Ting du kan bruge dine billeder til

Del dette:

Fotografiapparatet blev første gang introduceret engang i 1800-tallet. De var ikke særlig gode og visse af dem endda var farlige at benytte. 

Op igennem 1900-tallet ændrede dette sig voldsomt. Pludselig blev malerkunsten forandret for altid. En rigmand behøvede ikke en portrætmaler for at kunne hænge et stort billede op af sig selv – og middelklassen fik endelig råd til selvportrætter i boligen. 

I dag er fotografiapparatet mere udbredt end nogensinde før. Men hvad er der blevet af de fysiske billeder i ramme, som plejede at pryde de danske hjem? 

Gamle billeder fra gemmerne 

Vi kender scenen fra de amerikanske eller danske film. Den bedre halvdel inviteres med hjem til svigerforældrene. Med ét ryger et fotografialbum op fra gemmerne. I albummet er hele barndommen portrætteret med billeder fulde af udødelige minder. 

Hvordan ser det billede ud anno 2022? 

Fotoalbummet er i høj grad blevet digitalt. Vi tager ikke kun flere fotografier af hinanden, vi sørger også for at organisere billederne, så de passer til forskellige online kanaler. Vi har måske albums på Facebook – op til flere af dem. Vi har en Instagram-profil, hvor stilen er en smule anderledes på billederne osv. 

Så fotoalbummet er i høj grad på vej væk. Men hvad med billeder i rammer, som du kender fra film, barndommen og dine bedsteforældre? 

Disse er for sin vis stadig aktuelle. Vi hænger ikke QR-koder op på væggen derhjemme, som linker til en ven Instagram-profil. Vi har stadig billeder i ramme, om end de ikke fylder helt lige så meget. Årsagen til det er selvfølgelig, at det fysiske billede fylder rummet med liv og glæde, hvad en QR-kode ikke gør. Vil du vide hvad en QR kode kan du blive klogere her

Inden du kommer for godt i gang 

Dine nye som gamle billeder skal du derfor bruge i din bolig. Det er ikke sikkert, du høster lige så mange likes fra dine gæster, som du ville på Facebook. 

Du høster i stedet en tilværelse, hvor du kan se og mærke dine venner, familie og bekendte på en mere direkte og nær måde. 

Desuden ligger der et potentiale for at udtrykke din kunstneriske side med billeder i ramme. Det kan være, du bliver dygtig til at fortælle historier med dine billeder i ramme eller måske endda kan sælge dem til en køber. 

Inden du kommer alt for godt i gang med at sælge billeder, er det dog værd at tjekke op på dine rettigheder med billederne. Ifølge Journalisten.dk er det ikke helt så let at finde ud af, hvilke billeder du og ikke må sælge.  

Den fysiske ramme 

Er passionen ikke til at løfte sløret for dine kunstneriske billede, så er muligheden der stadig for at indrette dit hjem med de fyiske billeder i ramme i stedet. 

Indretningen får et personligt præg, som i denne tid er utrolig populært, hvis du spørg indretningseksperter. Vi søger den intime og personlige stil i hjemmet. Hvad er så mere rammesættende end en billede i ramme, hvor dine kære eller dit bedste landskabsbillede fremvises? 

 

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *