Recuva logo

Gendan slettede billeder og fotos

Del dette:

Har du nogensinde stået i den situation, hvor du opdager at de flotte familiebilleder er blevet slettet ved en fejl? Eller dit SD-kort er pludselig er gået i stykker, og ikke fungerer mere. Disse scenarier forekommer ofte, da mange bruger dårlige kort, der ofte kan gå i stykker.

Men nu til det positive. Alle disse billeder kan sagtens gendannes, hvis man bruger et program, der er lavet til formålet. Hvis du har en mac, skal du bruge denne guide: Gendan slettede billeder og fotos på din mac

Skynd dig før det er for sent

Gendannelsen af slettede billeder og fotos skal ske hurtigt. Det betyder at man ikke skal tage nye billeder på sit SD-kort, da man så overskriver de slettede billeder. Når billederne slettes ved en fejl slettes de faktisk ikke. Det er kun henvisningen til billederne, der slettes. De vil sige at når man sletter sine billeder ligger de stadigvæk på kortet. Når nye billeder så tages bliver de gamle billeder overskrevet af de nye.
Derfor skal man skynde sig at gendanne de slettede billeder inden man tager nye billeder. For så er nogle af billederne i hvert fald ødelagte, når nye billeder er kommet på kortet.

Gendan slettede billeder og fotos med recuva
Gendan slettede billeder og fotos med recuva

Brug Recuva til at gendanne slettede billeder

Dette program er nok det bedste gratis program, der findes til formålet. Det er super brugervenligt, og brugt af utrolig mange mennesker. Det har et hav af “features”, som gør programmet virkelig godt. Deres “Deep Scan” er super god til at finde de slettede billeder.

Recuva kan downloades gratis lige her. Du kan se hvordan programmet virker, når man scanner efter slettede billeder. Recuva er også oversat til dansk, så hvis du ikke kan engelsk kan du stadigvæk bruge programmet.

Gendan slettede billeder og fotos med recuva scan
Recuva scanner efter slettede billeder, så de kan gendannes

Som en lille fremvisning har jeg sat min USB i computeren, og vil nu prøve at finde en slettet fil. Det er et billede, som jeg har lagt over på min USB, og derefter slettet. Da det er sat ind i computeren vil jeg nu åbne programmet, og derefter vælge min USB. Efter jeg har valgt den trykker jeg på “Scan”, som er lige ved siden af.

Recuva scan gendan slettede billeder
Jeg vælger min USB og trykker på “Scan”.

Nu har den scannet min USB, og den fandt skam det slettede billede. Den fortæller også status/helbredet på filen. Helbredet kan nemlig blive forværret, hvis man har lagt nye billeder på USBen, da den så vil overskrive det gamle billede. Det havde jeg dog ikke gjort, da man som sagt skal stoppe alt brug, så man kan gendanne så mange billeder og fotos.

Gendan slettede billeder og fotos
Den fandt det slettede billede

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

93 comments

 1. Gælder det også slettede fotos på samsung trend?

 2. Kan man gendanne billeder fra et SD kort, når kortet er formateret?
  mvh
  Richard

 3. Hej
  Jeg har forsøgt at finde min SD-kort og den kommer slet ikke frem op i fanen, så jeg kan slet ikke vælge mit kameras hukommelseskort, hvad gøre jeg ?

 4. Hejsa.

  Er det overhoved muligt at redde nogle billeder fra et kamera,
  hvor de blevet slettet ved en fejl, og overskrevet af andre billeder efterfølgende.
  – Det er fra et bryllup, og det er før & under vielsen, der er slettet, og derefter billeder fra selve bryllups festen, der er blevet taget og dermed overskrevet de slettede billeder..
  Har du evt. en ide til at få reddet de overskrevet billeder?

  Mvh Michelle.

 5. Merete A. Schrøder

  Hej Alexander.
  Jeg har filmet med mit GoPro kamera med et Kingston SD kort. Men da jeg vil overføre filmene til computeren sagde den at det var i stykker og jeg skulle formatere den. Gør jeg dette via mit GoPro kamera sletter den optagelserne. Men som du skriver skulle de vel endelig stadig var på SD kortet. Så kan jeg formatere SD kortet og derefter bruge det program du anbefaler til at finde optagelserne igen??

  Hilsen Merete

  • Hej Merete
   Hvis du indsætter SD-kortet i computeren, og trykker annuller til formateringen kan du så finde SD-kortet via Recuva?

   • Merete A. Schrøder

    Ja Recuva kan godt finde SD-kortet – men kommer frem og siger “kunne ikke scanne de følgende drev: E:: kan ikke fastslå filsystemtypen.

    • Så vil jeg prøve, at formatere kortet, og håbe Recuva kan finde billederne efter.

     • Merete A. Schrøder

      Hej igen
      Nu har jeg formateret SD-kortet. Og Recuva kunne godt finde video optagelserne. Så jeg trykket at den skulle gendanne dem -hvilket den gjorde.
      Men men, når jeg så vil afspille dem i Windows media player – kommer den frem og siger: “Der opstod et problem i Windows Media Player under afspilning af filen”
      🙁 ÅHH hvad gør jeg nu…

     • Hej Merete

      Kan du downloade programmet “VLC Media Player”, og se om dette program kan afspille filerne?

 6. Merete A. Schrøder

  Hej Alexander

  Har downloade programmet VLC Media Player. Men desværre uden held. Det ser heller ikke ud til at virke. Det hele er noget mystisk noget. Jeg må prøve at tage hen til PC Service ude i Hellerup og høre om de kan hjælpe mig. Ellers må jeg jo bare acceptere at jeg har mistede disse optagelser 🙁

  Merete

 7. Hej kan den bruges til ipad? Min lille datter har slet video som er på sidste jul optoget. Vi vil gerne have den igen meget desperate at for den igen. Men vil ikke brug pengene til programmet. Dengang iPaden har ikke sikkerhedskopi så kan man godt henter fra den program?

  • Hej Tina
   Man kan desværre ikke bruge programmet på iPad, fordi Apple ikke tillader dette. Selve hukommelsen (de antal GB i din iPad) kan heller ikke tages ud, så der er desværre intet at gøre.

   Har i tjekket jeres iCloud om videoen ikke skulle være der?

 8. Hejsa,
  JEg har lige taget billeder til min venindes bryllup. Da jeg indlæser dem derhjemme, går der noget galt og så er de alle væk. Jeg har selvfølgelig nået at trykke “slet fra kamera” inden, så kan ikke finde dem der.. Er der nogen chance for at jeg kan finde alle de 600 billeder igen ??

 9. hej. det lykkedes at finde de slettede billeder med recovery. tak for dine tips. men de fylder ikke mere end 5 kb og er af dårlig kvalitet. kan man gøre noget ved det?
  mvh Allan

  • Det har jeg desværre ikke oplevet før 🙁

   • Hej Alexander.

    Jeg oplever det samme som Allan, at de gendannede billeder kun fylder ca. 5 kb. Jeg gendanner fra en extern harddisk, hvor billederne – da de var tilgængelige – fyldte 4 – 5 MB.

    Kan der være et eller andet step i processen, hvor det går galt?

    Ole

 10. Hej, jeg vil gerne have nogle billeder og videoer tilbage, min kammerat kom til at formatere mit micro sd kort på min samsung s5′ jeg vil høre om det er muligt få dem tilbage og om jeg bare skal sætte usb stikket i mobilen og i computeren, prøvede det i dag men kunne ikke finde mobilen

  Hjælp hjælp

  Hilsen johnny

 11. Hej Alexander

  Jeg er lige kommet hjem fra ferie,og har opdaget,at mit memory card fra mit kamera på mystisk vis er gået i stykker,så billederne kan ikke aflæses,når jeg sætter kortet i computeren ;( Har du nogle forslag til,hvad jeg evt kan gøre?

  På forhånd tak.
  Susanne

 12. Hej Alexander.

  Mit sd-kort kan pludselig ikke læses af min helt nye Samsung s5. Kan Recuva også hjælpe, hvis kortet ikke kan læses?

  Vh
  Mette

  • Hej Mette.

   Prøv og indsæt SD-kortet i en computer, og se om det ikke virker.

   • Mette Skov Jensen

    Hej Alexander.
    Tak for hurtig respons.
    Skal det direkte i computeren? Det er et mikro sd-kort..
    Jeg har forsøgt, at bruge USB stick mellem tlf og computer, men Recuva finder ingen filer. Der står på telefonen, at jeg skal isætte sd-kort selvom det allerede er i telefonen. Hvis nu kortet er defekt og det ikke kan bruges, hvordan får jeg så mine billeder ud?

    Vh
    Mette

    • Hej Mette

     Du kan desværre ikke connecte din telefon via USB til din computer, og så forvente det kan finde dit Micro SD-kort, som er i din telefon.

     Du bliver nødt til at indsætte det direkte i din computer, men dette kan være lidt svært, da næsten ingen computere kan tage et Micro SD-kort.

     Du bliver derfor nødt til at købe en lille kortlæster. Jeg har lige fundet et på mytrendyphone, som du sagtens kan bruge. Det koster ikke særlig meget: http://bit.ly/1G8xy2o

     Så putter du bare dit Micro SD-kort ind i den, og så tilslutter du den til computeren via USB. Så kan du finde det via Recuva.

     • Mette Skov Jensen

      Hej Alexander.

      Nu har jeg forsøgt mig med en adapter til mikro sd-kort (ligner bare et stort simkort hvori man kan isætte mikro sd-kortet), men når jeg isætter adapteren i computeren, kan computeren ikke finde drevet. Jeg har ikke købt den, som du henviser til, da jeg tænkte, at denne fungerer efter samme princip.
      Kan et sd-kort virkelig godt bare pludselig stå helt af uden, at jeg har haft problemer med det overhovedet?

      Vh
      Mette

     • Hej Mette

      Det lyder ikke særlig godt. Har du prøvet at indsætte dit SD-kort i andre computere. Det kan være et problem med din computer, så prøv lige dette. Hvis det ikke virker vil jeg anbefale dig at prøve dette link (https://support.microsoft.com/da-dk/mats/hardware_device_problems). Det kan se om der skulle være problemer med din computer, så den evt. installere nogle drivers, så det kommer til at virke igen.

 13. Mette Skov Jensen

  Kan man overhovedet gøre noget?

 14. Hej
  Under overførsel af billeder til computer, kom jeg til at slette nogle af billedfilerne inden jeg havde lagt dem over fra mit kamera. Jeg forsøgte diverse recover programmer uden held, og tog så 1 enkelt billede for at se om det hjalp i forsøget på at kunne finde “tråden” til SD kortet i programmerne… men stadig uden held 🙁 Har jeg nu ødelagt alle filerne på SD kortet, eller er der stadig mulighed for at kunne finde de slettede filer? Har 1 billede overskrevet alle de resterende billder? Der var mange………………………
  HJÆÆÆÆLP 🙁
  Hanne

 15. Hej Alexander 🙂

  Har et usb stik med billeder fra alting de sidste 10 år , havde nu købt et extra usb stik for og overføre billederne dertil hvis nu at der skulle ske noget med det eftersom det er nogen år gammelt , nu vil den kun formaterer når jeg stikker den i en computer (har prøvet i nogen stykker) og den virkede for 2 måneder siden .. typisk ikke .. Men når jeg bruger programmet her ‘Recuva’ så siger den bare “kan ikke fastslå filsystemtypen”.

  Vad ville du råde mig til her , så et indlæg længere oppe hvor du råde til og formatere den ‘ men det var et sd kort ‘ så ved ikke om det også er klogt her, og prøvede nu lige det med og formatere ekspresformatering , det kan den feks. heller ikke, kun almindelig formatering, men anulleret den ‘ ville lige høre dit forslag –

  På forhånd tak 🙂

 16. Hej Alexander 🙂

  Har et usb stik med billeder fra alting de sidste 10 år , havde nu købt et extra usb stik for og overføre billederne dertil hvis nu at der skulle ske noget med det eftersom det er nogen år gammelt , nu vil den kun formaterer når jeg stikker den i en computer (har prøvet i nogen stykker) og den virkede for 2 måneder siden .. typisk ikke .. Men når jeg bruger programmet her ‘Recuva’ så siger den bare “kan ikke fastslå filsystemtypen”.

  Vad ville du råde mig til her , så et indlæg længere oppe hvor du råde til og formatere den ‘ men det var et sd kort ‘ så ved ikke om det også er klogt her, og prøvede nu lige det med og formatere ekspresformatering , det kan den feks. heller ikke, kun almindelig formatering, men anulleret den ‘ ville lige høre dit forslag –

  På forhånd tak 🙂

 17. Hej Alexander 🙂

  Jeg har gendannet alle mine billeder og video’er med Recuva fra mit beskeadelige micro sd-kort på min Samsung 5S og lagt dem i en mappe på mit skrivebord. Jeg har lagt dem op på et nyt micro sd-kort, men jeg kan ikke se billederne på min pc og kan heller ikke se dem på min Samsung 5S 🙁
  Kan du hjælpe med dette problem?

  Tak på forhånd.
  Jack

 18. Hej Alexander 🙂

  Jeg har gendannet alle mine billeder og video’er med Recuva fra mit beskeadelige micro sd-kort på min Samsung 5S og lagt dem i en mappe på mit skrivebord. Jeg har lagt dem op på et nyt micro sd-kort, men jeg kan ikke se billederne på min pc og kan heller ikke se dem på min Samsung 5S 🙁
  Kan du hjælpe med dette problem?

  Tak på forhånd.
  Jack.

 19. Jeg sidder med et sd kort, fra en Samsung mobil, som ikke kan læse det. Når jeg sætter det i min pc skriver Recura at den ikke kan gøre noget fordi den ikke kan beregne størrelsen på kortet. Er der noget jeg kan gøre???

  På forhånd tak og syntes det er en super god side du har her 🙂

 20. Hej Alexander.
  Hvis man har haft Ca. 800 billeder på et sd kort og de er blevet slettet, og man har taget Ca. 70 nye på kortet, kan man så fortsat finde de 730 billeder der ikke er blevet overskrevet.?
  Håber meget på et positivt svar.?
  Hilsen Camilla

  • Hej Camilla

   I princippet burde det være sådan. Det kan dog være den overskriver flere af dine billeder på samtidig, så antallet måske er en smule mindre. Den kan dog måske gendanne samtlige billeder, da de enkelte billeder kun er overskrevet en enkelt gang.

 21. Jeg sidder og prøver på at gendanne nogle billeder. Dog bliver de gendannet som JPEG filer som jeg ikke kan åbne, er der mulighed for at kunne laver filerne om til noget andet ?

 22. Hej Alexander.

  Mine billeder forsvandt på min mac, efter jeg havde importeret dem og slettet på kameraet. Har hentet Recuva og fulgt din guide og jeg har også fundet alle billederne igen. Mit problem er nu, at jeg aner ikke hvordan jeg får dem over på min mac igen? Kan kun se dem i det program der og der står, at jeg skal ‘recover’ men det koster 800kr? Fordi jeg ikke har nogen registreringskode.. Kan jeg ikke få dem overført til min computer uden at skal betale alle de penge? Det er så frustrerende at kan sidde og kigge alle billederne i det ‘Wondershare Data Recovery’ program, og ikke at kunne få dem over på min mac, så jeg kan bruge dem 🙁

  Håber du kan hjælpe

  Vh Pernille

 23. Hej
  jeg ved ikke om du kender til det.. Jeg skulle overfører mine billeder til min computer, og mistede dem alle sammen af en eller anden grund.. Jeg fandt så et gendannelsesprogram, som fandt dem igen, men kvaliteten af billederne er ikke særlig god, kan man gøre noget ved det??

 24. Hej Alexander. Jeg står med et problem jeg håber du kan hjælpe mig med. For en måneds tid siden, var jeg nødt til at gendanne fabriksindstillingerne på min samsung galaxy x cover 3. Det resulterede selvfølgelig i at jeg mistede alle mine sms beskeder og mine billeder. Og jeg har desværre ikke taget nogen backup. Men jeg kan forstå at du anbefaler en hjemmeside der har taget forbehold for det? Er det recuva den hedder eller hvad? Vil du ikke være sød at forklare mig hvordan jeg på nemmeste måde tager det i brug? Og er det helt gratis og risikofrit? Hvis en computer skal tages i brug, risikere jeg så at den kan gå i stykker? Og hvad sker der ved at man downloader app’en? Jeg håber meget på at du kan hjælpe mig.
  Mvh Michael.

  • Hej Michael,

   I dette indlæg gennemgår jeg brugen af programmet Recuva, som kan bruges til at finde og gendanne slettede billeder. Det lyder dog til det vil være en meget svær process i dit tilfælde, da den geninstallere hele systemet på nyt, når man laver en fabriksgendannelse. Her overskriver den allerede mange filer, og du har efterfølgende brugt din telefon i en måned. Jeg vil desværre mene det vil være umuligt at finde den ønskede filer, fordi de er blevet overskrevet adskillige gange, og er derfor umulige at gendanne. Recuva er gratis og risikofrit, hvis du skal bruge det til en anden gang.

 25. Hej Alexander.
  hjælp hvad gør jeg.
  har fået vasket min søns bukser, med hans USB nøgle i og nu virker den ikke.
  kan det han har skrevet på pc, ikke gemt, men overført til USB, findes på pc igen.
  hilsen Gitte

 26. sonja andersen

  jeg har en nokia lumia,920, men pludselig slukker den, og jeg kan intet. Så jeg fløj ud og købte en lumia550. Men jeg skulle ændre på simkortet. Hvad gør jeg med alt det, jeg gerne ville have med over? Er der nogen mulighed for at hente det fra 920éren?

 27. Hej Alexander

  har formateret mit SD kort ved et uheld, en skrev noget med en fejl på kortet og så bedte den om at formatere det..

  Nu har jeg så fået de fleste billeder gendannet med det der Recuva program, men jeg kan ikke åbne dem med nogen af mine billede programmer. Har du nogen ide til hvad jeg kan gøre??

  Mvh. Louise

  • Hvilken fejl får du, når du prøver at åbne dem?

   • Jeg har prøvet de forskellige billede programmer jeg har, og enten skriver den “kan ikke åbne dette billede, fordi den enten ikke understøtter dette format” og noget andet efterfølgende eller så skriver den, billedets navn og vi kan ikke åbne denne fil.

 28. Hej Alexander.
  Har læst om din henvisning til disk drill, det kunne godt finde mine slettede billeder på mit kamera. Det lader dog til at jeg ikke rigtig kan få lov at gemme dem/ oprette dem i en ny mappe på min computer. Kan det passe at det at gemme billederne igen, kræver at jeg køber disk drill Pro til omkring 600 kr?
  Mvh Sascha

 29. Hejsa, tak for svar?
  Jeg har en Mac og forsøger jeg at hente Recuva henviser den til wondershare, data recovery, da denne understøtter Mac. Her ender jeg lidt i samme situation hvor jeg skal købe programmet til omkring 600kr?

 30. Hej alexander

  Jeg har pludselig mistet billeder fra mit usb stik uden at vide hvad der er sket. Det skete på min mac computer, jeg kan se i tidligere kpmmemtarer at det program du anbefaler ikke understøtter mac… Kan jeg risikere at forsøge at finde dem på en anden computer, eller skal det være på den det er forsvundet på?

 31. Hej Alexander 🙂

  Jeg har været ude og tage nogle bryllupsbilleder, men nu til min store skræk kan jeg ikke få kortet til at virke overhovedet 🙁 Det skriver at det er skrivebeskyttet, og har vitterlig snart prøvet at for at det ikke skal være det, men uden held 🙁 Har du en ide om hvad jeg kan gøre?

 32. Hvordan kan jeg få beskadigede billeder som telefon har ødelagt og de ligger på sd-kort.
  Telefon er en samsung s5

 33. Hej Alexander. Har mistet mine USA-billeder ved en fejl på Medion 16GB Memory Card. Har kortlæser og har down-loaded RECUVA efter din vejledning. Men jeg er en novice på PC-området: Recuva kan ikke fastslå filsystem (på mit kort?). Hvad skal jeg gøre for at Recuva akcepterer mit kort? Skal der formateres, og i så fald fald, hvordan? Håber at få mine 900 billeder tilbage!! V.h. John L.

  • Hej John,

   Har du fået løst problemet eller er du stadig i samme vildrede. Jeg beklager det sene svar!

   • john lilliendahl larsen

    Hej, Alexander. PAD i Randers og Photographica i Kbh. har ikke kunnet gendanne mine billeder. PAD kan ved en teknisk svær “operation” muligvis gendanne billederne – men det vil koste mig 6.500 kr!! Så kan jeg lige så godt tage til U.S. og tage billederne en gang til! Mine billeder er altså på kortet, men er “keramisk indkapslet”, som jeg forstår det. Har du hørt om lignende tilfælde? V.h. John L.

 34. Hej Alexsander

  Jeg er kommet til at slette mine billeder fra min Samsung Galaxy 6 Edge. Jeg har downloadet Recuva på min computer. Kan programmet bruges til min telefon?? For programmet kan ikke finde telefonen når den søger, jeg har tilsluttet via dens oplader/stik.
  Håber at du kan hjælpe??
  Imse

 35. Min søn har gendannet vores macbook air .
  Og mine foto er ikke til at finde !!!
  Kan man find dem igen på en eller andet måde?
  Håber du kan hjælp??

 36. Alle mine billeder taget med telefonen ligger på min PC og tablet. Nu har jeg fået en ny tablet Samsung m. Sd kort
  Kan jeg slette alle billeder på den gamle tablet ved fabriksindstilling, uden at billeder forsvinder fra min nye tablet, telefon og PC. Jeg har jo en Google konto.
  Mvh og Tak.

 37. Hej ☺️ hverken telefonen eller computer kan læse mit Micro sd. Alle mine billeder fra min graviditet er på så er ulykkelig. Kan recuva bruges? Vh. Chanette

 38. Hej Alexander
  Håber virkelig du kan hjælpe mig. vi er lide vendt hjem fra en ferie fra USA og vil overføre ALLE vores billeder over på computeren. Men opdager så at der er forsvundet nogle billeder. Billederne fra starten og slutningen af ferie er der stadig. billeder som er forsvundet er fra midten af ferien.
  vores kamera er i Nikon kamera. er der en chance for at vi kan finde disse tabte billeder igen.

  Vh Lien

 39. Hej,
  Jeg er på rejse og har ikke min mac hos mig. Jeg ville flytte nogle billeder til skyen, men pludselig er billederne forsvundet på min telefon og når jeg logger ind på skyen, kan jeg se at der ligger data på 35 GB ud af 40 som jeg har tilkøbt. Jeg kan dog ikke se billederne. De må vel være der, da det er uvurdelige billeder for mig. Håber der er hjælp at hente til mig! Jeg bruger en Huawei pro20

 40. Ja, jeg kan logge ind, men der står der hvor meget der er brugt og ikke andet

 41. Jeg har løst det, men tak for din feedback:-)

 42. Hejsa, jeg er kommet til at trykke formatere på mit kamera, kan jeg stadig gendanne det eller er billederne væk for evigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *