onsdag, december 1, 2021
Forside » Generelt » Tag perfekte feriebilleder denne sommer

Tag perfekte feriebilleder denne sommer

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Når man er på sommerferie, er det en selvfølge, at man tager en masse fede feriebilleder i løbet af sin rejse. Dét at tage helt perfekte billeder kræver en del øvelse, men når man er ude at rejse, har man rig mulighed for at øve sig i at tage billeder, for der er nemlig en hel masse at tage billeder af. Det fleste kender sikkert til det med at komme hjem fra ferie og opdage, at de billeder, man har taget, ikke er helt tilfredsstillende, men med disse enkle tips, vil man kunne forbedre sine færdighed inden for fotografi rigtig meget.

Tag dig god tid

Noget af det vigtigste man skal huske, når man vil tage fede billeder, er at man skal tage sig god tid. Den bygning eller det landskab, man er ved at tage billeder af, flytter sig ingen steder, så man kan ligeså godt tage sig god tid og gå rundt og nyde stedet. Tag billeder fra en masse forskellige vinkler. Tænk over hvordan du vil have, at det færdige billede skal se ud og prøv dig frem, indtil du opnår det ønskede resultat. Der er intet værre end at skynde sig at tage en masse tilfældige billeder og så komme hjem og opdage, at billederne er blevet dårlige.

Hav styr på kompositionen

Billedkompositionen er nok det allervigtigste, når man skal tage gode billeder. Kompositionen ændrer billedet fuldstændigt, og har man helt styr på kompositionen, er det svært at komme alt for galt afsted. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan man kan opstille sit billede, men som begynder findes der nogle grundregler for, hvad man kan gøre. Kompositionen er vigtig, fordi det lader øjet blive fanget af fotografiet på en måde, der virker næsten tilfredsstillende.

Det gyldne snit

Der er en grund til, at det gyldne snit hedder, som det gør; hvis man vil have bedre billeder, så er det vigtigt, at man har styr på reglerne ved det gyldne snit. Start med at øv dig i at bruge det gyldne snit til din fordel, for når du har 100% styr på det, kan du sagtens tage billeder, der ikke følger det gyldne snit, uden det ser mærkeligt ud.

Geometri, mønstre og linjer

Hvis der er noget, der virker tilfredsstillende at kigge på, så er det geometri, mønstre og linjer. Øjet bliver straks fanget af det, og det vil give billedet et flot udtryk.

Frame within a frame

Framing er populært indenfor billedkomposition. Det betyder for eksempel, at man bruger et vindue eller en dør til at indramme det, der er på den anden side. Det ser super fedt ud og giver dit billede dybde, fordi der er en forgrund og en baggrund, hvilket næsten kan få billedet til at virke tredimensionelt.

Forgrund og baggrund

Forgrund og baggrund, og måske endda også mellemgrund hvis man vil gå så vidt, er gode måde at opstille sit billede på. Det betyder, at man for eksempel tager et billede af en blomst, hvor blomsten er tættest på kameraet, og hvor man så bagved blomsten kan se en bygning eller et flot landskab.

Vær kreativ med vinklerne

I starten kan det virke en smule grænseoverskridende at eksperimentere med vinkler, fordi det ofte betyder, at man bliver nødt til at sætte sig ned på knæ på en åben gade eller stå i en akavet stilling midt i det hele, men vinklerne er vigtige at eksperimentere med, når man vil tage gode billeder. Man får de bedste billeder ved at være i øjenhøjde med objektet, så vær ikke bange for at bevæge dig rundt, når du tager billeder.

Redigér dine billeder

Nogen ville måske kalde det at snyde, at man redigerer sine billeder, men det er ingen hemmelighed, at selv det bedste fotografer i verden gør det, og så kan du også gøre det. Postproduktion er en af de vigtigste dele af fotografering, og man kan gøre selv det dårligste billede til et nogenlunde billede ved at redigere på lys og farver og fjerne objekter, der distraherer øjet. En god idé er at få fingrene i et godt redigeringsprogram såsom Photoshop, så man kan redigere sine billeder ordentligt. Sådanne programmer er dyre, men man kan med fordel låne penge hos f.eks. Moneylender, så man kan forbedre sine rejsebilleder på sin næste ferie.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*