Pixel øje

Hvad er en pixel?

Del dette:
Hvad er en pixel
Pixels ses i et billede af en hjort

En pixel er en af de mange små prikker, der udgør et billede. Der er altså pixels i alle billeder. Det kan du se på billedet ved siden af, når man zoomer ind på hjortens øre. Der er altså pixels på din iPhone, tv eller computerskærm. Bare displayet har et digitalt matrix-display, som alle enheder har i dag.
Jo flere pixels i et billede jo tættere kommer man på originalbilledet. Og jo større opløsning får man også på sit billede. Når man får en større opløsning vil billedet også være skarpere og mere detaljeret. Vel og mærke, hvis man ser på et kamera med samme specs, men en højere megapixel på det andet. Et normalt kompakt kamera tager fx. billeder med 7 megapixels. Det vil sige at billeder indeholder 7.000.000 pixels, da 1 megapixels = 1.000.000 pixels. Det vil altså sige at billedet er sat sammen af 7.000.000 bittesmå firkanter, som tilsammen udgør billedet.

PPI

“Pixels per inch” pixels pr. tomme er en måleenhed, som udtrykker pixelstætheden i et billede. Også kaldet opløsningen på et billede. Et billedes opløsning kan fx. kaldes 300 ppi. Det vil sige at der er 300 pixels for hver tomme billedet er en gang bred og høj.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Copy

Hvad er Copy? Få 20 GB gratis lagerplads

Copy er et nyt alternativ til det velkendte Dropbox. Det vil altså sige gratis backup af …

6 comments

 1. Jeg skriver fordi jeg har et spørgsmål ,som jeg er i tvivl om ang. en fotokonkurrence hvis regler er, at billedet ikke må være under 6 megapixel. Mit spørgsmål er så er megapixel det samme som BM?
  BM er det som oplyses under egenskaber for mit billede.
  Hilsen med tak fra LisbethR

 2. Et kamera med 20.1 pixel tager det gode billeder

  V.H kirsten

 3. Jørgen Israelsen

  Hej,.

  Jeg overvejer at købe nyt kamera tilrejsebrug. valget er mellem Canon PowerShot SX540 HS og Canon PowerShot SX60 HS.
  Vil SX60 HS give “dårligere” billeder p.g.a. det lavere MP.? Vil det kunne ses på det færdige billed?
  VH
  Jørgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *