Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Del dette:

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som eventfotograf. Hvis man formår at tænke ud af boksen i forhold til, hvilke events man kan fotografere, er sandsynligheden for at få arbejdsopgaver større. Poker er et spil i fremgang, og kortspillets events og turneringer kan være en af de ting, man kan overveje for at få flere opgaver som eventfotograf.   

Pokerens fremgang skaber muligheder 

Poker har taget verdenen med storm. Over alt dystes der i det konkurrenceprægede kortspil, hvor det handler om at tilegne sig de bedste håndrangeringer eller bluffe sig vej til en sejr, hvis ens kort på hånden ikke viser sig fra sin bedste side. Det er især de online spiludbydere, der har medvirket til at gøre spillet så udbredt og populært. Disse udbydere har gjort pokeren let tilgængelig – alt hvad man behøver for at nuppe et spil, er en elektronisk enhed. Samtidig har de online udbydere tilføjet pokeren en masse ny og fængende teknologi. Derved har de gjort det yderligere attraktivt at spille. Poker er altså et spil i fremgang. Det afspejler sig i særdeleshed i de mange events og turneringer, der findes inden for denne verden. En del turneringer finder sted online, men der er så sandelig også mange turneringer, som finder sted live, og til liveturneringerne er der stort set altid behov for en, der forstår at tage gode fotos. Turneringerne skal nemlig som oftest fremvises og dokumenteres på diverse kanaler. Går man altså med en drøm om at udvide sin karriere som eventfotograf, kan man med fordel overveje at begive sig ind i pokerens verden. 

Fang de gode momenter med en god portion pokervide

For at blive en god pokerfotograf er der lidt, der er værd at holde in mente. For det første kan det være en rigtig god idé at sætte sig grundigt ind i spillet. Kender man til pokerens regler, har man nemmere ved at forudsige, hvornår et godt scenarie for et foto vil finde sted. Det handler jo langt fra om bare at skyde løs på kameraet og tage tilfældige fotos. I stedet bør man værne sig med lidt tålmodighed og forsøge at fotografere turneringens mest sigende momenter. Det er nemlig momenter som disse, køberne af fotografierne er på udkig efter. For eksempel ville det være ideelt at fange øjeblikket, hvor en spiller må fremvise sit bedste pokerfjæs, fordi han er i fuld færd med at bluffe. Ligeså ville det være givende at forevige øjeblikket, hvor en spiller må folde i en vigtig runde. Kender man til pokerens setup, har man lettere ved at stå klar med kameraet tids nok til at fange de bedste øjeblikke. En god mængde viden gør det således nemmere at være forberedt.  

Genskab turneringens stemning i fotografierne 

Som fotograf ved man, at objektet, der skal tages fotos af, spiller en enormt stor rolle for ens valg af fokus og tilgang. Når man fotograferer naturen, er man som regel på udkig efter at genskabe skønheden og det æstetiske. Når man fotograferer poker, bør ens fokus og mål i høj grad være på at fange stemningen. Stemningen ved pokerturneringer er helt unik og en stor del af det, der gør turneringer interessante. Det er ofte også stemningen, at pokernyhedskanaler ønsker at fremvise, og det er i høj grad dem, man gerne vil afsætte sine fotos til. Derfor bør en af ens fornemmeste opgaver bestå i at gengive stemningen ved turneringen i sine fotos. Det kan være hujende fans, som skaber stemningen og derved bør fotograferes, eller det kan være et nervepirrende øjeblik, hvor to modstandere duellerer om en enorm stor bunke jetoner. Nervøsitet, spænding og eufori er ofte at spore under en pokerturnering, og det er alletiders, hvis man formår at fange disse følelser i sit foto. Indkapsler man stemningen i sine fotos, er der større sandsynlighed for succes. 

En fotografs opgaver kan tage rigtig mange former og afskygninger. Ingen tvivl om det. Har man som fotograf kastet sin kærlighed på events og fotografering heraf, kan det være en god idé at brainstorme store events således, at man altid har en event og opgave for øje. Langt hen ad vejen er det kun fantasien, som sætter grænser, når det kommer til events med behov for fotografering. Livepokerturneringer er et godt eksempel på events med behov for fotografering, og med lidt fif i ærmet kan man ret hurtigt blive klar til at fotografere disse events.   

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Sådan bliver dine billeder fantastiske

De fleste mennesker tager et hav af billeder – især hvis man er influencer. Hvis …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *