mandag, januar 30, 2023
Forside » Foto Ordbog » Hvad er geotagging?
Hvad er geotagging?

Hvad er geotagging?

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...
Del dette:
Geotagging på 500px

Geotagging i 500px, hvor jeg vælger byen Greve, som er byen, hvor mit billede er taget.

Når man tager et billede vil billedet blive geotagget, hvis kamerate har denne funktion. Det har de felste mobiltelefoner, men ikke så mange kameraer har det. Når billedet bliver geotagget vil koordinaterne blive lagt ind i exif-data filen. Disse vil se sådan ud, når de bliver lagt ind i exif-data filen:
GPS Latitude : 57 deg 38′ 56.83″
GPS Longitude : 10 deg 24′ 26.79″
GPS Position : 57 deg 38′ 56.83″ N, 10 deg 24′ 26.79″ W
Men hvis ens kamera ikke har geotagging kan man tagge billedet manuelt, når man uploader det på diverse fotosider. Det kan man fx. på 500px, som du kan se på billedet.

Man kan dog også gøre brug af en anden måde. Når man er ude at tage sine billeder, kan man tage sin smartphone, og tage et billede under turen. Når man så ligger alle sine billeder ind i lightroom ligger man sit smartphone billede med. Derefter vil mappen med billederne være geotagget, da lightroom ser at et af billederne har et geotag.

Geotagging i 500px

Når man skal geotagge sit billede i 500px skal man gøre dette. Man uploader først sit billede til billedsiden. Derefter dukker boksen op med det billede jeg har vedhæftet i dette indlæg.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*