Magic Lantern

Magic Lantern: Udnyt det fulde potentiale for Canon

Del dette:

Magic Lantern er et program, der kan installeres på de fleste Canon kameraer. Fordelen ved af bruge Magic Lantern er, at det åbner op for en masse nye muligheder, som du aldrig har drømt om. Det er åbenbart mulighed, som Canon selv synes ikke behøver at være med. Derfor blev Magic Lantern lavet i 2009, så alle kunne udnytte det fulde potentiale, som enhver ejer af et Canon kamera har.
Jeg vil endda mene, at man forvandler sit kamera til et professionelt videokamera.

Du har måske hørt, at det er bedst at skyde dine billeder i formatet RAW. Hvorfor ikke også optage video i formatet RAW. Dette og en masse andre ting kan du gøre med Magic Lantern.

Magic Lantern Shoot Mode

Hvilke kameraer fungerer det til?

Listen er lang, så derfor har jeg opstillet den i følgende rækkefølge.

 • 5D Mark II 2.1.2 (stable)
 • 5D Mark III
 • 5D
 • 6D
 • 7D
 • 40D
 • 50D 1.0.9 (stable)
 • 60D 1.1.1 (stable)
 • 500D 1.1.1 (stable)
 • 550D 1.0.9 (stable)
 • 600D 1.0.2 (stable)
 • 700D
 • 1100D 1.0.5
 • 100D

Som du nok har opdaget står der “stable” ud for nogle af modellerne. Dette betyder, at disse versioner af stabile. De kommer officelt fra Magic Lantern. Disse modeller er 100% understøttet og testet i gennem.
De andre modeller er blandt de såkaldte “Nighty Builds”, hvor hjælpsomme personer har gjort, så Magic Lantern virker til disse. Desværre er ikke alle ting testet i disse versioner, og derfor kan nogle af funktionerne ikke være stabile, og derfor ikke virke.

Du skal dog ikke være bange ved at bruge disse versioner. Jeg har selv brugt dette til mit Canon 1100D, og det fungerer perfekt, så ingen bekymring.

Magic Lantern Audio Mode

Installering af Magic Lantern

 1. Du skal først sikrer dig, at dit kamera er supported, og derefter være sikker på, at dit Canon kører med den rigtige firmware.Firmware version Hvis dit kamera ikke er understøttet, men du alligevel prøver, at installere Magic Lantern vil der ikke ske noget.
 2. Du finder din firmware version ved, at gå ind i din menu, og derefter til svensknøglen, hvor du kan se versionnummeret.
 3. Nu skal du downloade filen til dit kamera på Magic Lantern side.
 4. Udpak filerne, og kopier de tre filer over på dit SD-kort. Dette skal være i roden af hukommelseskortet, og ikke i nogle af mapperne.
 5. Indsæt dit SD-kort, og tænd dit kamera. Naviger igen hen til svensknøglen, og tryk på firmware versionen, og tryk opdater.
 6. Efter 10 sekunder vil Magic Lantern være installeret. Genstart nu dit kamera.
 7. For at komme ind i Magic Lantern menuen, hvor alle de spændende ting sker skal du trykke på “skraldespands-knappen”.
 8. Nu kan du navigere rundt i menuen, og trykke på “Set” knappen, hvis du vil sætte en funktion på “On”. For at komme ind i selve funktionen skal du trykke på “Q-knappen”.

Fjernelse af Magic Lantern

Du må for guds skyld ikke indsætte dit SD-kort i computeren, og derefter slette Magic Lantern filerne. Dette vil medføre, at kameraet vil “fryse”, og kan derfor ikke startes medmindre man tager batteriet ud, og indsætter igen.

Det du skal er, at navigere hen den første svensknøgle, og trykke på “Formater”. Derefter skal du trykke på “Q-knappen”, så du vælger at fjerne Magic Lantern. Du skal også sætte kryds i “Formatering på lavt niveau”. Dette gør du ved at trykke på “skraldespands-knappen.

Magic Lantern’s talrige funktioner

 • Lyd kontrol
 • HDR video, bitrate kontrol, FPS kontrol
 • ISO, hvidbalance og lukkektid kontrol
 • Histogram
 • Timelapse funktion
 • 14 bit RAW video
 • Og kontrolér en masse andre ting!

Magic Lantern Movie

RAW video

Ved optagelse i RAW komprimerer dit kamera ikke billederne i et videoklip. Det er præcis det samme, når du skyder RAW ved stilbilleder. Så hvorfor ikke gøre det, når du optager video?
Når man optager en video med sit kamera, tager det faktisk 30 billeder i sekundet. Alle disse billeder bliver så optaget i det rå format, og giver dig muligheden for en masse muligheder. Du kan redigere disse videoer, så du kan fremhæve farver og ændre ved lys samt meget mere.

Her kan du se, hvordan forskellen ved henholdsvis normal HD video og RAW video. Der er virkelig en stor forskel, og vil derfor anbefale at optage i RAW.

Hvordan og hvorledes med garanti?

Magic Lantern laver ingen decideret ændring ved hardwaren i dit Canon, og derfor ændrer det ikke din normale Canon garanti, hvis der skulle ske noget. Derfor vil du kunne indlevere dit kamera, hvis andre ting skulle ske.
Dog vil din garanti forsvinde, hvis selve Magic Lantern er skyld i en evt. fejl ved kameraet. Dette har Canon selv skrevet, at “Third Party Software”, der er skyld i en fejl vil de ikke reparere.

Du kan downloade Magic Lantern fra deres egen side.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

5 comments

 1. Jeg har en Canon 6D jeg kan se den ikke er 100% på din liste. Hvor vil det være sikker til 6D

  Mvh Carsten B.

 2. Børge Stenholm

  Hej Alexander
  Jeg har lige fået Canon 5D mark ll og har installeret Magic Lantern jeg vil dog vente lidt med af filme, men vil gerne fotografer.
  skal jeg ikke sætte den i nogle andre indstillinger end dem der er efter jeg har indsatleret,
  når jeg kikker står alt i OFF, er der nogle standart eller r det bare at skyde løs.
  Venligst Børge Stenholm

 3. Borge Stenholm

  Hello Alexander
  I just got the Canon 5D mark II and have installed Magic Lantern, but I would like to wait a bit for movies, but I would like photographers.
  I should not put it in any settings other than those that are after I have inserted,
  When I’m kidding everything in OFF, there’s some standard or just killing it.
  Please Børge Stenholm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *