Sådan bliver dine billeder fantastiske

Del dette:

De fleste mennesker tager et hav af billeder – især hvis man er influencer. Hvis man ikke har den helt store erfaring med at tage billeder, så kan det virke ret simpelt for i princippet skal man jo bare sigte på det, man gerne vil fotografere, og så tage billedet. Det er dog ikke lige helt så let at tage billeder, der ser professionelle ud. Selvfølgelig er der en del, der afhænger af det kamera og det udstyr, man har, men der er så meget mere i det end bare udstyret. Man skal finde et rette objekt, den rette vinkel, det bedste lys, etc., så der er faktisk mange forskellige aspekter, der skal overvejes, hvis billedet skal blive godt. Hvis du gerne vil lære at tage virkelig gode billeder i høj kvalitet, så skal du læse med her. I denne artikel får du nemlig en masse gode tips og tricks til at tage fantastiske billeder.

Få styr på the basics

Som amatørfotograf eller endda som freelancefotograf så oplever du sikkert relativt ofte at få tilbudt jobs, der er lidt udenfor din komfortzone. Det kan være, du skal til at tage billeder til et bryllup for første gang, eller måske skal du tage billeder af forskellige spil som for eksempel skak, eller roulette for en hjemmeside, der specialiserer sig i den genre, eller tage billeder af mad og få det til at se lækkert ud. Uanset hvad, du skal tage billeder af, så er der altid nogle gode tips, der kan få det til at se ekstra godt ud. Det handler nemlig i høj grad om at have styr på the basics.

Find dit fokuspunkt

Det første, du skal gøre, er at finde billedets fokuspunkt. Det kan være hvad som helst og det afhænger af, hvad billedets motiv er. Det kan for eksempel være en bygning, en person (eller en del af en person), et træ, et dyr, en bil eller noget andet. Det kommer helt an på, hvad du tager billeder af. Spørg dig selv, inden du tager billedet, hvad det er, du gerne vil have folk til at fokusere på, når de ser billedet. Hvad skal være i centrum? Det behøver ikke nødvendigvis være lige i centrum, men det skal være det, folk skal fokusere på. Du har måske hørt om det gyldne snit og det kan være en rigtig god måde at positionere sit billede på. Det er en god måde at få balance i sit billede på, så der er de rigtige forhold mellem fokuspunkter og baggrund.

Udnyt kompositionen

Når du har fundet dit fokuspunkt, så skal du have styr på de førende linjer. De kaldes også ledende linjer eller kompositionslinjer og det er de linjer i billedet, der leder øjet hen på fokuspunktet. Det kan være næsten hvad som helst, der bliver brugt som disse linjer. Overvej for eksempel træer, en vej, bygninger eller leg med skygger og lys. Netop skygger og lys er sjove, spændende og meget interessante måder at skabe disse linjer på og skygger og lys kan også bruges til at skabe dybde og perspektiv i billedet.

Hold det enkelt

Det kan lyde ret simpelt at sige, at man bare skal holde billedet enkelt. Med det menes der, at det kan være en fordel at holde billedet ’rent’ – det vil sige, at der ikke er alt for mange ting i billedet, der kan distrahere. Hvis det er en person, der er i fokus, så kan for mange forstyrrende ting i baggrunden være med til at tage fokus fra den person, som netop skal være fokuspunkt. Så forsøg at hold billedet enkelt, baggrunden så ren som mulig og fokus på fokuspunktet.

Leg med forskellige måder at tage billeder på

Der er forskellige settings på dit kamera, som alle kan noget forskelligt og det kan godt betale sig at sætte sig godt ind i de forskellige settings. Det er dog lidt for stort et emne at dykke ned i i denne artikel, men der er rigtig mange andre gode guides til det derude. Men den generelle regel med at eksperimentere med måden, du tager billeder på, er en god idé. Leg med kameraet, leg med lyset, skyggerne og de forskellige vinkler og find de måder, der fungerer rigtigt godt for dig – og vær okay med, at det godt kan variere fra billede til billede og fra objekt til objekt.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *