Sådan tager du gode billeder: Få de bedste råd

Del dette:

De fleste kommer ikke uden om, at det er rart at kunne vise nogle gode billeder frem til venner og bekendte, uanset om det foregår på Facebook, Instagram eller Snapchat. Vi guider til, hvordan du sørger for at tage nogle gode billeder, du stolt kan vise frem på sociale medier.

Sørg for en simpel og ren baggrund

Hvis du ønsker at skabe et stilrent og lækkert foto, så handler det om at holde baggrunden simpel og ren, så den ikke tager fokus væk fra det motiv, du ønsker at portrættere. Du kan med fordel vælge en ensfarvet flade. Det kan være en mur eller en væg, som du kan placere dit motiv foran. Det er altid en fordel at bruge rolige baggrunde, da de motiv dermed vil rende med fokus.

Tag gerne close-up

Hvis du ikke er et sted, hvor det er muligt at finde en ensartet flade, du kan tage dit motiv hen til, så er det altid en mulighed at zoome ind på dit motiv.

Brug det naturlige lys

På et godt billede vil der typisk være masser af lys og gerne naturligt dagslys. Billeder bliver sjældent ret gode, hvis der for eksempel er mørkt og en enkelt kunstig lyskilde. Det optimale er altid at bruge dagslyset, men det er klart at fortrække at tage billedet i skyggen, da lyset derved bliver blødere. Hvis du fotograferer indenfor, bør du trække dit motiv hen imod et vindue. Brug som udgangspunkt ikke kunstigt lys, da der giver billeder et bizart gult skær.

Mennesker med ensfarvet tøj

Hvis du som fotograf har indflydelse, bør du gå efter at de mennesker du fotograferer har ensfarvet tøj. Det kan selvfølgelig være svært at styre, hvis fotoet tages spontant. Men hvis der er mange farver på tøjet af de mennesker, du fotograferer, så kan du med fordel vælge at zoome ind.

Sort/hvid billeder redder alt

Hvis du er ude til arrangementer, hvor mange mennesker deltager som for eksempel til sportsevents, så er det umuligt at tage højde for baggrunde og lys. Her kan du fortsat tænke på at zoome ind på det vigtige, og hvis du går efter stemningsbilleder med mange mennesker på, så kan du altid gøre det sort/hvidt. Det vil typisk give et billede et mere stilet look.

Hvis du rejser til Rusland for at følge det danske herrelandshold i fodbold, kan det være en fordel at tage en lækker selfie. Vi har her givet opskriften på, hvad du kan tænke over, når du tager dine næste billeder. Du får helt sikkert brug for at tage en vinder-selfie, når Danmark i sin åbningskamp slår Peru. Danmark kommer ifølge Unibethøjst sandsynlig til at slå Peru.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *