Bliv mester i at tage madbilleder

Del dette:

Når du har lavet et kulinarisk mesterværk, skal det også gerne se sådan ud, når du deler det på de sociale medier. Billederne på din hjemmeside, Instagram osv. skal nemlig være appetitlige, da de afspejler din virksomhed. Der skal altså gøres noget ud af billederne, så kunderne lokkes til.

 

Du kan godt komme langt med en almindelig smartphone, men det er selvfølgelig bedst, hvis du har et rigtigt spejlreflekskamera. Desuden skal du både fokusere på komposition, belysning og kameraindstillinger for at billedet bliver helt perfekt.

 

Her er nogle forslag til, hvad du bør overveje, når du skal tage det perfekte billede.

 

Sørg for det rette lys

Dette er et vigtigt step, hvis du gerne vil tage det perfekte billede. Billeder med svag belysning kommer til at se dystre ud, mens billeder med for meget lys hæmmer billedet, i en sådan grad at maden ikke vil se lige så velsmagende ud.

 

Sørg derfor for at der ikke er direkte sollys, samt at der ikke er nogle skygger på billedet, der kan få maden til at virke mindre ægte eller appetitlig. Du kommer længst, hvis du tager billederne i naturligt dagslys. Dermed kan du vise kunderne, hvor man kan få det bedste ramen på Nørrebro, gennem det perfekte billede.

 

Brug en simpel baggrund

Det er en god idé at have en så simpel baggrund på billedet, som overhovedet muligt, så der ikke er noget der distraherer. Brug derfor gerne en dug, serviet eller lignende som underlag, så der ikke er noget andet der springer i øjnene, men at der i stedet kun fokuseret på maden.

 

Sørg for billedet svarer til virkeligheden

Det er vigtigt at få maden til at se indbydende og appetitlig ud, så gør meget gerne noget ud af madens opstilling og udseende. Husk dog på at maden også skal svare til, hvad kunden kan forvente at få serveret, ligesom det gælder hos Men-o Ramen i København.

 

Lad derfor vær med at overstyle dine billeder, men lad billederne afspejle den mad, som kan forventes at blive serveret, når man bestiller den pågældende ret.

 

Tænk på filteret

Prøv at bruge redigeringsprogrammer og eksperimenter! Gør baggrunden sløret og maden skarp eller omvendt. Stræb efter noget, du meget gerne vil se på, og som du kan være tilfreds med.

 

Det er også nu at du kan løse problemer med belysning eller eksponeringsniveauer, ved at ændre henholdsvis lysstyrken, kontrasten, skygger og skarphed. Dette kan gøre en kæmpe forskel på billedet, og få det til at se mere livagtigt ud. Men pas på at du ikke overbehandler billedet, da det stadig skal svare til virkeligheden.

 

Tag mange forskellige billeder

Når du skal tage det perfekte billede, er det en god idé at eksperimentere, med de forskellige elementer der indgår i billeder. Små ting kan nemlig gøre en større forskel, så prøv at dreje lidt på tallerkenen, eller at tilføje lidt krydderurter til toppen af retten, for at få den til at se lidt mere indbydende ud.

 

Det er bedre at tage et billede for meget, end et billede for lidt, så være ikke bleg for at trykke på udløseren.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *