Tips til at få kunder som fotograf

Del dette:

Som fotograf kan det være altafgørende om man har kunder eller ej, og derved, om man kan blive ved med at fotografere. Selvom mange fotograferer ud fra deres hobby, er der også mange der gør det som et fuldtids- eller fritidsjobs, som så gør, at kunderne er essentielle. Dog kan det være svært at anskaffe sig kunder, hvis nu man fx arbejder selvstændigt eller hvis man er amatør, og gerne vil tjene lidt penge på det man laver. Her er nogle tips til, hvordan man kan få sig nogle kunder.

Lav en hjemmeside

For at skabe noget reklame, troværdighed og interesse blandt kunder, er det en god ide at lave sig en hjemmeside, som kunderne kan klikke sig ind på, og finde oplysninger og informationer. Det her gør at der er mere orden i selve ens virksomhed, og det gør også at kunderne nemt kan finde frem til de informationer, de søger. Dog behøver det ikke absolut være en hjemmeside, det kan også være på sociale medier, såsom Facebook. Dog er det bare vigtigt, at man har en side der kan understøtte det man laver.

Reklamer

I forlængelse af tidligere tip, er det også vigtigt at man reklamerer for sig selv, og sender kunderne videre til ens hjemmeside via links. Her kan man dele ens hjemmeside, ens billeder eller ens tilbud man har kørende, for at skabe større opmærksomhed omkring ens arbejde. Udover det, kan man også hænge flyers op, for at tiltrække kunder, eller købe sig frem til nogle annoncer. På denne her måde, skaber man sig et stort netværk af kunder og andre der måske er interesseret, i at få taget nogle billeder.

Konkurrencer

En anden måde at skabe kunder på, er ved at lokke dem frem med konkurrencer. Det kan være konkurrencer hvor man fx vinder et photoshoot, eller lignende. På denne måde, kan folk tilmeldte sig i håb om at vinde konkurrencen, og dermed automatisk blive tilmeldt nyhedsbreve, eller hvis det er på fx Facebook, kan man jo bede konkurrenterne om at like Facebooksiden, for at deltage i konkurrencen, så de kan blive opdateret om fremtidige opslag.

Og når disse personer så har vundet, kan de blive inviteret ind i et lækkert studie, med godt lys, måske nogle cookies og noget sodavand med is. Inde på istilfest.dk kan man overveje dette, så kunderne finder det behageligt, og derved måske overvejer at komme der igen, eller anbefale det til andre de kender. Jo bedre en oplevelse kunderne får, jo hurtigere vokser ens virksomhed.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Skal dit hjem sælges? Sådan tager du de perfekte billeder!

Ét billede er mere værd end tusind ord. Dette gælder i hvert fald når dit …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *