Kreative måder at tjene penge på: tjen penge på dine billeder

Del dette:

De fleste drømmer nok om et liv, hvor man kan tjene godt på det, man holder allermest af. Er man god til at være kreativ, kan dette helt klart lade sig gøre, for der findes masser af måder, hvorpå man kan bruge sin hobby og sine færdigheder som en fordel og tjene penge på det.

Lav noget du er god til

Så simpelt er det egentlig. Det er nemlig meget sjovere at bruge det meste af sin tid på noget, man er god til, og hvis man er god til det, man laver, vil man også få langt mere succes. Du ved sikkert godt, hvad du er god til, så det er bare med at finde på, hvad du kan bruge dine kreative færdigheder til. Er du god til grafisk design, så hjælp firmaer med at designe logoer. Er du dygtig til at programmere, så lav hjemmesider og systemer for virksomheder. Er du god til at tænke logisk, danne dig overblik og spille, så prøv lykken ved at spille online pengespil. Det kan du blandt andet gøre hos Cozino, hvor du kan finde et hav af forskellige spil, som du kan vinde penge på. Er du god til at tage billeder, så sælg dem og tjen penge på den måde. Mulighederne er stort set uendelige. Men hvordan kommer man så i gang? Er din store passion at tage billeder, og kunne du godt tænke dig at tjene penge på det eller måske endda gøre det til en levevej, så finder du her nogle gode råd til, hvordan du kommer i gang med at tjene penge på din kreativitet.

Tjen penge på dine billeder

Man behøver ikke at være uddannet fotograf for at kunne sælge og tjene penge på sine billeder. Det er faktisk noget, som alle og enhver med et kamera og internetadgang kan gøre. Der findes en del sider, hvor shutterstock.com og istockphoto.com nok er de mest populære, hvor man kan oprette en bruger og uploade sine billeder. Her kan folk betale for dem, så de får rettigheder til at bruge dem på deres hjemmesider, i reklamer, aviser og lignende. Prisen på billederne er ofte ret lav, men hvis du har mange billeder til salg, og hvis billederne er gode nok til, at mange har lyst til at betale penge for dem, er der masser af gode penge at hente hjem. Det er en stor fordel at lægge billederne op på mere end én hjemmeside, så flest muligt kan se dem. Det øger chancerne for salg, og så koster det ofte ikke noget at lægge sine billeder op, og derfor kan man ligeså godt gøre det lille ekstra stykke arbejde og dermed tjene flere penge.

Sådan kommer du i gang med at tjene penge

Så snart du har lagt dine billeder op på én eller flere sider, er du sådan set godt i gang, men det tager sikkert alligevel noget tid, før der kommer rigtigt gang i salget af dine billeder. Føler du, at det går alt for langsomt, så søg inspiration i de billeder, der bliver solgt mest – på de fleste stock-foto sider kan man finde oversigter over de mest solgte billeder. Når du selv er ude på at tjene penge, er det en rigtig god idé at kigge på de mest solgte billeder og finde ud af, hvad de har til fælles og hvad der gør dem gode og interessante for købere. Sammenlign dem også med dine egne billeder, så du kan se, hvad du kan gøre anderledes eller bedre, så du forhåbentlig kan komme til at få solgt en masse billeder i fremtiden.

Udstyr

At tage gode billeder er ikke ensbetydende med, at man har et meget dyrt kamera med alle former for ekstraudstyr, for billeder bliver ikke nødvendigvis bedre, fordi man tager dem med en dyrere kamera. Med moderne smartphones er det endda ofte muligt at tage billeder af samme høje kvalitet som med et stort kamera. Du behøver altså ikke i første omgang at investere i fancy udstyr, og samtidig er det heller ikke nødvendigt at betale for billedbehandlingsprogrammer, som ofte er ret dyre hvis man skal have de rigtige. Det kan dog være en fordel i længden, så man kan rette op på mindre skønhedsfejl, men at have det betyder langt fra, at der bliver solgt flere af ens billeder.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *