sin ferie.

Et godt kamera er kun det første skridt

Mange laver en fejltagelse ved at tro, at det er nok bare at investere i et dyrt og avanceret kamera. Om end dette er et positivt skridt i den rette retning, er det ganske enkelt langt fra tilstrækkeligt til at blive en langt bedre fotograf.

For eksempel er det essentielt, at du ikke bare bruger auto-funktionen, men tværtimod giver dig i kast med at lære de forskellige funktioner og justeringsmetoder på kameraet at kende.

Dette vil nemlig ruste dig til at tage betydeligt bedre billeder og alt i alt lære mere om komposition, lys, kontrast og lignende vigtige faktorer.

Hvis du gør en ordentlig indsats for at blive klogere og mere fortrolig med kameraet, vil det med sikkerhed give pote, når du rejser ud i verden og skal forevige smukke og unikke motiver på vejen.

Evaluer dine billeder løbende og juster din teknik og stil

En anden velkendt fejltagelse er, når man bare skyder løs på rejsen og kommer hjem med et hav af feriebilleder – uden at have nogen som helst idé om, hvordan de ser ud.

Evaluer i stedet for din teknik og stil løbende, så du kan justere den måde, du indstiller kameraet på henad vejen. Såfremt du allerede opdager fejl eller steder, hvor der er plads til forbedring, en af de første dage på turen, er det jo en skam at fortsætte i samme dur.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Alexander Leo-Hansen: Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Vis kommentarer (1)

Relaterede indlæg