Tips til at få bedre kvalitetsbilleder

Del dette:

At være fotograf kan i længden være dyrt, når man skal købe et godt kamera, gode redigeringsprogrammer og kvalitet linser til kameraet. Det kan derfor være svært at få råd til det hele, men det betyder nødvendigvis ikke, at ens billeder derved ikke er i ordentlig kvalitet. Læs med her, for at få nogle tips til, hvordan man får bedre kvalitetsbilleder.

Lys

Når man skal til at tage billeder, er der nogle ting man skal fokusere på, som kan have en stor betydning for det samlede resultat af selve billede. En af de ting er blandt andet lyset. Som fotograf kan det være en god ide at øve sig i at tage billeder, inden man rigtig begynder på at tage billeder for andre. Her kan man lave en øvelse med lys, hvor man fotograferer den samme genstand, det samme sted, og derved ser i hvilket lys, billedet bliver bedst i. Ved at gøre dette flere forskellige steder, både indenfor og udenfor, kan ens billeder forbedres markant. Dårligt lys kan nemlig ødelægge en del ting ved billedet, og ikke kun selve kvaliteten. Og når man så har øvet sig i det, bliver ens billeder helt igennem, med en endnu bedre kvalitet.

Brug tripods

Et andet råd kan være at bruge tripods, til bestemte billeder. I nogle højder, og i nogle situationer, kan det være en god ide at have en tripod til rådighed, som man kan bruge hvis man nu har brug for en ekstra hjælp. Tripods kan man også bruge, hvis man opdager at ens billeder er en smule sløret, eller hvis man nu er blevet virkelig træt i armen. Og for at få sig et kvalitetsbillede, nytter det ikke noget at billedet er sløret.

Spar op

Men hvis man nu sidder inde med et kamera, man bare ikke kan få til at fungere som man selv vil have det, kan det være en god ide at spare op til et nyt. Dog kan det være svært, men en ting man kan gøre, er at spare alle de steder man nu kan. Fx ved sin audi leasing, kan man gå ind og se hvordan man bedst muligt kan få flexleasing, privatleasing eller en hvilken som helt leasing, til at kunne betale sig i forhold til sin økonomi. Men hvis man nu i længere tid har ærgret sig over sit udstyr, kan det være en god ide at spare op til noget nyt. Her kan man også snakke med professionelle om hvilke udstyr der er bedst til ens kamera, eller hvilket kamera på markedet der er kan betale sig at bruge penge på.

Redigering

Ved nogle billeder, kan det give et kæmpe plus, hvis man redigerer sine billeder. Her behøver det ikke være noget overdrevet redigering, men en smule kontrast her og der, kan måske have en kæmpe indflydelse på billedets kvalitet. Og her behøver man nødvendigvis ikke at bruge et program til mange tusinde kroner. Men man kan bland andet starte med de programmer der ikke koster noget, og så tage den derfra. Det er i hvert fald en god og billig start!

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Skal dit hjem sælges? Sådan tager du de perfekte billeder!

Ét billede er mere værd end tusind ord. Dette gælder i hvert fald når dit …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *