fotografere lyn

Sådan kan du fotografere lyn

Del dette:

Jeg er tit blevet spurgt, hvordan jeg tager fotograferer lyn. Mange tror nemlig, at det er en kunst at fange lynet, når det kun er der i under et sekund. Men sådan er det slet ikke. Du kan blive super god til at fange lynet med disse få tricks, som jeg selv bruger til mine billeder. Så brug disse tips næste gang det lyner, og jeg lover dig at du fanger et lyn!

Brug et stativ

Man skal generelt altid bruge et stativ, når man fotograferer. Og det skal man også denne gang. Fordelen ved stativet er at kameraet står helt stille. Men kan dog også bare bruge en plan overflade. Kameraet skal altså bare være stille, når billedet tages, da billedet bliver meget skarpere, når jeg gennemgår de næste tips. Du kan læse mit indlæg om 11 tips til ultra skarpe billeder. 11 tips til ultra skarpe billeder.

Brug en lang lukketidLyn billede

Lyn kommer altid helt tilfældigt. Der kan gå flere minutter mellem hvert lyn, eller der kan gå få sekunder mellem hvert lyn. Det kommer an på vejret. Derfor bliver man nødt til at bruge en lang lukketid, da man så forlænger tiden, hvor et lyn kan komme. Derfor anbefaler jeg også at bruge en blænde på f18 eller deromkring. Så bliver billedet ikke helt overbelyst, hvis man har en lukketid på 30 sekunder eller derover. Gør gerne brug af en Timelapse remote, så kameraet tager billeder hvert 30 sekunder hele tiden. Så er du 100% sikker på at fotografere et lyn.

Få gerne noget forgrund med

Et billede af et lyn er for kedeligt. Derfor synes jeg at man altid skal have noget andet med. Det kan være et hus eller skov. Noget der gør billedet mere interessant er altid at foretrække.

Manual fokus fanger bedst lyn

Når det er rigtig mørkt er det altid en dum idé at bruge autofokus. Kameraet kan simpelthen ikke finde ud af det. Derfor bliver man nødt til at ligge fokus i baggrunden, hvor lynene er, hvis man gerne vil fotografere lyn.

Sæt billederne sammen

Når man tager billeder af lyn får man tit forskellige billeder. Du kan fx. have fået 3 gode billeder. Nu kan du ligge disse billeder sammen, hvis du altså har taget alle tre billeder fra samme position. Hivs man gør dette får man et utrolig fedt billede, da der så kan være 3 lyn i et billede. Her er Photoshop et fantastisk program.

Vær tålmodig

Hvis du vælger de rigtige indstillinger er det bare at sætte remoten til at tage billederne. Men vær altid tålmodig. Det tager altid lang tid at få et perfekt billede, når man skal fotografere lyn. Jeg tog fx. sidste gang 248 billeder, hvor jeg fik to gode billeder med lyn.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *