Horisontal

3 tips til at fotografere horisontalt

Del dette:

Når man er nybegynder og begiver sig ud på at fotografere landskab eller arkitektur o.l er det utrolig vigtigt, at være sikker på billedet bliver horisontalt. Hvis det ikke er horisontalt vil det se dumt ud, og vil ødelægge et ellers godt billede. Dog kan det rettes via photoshop – det kan du læse mere om lige her.
Der findes dog få tricks til at stabilisere sit kamera ordenligt, og være sikker på billedet bliver horisontalt. Til alle mine tips vil jeg anbefale, at man minimum gør brug af et stativ, da det er for svært håndholdt.

1. Brug hjælpelinier mens du bruger live-view

Først og fremmest vil jeg anbefale at bruge liveview, da det er meget nemmere i forhold til at stå med ansigtet mast op i kameraet. Derfor synes jeg man få et bedre overblik, når man bruger live-view, og får vist landskabet på den store LCD-skærm. Derefter skal man aktivere hjælpelinier i menuen, så man kan bruge disse linier i forhold til lige linier i landskabet. Det er især nyttigt, når det er arkitektur, da man altid kan finde nogle 100% lige linier.

2. Brug et vaterpas

Et vaterpas er virkelig en ting, som kan hjælpe dig sikkert på vej. Dette kan købes på eBay for ingen penge, og kan derefter monteres, hvor den eksterne flash skulle være. Hvis man har et manfrotto kamerastativ er et vaterpas også i selve stativet. Det er også i de fleste kamerahoveder, da kameraet sagtens kan hælde en smule i forhold til stativet.
Men med dette vaterpas kan du sikre dig, at dit kamera er 100% vandret, og sikre dig de bedste horisontale billeder.

3. Virtuel vaterpas

I mange nye kameraer er der et virtuel vaterpas. Det vil sige man ikke behøver at købe et vaterpas, da man bare kan gå ind i menuen på sit kamera, og så dreje og vende kameraet, så det passer efter kameraets vaterpas.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Skal dit hjem sælges? Sådan tager du de perfekte billeder!

Ét billede er mere værd end tusind ord. Dette gælder i hvert fald når dit …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *