3 forskellige måder at fotografere på

Del dette:

Som fotograf er der forskellige ting der inspirerer en. Der er forskellige motiver og designs som vækker fotografens opmærksomhed, da det er forskelligt fra den måde man fotograferer på, til hvordan ens fokus ligger fra fotograf til fotograf. Hvis man dog er nybegynder, amatør eller bare i tvivl, kan man her læse om 3 forskellige måder at fotografere på.

Fokus på naturen

Som fotograf kan man have et fokus på naturen, hvor man her kan tage billeder af naturlivet samt dyrelivet. På denne måde at fotografere på, løber man aldrig tør for ting at tage billeder af, da naturen i sig selv, er et kæmpe emne og projekt. Det arbejde der ligger i at tage billeder af naturen, kan fx være at man står tidligt op for at se solnedgangen, researcher om forskellige dyrearter, samt at man rejser til nogle forskellige destinationer, for at opleve forskellige klimaomstændigheder.

Fokus på samfund

Hvis man nu er interesseret i forskellige typer af samfund, kan man fotografere mange forskellige ting, såsom nybyggeri, infrastruktur, seværdigheder og huse. Alle disse ting kan nemlig være med til at fortælle noget om et bestemt samfund, og hvordan samfundet hænger sammen i dette land. Fx kan man som fotograf kigge på et nyt hus, og så sammenligne det med gamle huse, for at vise hvordan et samfund kan vokse. Inde på https://www.ide-huse.dk/ kan man bl.a. læse mere om lige specifikt det emne om huse.

Fokus på menneskeheden

Mange vælger også at fokusere på selve mennesket og det enkelte individ. Fx kan man fotografere til specielle begivenheder såsom konfirmationer, bryllupper og fødselsdage, hvor man vælger at tage udgangspunkt i et mere privat miljø. Dog kan man fx også arbejde med at skyde portrætbilleder, familiebilleder eller andet i den dur. Alt i alt, kommer det i sidste ende ud på, hvad der interesserer en, som fotograf.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Skal dit hjem sælges? Sådan tager du de perfekte billeder!

Ét billede er mere værd end tusind ord. Dette gælder i hvert fald når dit …

One comment

  1. Nu kommer jeg til attænke på fotografering af huse, når nu der så fint er et link til en typehusproducent. Jeg er selv fotograf for et huskompagni, og tænker at jeg vil dele nogle stilistiske tips med jer.

    1. Jo mere lys des bedre. Huset / interiøret ser altid bedst ud, når det er oplyst
    2. Tag helst billeder om sommeren. Græsset er grønnere, skyerne og himmelen mere blå. Derudover er “udsigten” vere indbydende.
    3. Rydelighed, og afslappede farver. Ikke for meget PANG, lad det afslappede look dominere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *