Sådan bliver din bil solgt: Tag gode billeder

Del dette:

Står du overfor at skal have solgt din bil, er der mange forholdsregler du kan tage for at sikre et hurtigt salg.

Gode billeder er et must for at få bilen solgt hurtigst muligt. Ved at bruge lidt ekstra tid på billederne giver du køber en bedre mulighed for at finde bilen interessant, da de kan se flere sider af bilens fantastiske egenskaber.

Det giver dig et hurtigere salg og mulighed for at bruge din tid på andet end at holde øje med din salgsannonce hele tiden. Følg de gode råd for fotografering af din bil der giver de bedst salgsmuligheder. 

Gør bilen salgsklar

Inden du begynder at tage billeder af bilen, skal du have bilen gjort salgsklar. Den skal selvfølgelig fremstå i den bedste version muligt. Det er meget forskelligt, hvad der er behov for at gøre ved bilen, før den er salgsklar.

Det kommer meget an på, hvornår bilen er fra, hvor mange kilometer den har kørt, og hvad den er blevet brugt til. Ældre biler eller biler eller der har kørt langt kræver måske lidt ekstra klargøring, før bilen er salgsbar til en ordentlig pris.

En anden ting at overveje er, hvor hvilken pris du vil have? Hvad er det mindste du vil have for bilen, og er du klar på at gøre lidt ekstra for at banke prisen op, hvor den bør være? Hvis bilen har nogle mekaniske fejl og mangler, kan det være en god idé at få styr på det, inden du sætter bilen til salg.

En bil der er køreklar bliver solgt væsentlig hurtigere, end en bil der skal forbi en mekaniker, lige når den er blevet købt.

Derudover sælger det også godt, hvis du skriver i din annonce, ”Tandremmen er lige skiftet”. Det giver en indikator om en køreklar bil, og køber kan krydse en ting mere af, der i hvert fald ikke skal skiftes foreløbigt.

Kan det betale sig at reparere fejl og mangler ved bilen, er det klart en fordel, da køber får en køreklar bil, der ikke skal gøres noget ved, før den kan tages med ud på de danske veje. Har du ikke tid eller mulighed for at få foretaget de nødvendige forbedringer, skal du være opmærksom på, at det vil påvirke prisen på din bil.

Hvis du er indstillet på det, er det bare med at få taget nogle gode billeder af bilen, der viser den fra dens bedste side, men samtidig også er ærlig omkring fejl og mangler.

Det mindste, du kan gøre ved din bil for at gøre den salgsklar, er at sørge for, at den ser præsentabel ud, når der skal tages billeder. Det betyder, at en god støvsugning og en ordentlig bilvask er nødvendigt. Få tørret skidt og snavs af på instrumentbrættet og diverse plastikdele inde i kabinen. Det giver en meget mere præsentabel bil, når du lige får givet den en ordentlig rengøring.

Derudover er det en god idé at få fjernet solbriller, gamle vandflasker, diverse ledninger, og hvad du ellers har liggende i bilen af personlige ting. Det er nemmere for køber at forestille sig at køre rundt i bilen, når man ikke kan se alle dine personlige ting. Bilen kan også hurtigt se mere brugt ud, hvis du nærmest er flyttet ind i din bil.

Forskellige vinkler

Nu er du efterhånden klar til at tage lækre billeder af din salgsklare bil. Vælg et godt kamera til at tage billeder med. Det giver dig det bedste resultat, og du får billeder i høj kvalitet. Har du et spejlrefleks kamera, er dette helt perfekt. Har du kun din smartphone, kan dette også gå an. Du skal dog muligvis bruge lidt ekstra tid på at få gode og skarpe billeder med din smartphone, men den kan sagtens lade sig gøre.

Når du skal tage billeder kan det være en god idé at finde et åbent område, hvor dit hus eller carport ikke ses i baggrunden af billederne. En rigtig god idé er at vælge en åben parkeringsplads, hvor der ikke holder andre biler.

På den måde kan du komme hele vejen rundt om bilen og vise både for og bag og begge sider uden for meget ”støj” i baggrunden. Det er generelt en rigtig god idé at vise din bil fra alle sider. Det giver køber mulighed for at sikre sig, at der ikke er en kæmpe bule i venstre bagdør, hvis du ikke har taget billeder hele vejen rundt.

Vis ALT

Det er vigtigt at du viser alt af din bil. Det betyder, at du både skal vise bilen indefra og udefra. Har du smart ekstraudstyr fx indbygget gps, fartpilot, klimaanlæg eller andet, er det en god idé at dokumentere det med billeder. Det er ikke alle, der kommer igennem en hel salgsannonce, inden de har kigget billederne igennem. Det er derfor ofte dine billeder, der skal sælge bilen.

Skulle der være fejl og mangler fx en ridse i kofangeren, kan det være en god idé at tage billeder af dette også. Det kan vise, at skaden ikke er så omfattende, som det måske lyder til på skrift. Du giver også et mere ærligt indtryk, som køber helt sikkert vil se som en fordel. Køber vil være mere tilbøjelig til at købe fra en ærlig sælger. Derfor vis så meget af bilen som muligt.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *