3 gode råd til den nye fotograf

Del dette:

Så du vil gerne tjene penge på at tage billeder? Det er en svær branche, men det er ikke umuligt at starte sin egen virksomhed som fotograf.

Et billede siger mere end tusind ord, siger de. Og det er der måske noget om. Der er intet, der kan fortælle lige så meget, som et vellykket fotografi. Et fotografi kan fortælle historier, vise følelser og indkapsle stemninger.

Derfor er der også mange, som drømmer om at tjene penge på at fotografere og tage billeder for andre. Og det behøver faktisk ikke være helt umuligt at springe ud i det som selvstændig fotograf – uanset om du det er fotokunst eller portrætbilleder, du gerne vil prøve kræfter med.

Vi kommer her med de tre bedste råd til dig, der vil være fotograf:

1. Beslut dig for din stil

Du kommer ingen vegne, hvis du ikke har besluttet dig for, hvad du vil tage billeder af. Her gælder reglen, at det er bedre at være rigtig god til én ting i stedet for lidt god til mange ting. Der er rigtig mange fotografer på markedet, og det er derfor en fordel for dig at skille dig ud ved at specialisere dig inden for én ting.

Måske er du bedst til at tage billeder af gravide, kæledyr eller babyer. Eller også er det portrætfotografier til virksomheder, der har din interesse. Er dine billeder realistiske, skal de være lidt mere abstrakte, eller tager du kun billeder i sort/hvid – mulighederne er rigtig mange!

2. Køb det rigtige udstyr

I dag er det de færreste, der ikke har et kamera i deres telefon. Derfor skal du adskille dig på en helt særlig måde, hvis du skal have penge for at tage billeder af folk. Det kan du gøre ved at tage billeder af den højeste kvalitet, som folk ikke selv har mulighed for at tage med deres eget udstyr. Derfor skal du som noget af det første sørge for, at du har det rigtige og professionelle udstyr. Folk vil ikke anse dig som værende professionel, hvis du ikke har et ordentligt kamera. Hvis du ikke har råd til at købe et nyt kamera lige nu, så findes der heldigvis masser af muligheder for at tage billigt lån online. Men husk at tjek et uvildigt sammenligningssite som for eksempel Moremoney.dk, så du ikke vælger et lån med alt for høje renter og gebyrer.

3. Kom på de sociale medier

Det har aldrig været lettere og billigere at markedsføre sig selv. Næsten alle danskere er på de sociale medier, og de tjekker dem dagligt. Derfor er det også selvsagt, at det er på de platforme, at du skal være, når du skal starte din virksomhed op. Køb et domæne, find et navn til din virksomhed og opret en profil på Instagram og Facebook. Det er en fantastisk mulighed for at skabe opmærksomhed omkring dit brand og dig selv, og det er en god mulighed til at vise omverdenen, hvad du kan.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Skal dit hjem sælges? Sådan tager du de perfekte billeder!

Ét billede er mere værd end tusind ord. Dette gælder i hvert fald når dit …

6 comments

 1. Tak for de gode råd.

 2. Fine råd. Køb det rigtige autoriserede udstyr er vist en klassisker. Men heller ik helt billigt. Når det handler om kvalitet.

  Vh Mogens, installatør i Aalborg, installatør i Aalborg

 3. Hos Elektriker Køge har det helt rigtige udstyr med ordentlig kvalitet.

 4. Kan man bestille portræt fotos til hele firmaer? Og hvilke prisleje snakker vi?
  Vh Anders VVS Roskilde

 5. Gode råd og vejledning. Tak her fra.
  Mvh Kresten VVS Silkeborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *