gratis billedredigeringsprogrammer lightworks

5 gode gratis videoredigeringsprogrammer

Del dette:

Det kan være svært at finde det bedste videoredigeringsprogram, når man gerne vil redigere sine gamle eller nye videoklip. Nogle videoredigeringsprogrammer kan være meget svære at navigere rundt i, og andre har simpelthen ikke særlig mange funktioner. Man kan hurtigt “fare vild” i junglen, og komme til at downloade en masse forskellige redigeringsprogrammer, som man ikke får prøvet ordenligt, fordi man hurtigt skal tjekke det ud.
Derfor har jeg lavet en liste med de videoredigeringsprogrammer, som jeg vil anbefale. Her vægter jeg meget brugervenlighed, og udvalget af funktioner. Dette mener jeg er de to parametre, som man skal have in mente, når man som nybegynder skal finde det bedste program. Og selvfølgelig er det kun gratis videoredigeringsprogrammer, som vil være med i denne liste, da dette er det ultimative krav.
Jeg henviser også til et mere avanceret program, hvis du mangler funktioner i de gratis alternativer, fordi de indeholder desværre ikke de bedste funktioner.

Adobe Premiere Elements 13: Bedst til prisen – 359 DKK (Windows/Mac)

Det kaldes verdens bedste videoredigeringsprogram til nybegyndere og avancerede brugere. Det kommer fra den populære Adobe-serie, der indeholder Photoshop og Lightroom. Med dette videoredigeringsprogram får du et hav af ekstra funktioner i forhold til de gratis alternativer. Du kan gøre rystede optagelser skarpe, programmet har en indbygget guide samt en masse fede effekter. Det får topkarakter, når det bliver testet. Det kan kun anbefales.

Adobe Premiere Elements 13 videoredigeringsprogram

1. Lightworks (Windows/Mac)

Selvom Lightworks er et gratis program er det blevet designet og testet af profesionelle og eksperter indenfor videoredigering. Derfor udstråler programmet af seriøsitet, og er samtidig det bedste på markedet. Programmet kræver lidt tilvænning før man kender det rigtig godt. Når man har fået denne tilvænning og rutine er programmet virkelig godt. Man har en stor palette af muligheder i programmet, der giver en hvis kreativitet, når man redigerer sine klip. Det slår endda Final Cut Pro på nogle punkter, når man tester deres specifikke kunnen og gøren. Man kan ændre hele interfacet, så det bliver efter ens eget behov, og samtidig er programmet meget “let”, så det ikke kræver en masse computerkraft. Dette program kan kun anbefales, hvis du er nybegynder og gerne vil lære videoredigering.

Lightworks videoredigering

2. iMovie (Mac)

Apple er verdenskendt for mange af deres produkter, og det er ikke en undtagelse for deres mindre slagskib indenfor videoredigering. Hvis du ejer en Mac kan du downloade programmet gratis i AppStore. iMovie kaldes også lillebroderen til det anerkendte Final Cut Pro, som bruges af profesionelle. Derfor har de en masse funktioner, som er til stede i begge programmer. iMovie er super brugervenligt, og meget nemt at lære. Tidslinien er virkelig lækker, hvor du har en masse funktioner, som du kan bruge på videofilerne. Det er samtidig super nemt, når man skal eksportere sit endelige produkt, da man kan sende det via mail, eller uploade det til YouTube. Samtidig kan du også lave slowmotion, som er virkelig sjovt.

iMovie videoredigering

3. Avidemux (Windows)

Dette er et udemærket stykke software. Programmet understøtter rigtig mange filformater, så man ikke behøver andre programmer til at konvertere sine videooptagelser. Man har masse muligheder for at automatisere mange opgaver i programmet. Dette kaldes også projects, som man altid kan gå tilbage til, da den gemmer disse ting. Man kan også redigere i de forskellige lydspor, hvis man gerne vil tilføje lydeffekter eller bare gøre lyden lavere. Du kan tilmed indsætte undertekster i din film.

Avidemux videoredigering

4. VideoPad (Windows/Mac)

Med VideoPad har man et stort udvalg af funktioner. Der er gode muligheder for tilpasning og klippe sine videoer på en meget nem måde. Men kan ligeledes arbejde med sine videoer i en høj opløsning, så man bevarer den gode kvalitet fra sine optagelser. Det kan være du oplever, at man kan købe programmet. Dette kan man også, men det er for professionelle. For en privat forbruger er programmet helt gratis.

Videopad videoredigering

5. Movie Maker (Windows)

De fleste kender Windows Movie Maker. Det har altid været installeret, når man købte en ny computer, og mange har også brugt det før. Det er virkelig brugervenligt, fordi det er simpelt designet, men har heller ikke et hav af funktioner. Dette er selvfølgelig et plus, hvis man aldrig har redigeret før. Man finder dog hurtigt sine begrænsninger i programmet, fordi det ikke har et utal af funktioner. Dette kan primært bruges til at sammensætte enkelte klip, eller skære nogle få sekunder væk. Det har ingen nævnværdige effekter, som gør programmet bedre.

Windows Movie Maker

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Skal dit hjem sælges? Sådan tager du de perfekte billeder!

Ét billede er mere værd end tusind ord. Dette gælder i hvert fald når dit …

91 comments

 1. kaj christiansen

  Er det kun Avidemux man kan slette og tilføje lydfiler i?
  Venligst
  Kaj L. Christiansen

 2. Kære Alexander.

  Jeg bruger i dag Movie Maker men mangler at kunne lægge lyd fra en video ind under en anden og at kunne cross-fade lys noget bedre end tilfældet er.
  Jeg laver ugentlige “videohilsner” på min efterhånden ret velbesøgte blog/site. – og til facebook, hvor jeg har re3t mange følgere.
  Er Adope-programmet bedre – eller?
  Jeg er i og forbliver i Windows – i praksis på den nye Surface PRO3, med i7 processor 8GB RAM og stor SSD-.harddisk (512 GB)
  På forhånd tak for råd

 3. Hej

  Er der et program, hvor man kan redigere lydfilen, sådan at man kan fx få nogle af personerne på videoerne til at gentage flere gange hvad de siger, altså hvor det lyder som om vedkommende rapper?

  Mvh Pernille

 4. Hej
  Jeg har et JVC videokamera med indbygget harddisk, når jeg overfører de film jeg har optaget til Windows Movie Maker tager den kun lydfilerne med – der kommer ingen film frem som man kan redigere i – kender du måske problematikken og kan råde mig? Har lige været på kursus i Windows Movie Maker og vores underviser vidste ikke hvad der var galt og vi var flere på holdet med samme slags Kamera, som gjorde ligeledes, som ovenstående beskrevet.

  M.v.h. Kirsten

 5. er der et gratis promram som du kan anbefale til at redigere videoer med til youtube? sådan nogle som youtubers bruger. altså hvor man kan lave de der effekter med at der fx. kommer flammer og lydeffekter, musik osv.

 6. Hej. Jeg bøvler HELT VILDT med at når jeg lægger en video (mp4) ind i moviemaker er lyd og billede forskudt. Det fungerer fint i VLC og medieplayer – men dér kan jeg jo ikke redigere… Nogle tips??

 7. Hej Alexander.

  Har du et link til et sikkert sted hvor jeg kan downloade Lightworks gratis. For som du selv skriver så kan man hurtigt fare vild. Det skal være til en windowscomputer 🙂

  Og et andet spørgsmål: Jeg har en veninde der rigtig gerne vil vide om man gratis kan downloade iMovie til en windows computer, for hvis man kan så vil hun rigtig gerne have et link til et sted hvor man kan downloade det gratis 🙂
  Hilsen Trine og Amalie (veninden)

 8. Hei! Jeg har nettopp kjøpt meg Mac og skal bruke den til å redigere fotballvideoer. Men Imovie har ingen tidslinje på filmen som jeg er avhengig av for å lage høydepunkter. Noen forslag?

  • Hej Sven Erik,

   Jeg vil anbefale dig at inverstere i videoprogrammet fra Adobe, som jeg omtaler i starten af indlægget. Det har denne tidslinie som du efterspørger. Derudover vil du også kunne tilføje nogle fede features, når du skal redigere din fodboldvideo.

 9. Jens Peter Kristensen

  Daw Alexander.

  Kan se at du giver man gode råd. Derfor vil jeg spørge dig om der er et program, som kan ændre optagelser der er taget lodret i stedet for vandret? Optagelserne er foretaget på telefonen, som ligger i et format der hedder MP4, mener jeg.

 10. Merete Kongsmark

  Hej Alexander

  Tak for en god guide.

  Hvilket program vil du anbefale når jeg optager med 2 kameraer og skal bruge lydsporet fra det ene kamera?

  vh Merete

 11. Alexander, hvilket af de 5 kan man filme, som er både god og til at filme speed?

 12. Hej Alexander,
  Jeg er fuldstændig ny udi dette – og ikke nogen haj. Jeg skal sammensætte 5-6 forskellige småfilm i anledning af en fødselsdag. De er i forskellige film-formater. Jeg har windowsmaskine og kvaliteten behøver ikke være i top. Er der en af dem du vil anbefale mere end andre?
  Med tak for hjælpen
  Frederikke – virkelig nybegynder

  • Hej Frederikke,

   Jeg beklager det meget sene svar, og håber du stadigvæk kan nå det. Det du efterspørger kan du lave i programmet, Lightworks, som jeg også fremhæver i denne artikel. Jeg håber du kan bruge programmet, ellers håber jeg du havde en god fødselsdag 🙂

 13. Nu har jeg klikket på både “Adobe Premiere Elements 13: Bedst til prisen – 359 DKK (Windows/Mac)” men når man kommer ind koster den 600kr.
  Har også prøvet.. “1. Lightworks (Windows/Mac) ) Den koster ca 800kr. Hvor er de GRATIS programmer henne.?

 14. Hej Alexander

  Kan jeg lave videoredigering af mine optagelser fra min IPhone uden at skulle konvertere først? Hvis jeg ikke har en Mac

  Mvh. A

 15. Der findes et andet rigtig godt program til video redigering – Wondershare Video Editor – det koster ca 50 us dollars, det er hamrende nemt at bruge, og har alle de funktioner i efterlyser, når man klippet og klistret sin film sammen, gemmer man det hele i det format man ønsker fx til YouTube, facebook etc.
  Programmet kan downloades og prøves gratis..
  Check min youtube kanal og se for jer selv 😉 https://www.youtube.com/channel/UCN4OWylGWmW3j6tyBr1Pg7w

 16. Pernille Matthiesen

  Hej Alexander.
  Jeg redigerer videoer sammen med min kæreste, og vi har i lang tid brugt movie maker idet det er simpelt og let at anvende. Nu vil vi gerne have flere funktioner, fx. zoom i enkeltdele af et videoklip samt slowmotion. Derfor skyndte jeg mig at downloade Lightworks, og har siddet med det et par timer samt set tutorials om programmet. Jeg har teknisk snilde og har normalt meget let ved at sætte mig ind i nye programmer, men for søren hvor er Lightworks uoverskueligt og slet ikke nemt at lære at kende.
  Du kunne overveje at lave en tutorial på dansk, så du kan vise os hvor let det er at navigere rundt i. 🙂
  Vh Pernille

  • Hej Pernille,

   Det glæder mig din kæreste og dig har denne passion til fælles. Jeg har selv har stor success med følgende video, der giver et godt overblik over basic functions i programmet: https://www.youtube.com/watch?v=3lG0vLQCF7k

   Jeg har desværre ikke tid til at optage en video, og tror også jeg ville fordybe mig alt for meget, hehe 😀 Er der nogle specifikke ting du søger hjælp til, eller er det selve opsætningen i programmet, der gør det for uoverskueligt og besværligt at lære?

 17. henrik frederiksen

  hej ved du hvorfor jeg ikke kan samle en film som en file på handbrake, har prøvet alt der er ikke nogen som kan hjælpe mig ?

 18. henrik frederiksen

  hejr har du et program hvor den samle en film som en file og hvor jeg tage dansk undertekster med . der må ogaå godt kunne konverter og mp4

  på forhånd tak

 19. Hej. Jeg har brug for et program der kan stabilisere en optagelse der hopper op og ned. Er der nogle af de gratis programmer der kan det ?
  Mvh jan

 20. Henrik frederiksen

  hej det jeg mener det er jeg har et program jeg ripper dvd filmene fra der efter ligger jeg dem over i handbreak hvor den skulle samle filmen til en fil og derefter konverter til mp4 det er lige pluslig sket det at den deler filerne ud i flere end i en fil og jeg plejer at ligge danske undertekster ind i burn it som det hedder og det gør den også men som jeg skrev vil handbreak ikke samle filmen til en samlet fil og nu er det stået på siden november har du et program hvor jeg ka samle filmen til en fil og putte undertekster på billede og konverter til mp4 da ingen kan hjælpe mig

  på forhånd tak 🙂

 21. Henrik frederiksen

  hej ville det ikke være mere nemt for os begge to hvis du ville være venlig og ringe mig op , da jeg ikke får skrevet det rigtigt

  58521155 på forhånd

 22. henrik frederiksen

  hej har du fundet ud af noget, eller er du ved at finde ud af noget så tager du bare den tid det tager

  på forhånd tak

  henrik frederiksen

 23. henrik frederiksen

  tak vil jeg så kunne konvente til mp 4 og ville jeg Få danske undetrtekster brændt ind i film

  på forhånd tak

  og tak for dit svar

 24. henrik frederiksen

  hej og få en samle film i en

  tak

 25. Hej Alexander. Hvis man skal lave en video KUN med billeder, men skal bruge en bestemt sang (lidt som flipagram bare længere og billigere) hvad anbefaler du så? MVH Maria.

 26. Hej.

  Kan du anbefale et program, der kan forvrænge et videoklip? (Ala smeltende voks – som man foreksempel ser i https://youtu.be/58RSC7HO9aU omkring 1.54min)
  Håber du kan hjælpe?

 27. Jeg har prøvet Lightworks, men det var for omfattede til mig. Skal bare kunne slette et stykke i starten og slutningnen af min video.
  Jeg har nu prøvet Videopad og det fungere for mig, MEN jeg har det “lille” problem at når jeg eksportere videoen er den ikke længere i fuld størrelse. Jeg ville jo gerne have den fyldte næsten hele skærmen, som den oprindelige video faktisk gør.
  Jeg har prøvet mange ting i Videopad, men har ikke kunne få den til at gemme min video i samme størrelse som min oprindelige video.
  Har du nogen idé om det overhovedet kan lade sig gøre i Videopad?
  Iøvrigt tak for en fin og informativ hjemmeside.
  Med venlig hilsen

 28. Hej, jeg har lige fået ny computer. På min gamle brugte jeg Movie Maker, og var egentlig rigtig glad for det, men det viser sig at jeg ikke kan få Windows Movie Maker til Windows 10. Kender du noget der minder om Movie Maker? Altså er lige så simpelt og gratis?
  Tusind tak

 29. Efterlyser et redigeringsprogram der kan zoome ind på et selvvalgt udsnit af videobilledet og skære resten fra. Har du et godt forslag?

 30. Hej.
  Jeg søger et videoredigeringsprogram til MAC der kan afspille afspille op til 3 videoer samtidig.
  Forklaring: Jeg har optaget små månedlige klip af mine børn gennem flere år og vil gerne afspille dem samtidig så man kan se dem vokse. Tanken er at skærmen er delt i 3 dele. Giver det mening?
  Forslag?
  Mvh
  Torben

 31. hej kan man få dette i en app

 32. Tak for det. Hvad hedder den funktion i programmet der kan vise flere klip samtidigt?
  Mvh Torben

 33. Hej. I 1990erne lavede jeg mange videooptagelser som nu ligger som rå materiale på DVD. Jeg har forsøgt at redigere dem ved hjælp at er ældre redigeringsprogram, men jeg har problemer med at få lyden med.
  Jeg vil derfor gerne investere i et nyt redigeringsprogram. Gerne et der er på dansk, idet de tekniske betegnelser på engelsk er en udfordring for mig. Har du et forslag.

 34. Hej! Jeg skal lave en lille julehilsen klip – er der nogle programmer der har gratis 10-15 sek “juleemne” til at sætte i starten af egen video ? Med venlig hilsen Katerina

 35. hejsa jeg har brug for et program der er ledt og bruge men også hvor jeg kan stege eller gøre den helt vid i nummerplade da jeg skal brug det til sos kørsel og vi ikke må ligge nåde op med nummerplade håber du kan hjælpe og på bruger annox
  🙂
  -andreas

 36. Hej.

  Jeg har købt en drone DJI Phantom 3 som optager i 2,7k men når jeg redigerer optagelserne via Windows moviemaker så blir kvaliteten meget ringere end originaloptagelsen WHY.

  Hvilket redigerings program skal jeg bruge..?

  Hvor kan jeg finde lydfiler til at lægge på optagelserne..?

  Håber på hurtig svar 🙂

 37. Hej
  Jeg har nogle rigtige gode videoer liggende som desværre er blevet optaget med sorte bjælker i top og bund(letterbox). Dem vil jeg meget gerne have redigeret, så filmene vises uden de sorte bjælker. Hvilket program vil du anbefale til det?

 38. Hej
  kender du et videooptagelse program, hvor man kan optage med kameraet på forsiden af ​​telefonen, hvor det ikke flipper/omvender billedet?
  Det problem jeg har er, at jeg skal optage en fyr som spiller en guitar, men han skal være i stand til at se sig selv gør det, OG det bør være muligt at aflæse de forskellige mærker/brands på instrumenterne tydeligt uden at det er spejlvendt..
  Håber at du kan hjælpe,
  Mvh Selina

 39. Hej
  Jeg er ved at lave en film, hvor det skal se ud som om man kravler op af en mur. Jeg har haft muren til at ligge på gulvet da jeg optog det. Skal så nu have redigeret filmen så det man ser er at man kravler op ad muren. Jeg kan ikke finde et program eller app. som kan gøre det, kan du hjælpe?

 40. Isabella Fonnesbæk

  Hej!
  Jeg har et GoPro Hero4 Silver som jeg bruger til videoer under vand. Jeg overvejer nu at købe et helt almindeligt videokamera, så jeg får én lang video, i stedet for små klip.

  Men, jeg vil jo gerne have mine GoPro klip fra under vandet med i min video. Så mit spørgsmål er, kan jeg både overføre videokamera-klippet og GoPro klippene til iMovie og sætte dem sammen? Og kan jeg opdele mit videokamera-klip og sætte et GoPro klip ind i mellem? Håber du forstår 🙂

  På forhånd tak!

 41. Hej
  Jeg ser at du giver gode råd,måske kan du hjælpe mig .Jeg bøvler med e3t Pinnacle 16.
  Når jeg har klartgjordt min film og skal kører den ud på DVD, så lukker PC ned, den når
  ca. 8500-9000 frames.Hvad mon det skyldes?
  PC kører ellers normal, barer ikke i det program.
  Håber at hører fra dig.
  p f t KAI

 42. Hej jeg har lige download Avidmux. Når jeg klipper og vil gemme har den ikke fil type med i det nye fil navn.
  det giver problemer når jeg vil ligge det på Facebook

  Hilsen søren

 43. Hej hvordan downloader man programmerne

 44. It is really a good list. Thanks for the post

 45. ♫ Video Pad er ikke – som lovet – gratis. Presser penge ud af folk efter man har siddet i timer og redigeret og vil gemme som mp4. Aldrig handle med firmaer, der påstår, at noget er gratis, som efter at brugeren har brugt lang tid på det, trækker en kanin op ad hatten og siger æv bæv. du kan ikke gemme dit arbejde uden at betale først.
  Aldrig, aldrig handle med den slags firmaer. Det kaldes negativ reklame og det skal udbredes.
  ØV. Øv
  Med uvenlig hilsen
  JW.

 46. hej alexander
  vil høre hvad du vil anbefale mig af program,- ikke nødvendigvis gratis program. ( til pc)
  jeg elsker at lave små film som jeg brænder ned på dvd. det er billeder og videoklip f.eks. efter en ferie, som jeg ligger ned og efterfølgende ligger musik på. der skal være mulighed for at rediger i video både ta lyd fra og klippe i videoklippene. der skal også være mulighed for at lave overgange mellem hver billede samt effekter så billedet ligesom bevæger sig lidt. derudover skal der være mulighed for at kunne skrive tekst på billede og en tekst før billede. jeg har brugt movie maker og egentlig være tilfreds nok, men tænkte om du ku anbefale noget andet, som måske havde lidt flere sjove effekter. det er selvfølgelig også et must at jeg efterfølgende kan brænde det ned på en dvd.

 47. Hej Alexander
  Jeg er ny ud i videoredigering og har installeret Avidemux, som umiddelbart er rimelig overskueligt at benytte.
  Jeg har optaget nogle korte programmer fra DR på min tv-optager, men på grund af at DR sjældent overholder tiderne er det nødvendigt ar optage med ekstra tid i begge ender. Dette vil jeg gerne skære væk, og i øvrigt klippe og klistre i datastrømmen.
  Avidemux er eminent til denne simple redigering, dog har jeg et meget væsentligt problem – der kommer ingen lyd med på den gemte fil. Jeg bruger Copy på både Video og Audio og gemmer også i det oprindelige format *.TS
  Det er mig komplet umuligt at få lyden med over i den redigerede fil. Kan du hjælpe, vil mit barnebarn og jeg blive rigtig glade 🙂

  • Hej Alexander
   Efter mange forsøg er det endelig lykkedes at få det til at makke ret.
   Jeg tager filen med TV-optagelsen, fra TV-optageren, og kører den gennem programmet Format Factory. Der converterer jeg med det ikon, der hedder MP4, hvilket giver et output med både video og lyd.
   Dette output kan så behandles i Avidemux, hvor jeg vælger Copy, Copy, container MP4muxer, til at klippe og klistre.
   Voila !! alt virker efter hensigten og glad er jeg.

 48. Hvilken FREE redigeringsprogram er det bedste efter din mening.
  Dels at opbygge og sløre, sætte tekst ind mm.

 49. Hej Alexanderleo

  Jeg downloadede lightsworks redigeringsprogram, og da jeg havde brugt en time af mit liv, var der et stort fedt Watermark henover min video, som jeg skulle betale for at få fjernet.
  Så kan man måske argumentere for at det ikke heeeeelt er gratis alligevel.

 50. Hej…
  I mit job som fysioterapeut, bruger vi af og til…video clip -i instruktionen af patienter.

  Her kunne jeg godt tænke mig, et program hvor jeg kan …”pixilere -sløre” -et ansigt.
  Samt at denne sløring kan følge med, derhen hvor hovedet bevæger sig.

  Derudover, hvad hedder denne “grov pixilere -sløre funktion” i et program, hvis jeg skal søge efter funktionen.

  På forhånd tak.
  Preben

 51. flemming bakkegård

  hej Alexsander
  jeg er gammel i video redigering, og har de sidste år redigeret i pinnacle studio 14 som viker fint til mig.
  min stationære pc kan jeg ikke få i gang mere. så ny lab top er købt, jeg kan dog ikke installere fra min DV skive
  med pinnacle studio 14, så jeg må have et der er lige så godt, men hvilken program? er der nogle af de gratil der er ok? eller skal der ofres noget?
  Har for år tilbage været i flere video klubber så har lært en del der.

 52. Viggo Madhu Wæhrens

  Hej Alexander.

  Hvis du kan klare det (eller er du ved at blive overbebyrdet?) vil jeg meget gerne have din vurdering af Pinacle, som er det foretrukne redigeringsprogram i Horsens Videoklub, meget gerne i en sammenligning med Adobe Premiere Elements (nyeste versioner) – og også gerne en vurdering af hvor stort et spring der er mellem Adobe Elements og Adobe Prof.

  Venlig hilsen Viggo.

 53. Hej Alexander
  Super indlæg. Tak for det.
  Jeg kan se på kommentarerne at indlægget har ligget her længe.
  Er det stadig lige aktuelt eller er der kommet andre programmer til du vil anbefale?
  Jeg bruger Mac og iMovie, men jeg oplever at mine mp4 filer bliver meget store efter at de har været igennem iMovie. Jeg synes jeg har sat eksporten til de mindste værdier, men trods det vokser filen 6-8 gange efter redigering i iMovie. Hvad gør jeg forkert?
  På forhånd mange tak for din hjælp
  Ønsker dig en dejlig dag
  De bedste hilsner
  Bernt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *