mandag, januar 30, 2023
Forside » Generelt » Sådan fotograferer du biler

Sådan fotograferer du biler

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Del dette:

At tage billeder af biler er virkelig interessant og noget helt anderledes i forhold til at tage billeder af bygninger eller naturen. Når jeg tager billeder af biler lærer jeg altid noget nyt hver gang, som giver mig en fantastisk følelse af at udvide mine kompetencer inden for denne “sport”. Jeg har samlet nogle tips jeg gerne vil dele til nybegyndere, som måske finder det interessant at fange gode billeder af biler. Jeg kommer kort ind på hvor du kan få “adgang” til lidt mere eksklusive biler til sidst i artiklen, ellers kan du pimpe din egen bil med eksklusive bildele. Dem kan du finde ved et link til BildeleEkspert.dk.

Fotografer på det rigtige tidspunkt

Dette er langt den mest almindelige fejl folk gør, når man skal fotografere biler. Det bedste tidspunkt at tage billederne vil være et par minutter efter solnedgang (eller et par minutter før solopgang). Brug gerne et stativ for at få det perfekte bløde lys på lakken!

Undgå refleksionerne i bilen

Du skal være meget forsigtig med, hvad der afspejler sig i bilen. Tag et kig omkring dig og se nærmere på bilen og se, hvad der reflekterer over dens overflade. En bil (især en ny og helt skinnende én) er som et spejl. Du skal helst undgå at fotografere bilerne, hvis du har bygninger eller træer bag dig. En af de vigtigste ting eller måske vigtiste ting er, at få detaljerne i bilen frem på dine billeder. Man kan lige frem kalde det “hendes kurver”, som gerne skal vise sig på billedet.

Refleksioner kan ødelægge disse flotte “kurver”. Du skal også være meget omhyggelig med ikke at have din egen refleksion i billeder. Hvis du ikke kan undgå, at din egen refleksion kommer med på billedet, kan du sætte kameraet på et stativ, indstille timeren og skynde dig væk inden udløseren lyder.

Bevægelse

For at opnå en fed effekt ved et bil billede, skal du eksperimentere i at fotografere en bil i bevægelse i mens du sidder i en anden bil. I behøver ikke køre særlig hurtigt før billederne bliver fede. Du kan nøjes med at køre omkring 60 km/t og bruge en lukkertid på 1/100. Husk at vær opmærksom på omgivelserne og din egen sikkerhed!

Baggrunden

Et billede kan hurtigt miste sin eksklusivitet hvis baggrunden ikke passer til bilen – eller omvendt. Du bør derfor have baggrunden in mente, når du kører rundt med bilen for at tage billeder af den. Du kan med fordel kombinere farverne i baggrunden med farverne i bilen, det kan være en god kombination af farverne hvis de matcher. Et eksempel er denne Porsche som passer ind i det lidt dystre gadebillede.

Hvis du gerne vil i gang med at fotografere biler, kan du med fordel kontakte din lokale autoforhandler og forhøre dig mulighederne. Du kan evt. tage kontakt til FDM.

En kort video guide

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*