Fotosafari på den legendariske Route 66 i USA

Del dette:

Route 66, også kaldet ”The Mother Road”, blev anlagt i 1920erne, og strækker sig fra Chicago i øst til Los Angeles i vest. Hvis du kører samtlige 3.939 kilometer, kommer du igennem 8 forskellige stater og ikke mindre end 3 tidszoner. Route 66 byder på storbyer, øde landområder, reservater og et hav af tankstationer og moteller, og selvfølgelig en masse motiver du kan fange i kameralinsen. Route 66 er meget mere end en landevej, for ruten er spækket med attraktioner, nostalgi og spændende oplevelser. Her får du nogle bud på steder, hvor du kan få nogle helt særlige billeder i kassen, og som uden tvivl vil give dig en oplevelse for livet.

Chicago – Byen hvor Route 66 tager sit udspring

I 1930erne hvor krisen i USA var på sit højeste, valgte mange at drage mod vest, for at gøre et forsøg på at finde lykken. Når du begiver dig ud på Route 66 anses det derfor for ”den rigtige vej”, at starte i Chicago og slutte i LA. Det officielle startsted er markeret med et skilt midt i byen, og her skal du selvfølgelig have det første billede. Chicago er USA’s tredjestørste by med 2,7 mill. indbyggere, og her er der en masse at se på. Grant Park og Willis Tower (tidligere Sears Tower) er 2 mulige attraktioner, hvor du kan få nogle fede billeder, bl.a. får du et fantastisk view ud over Chicagos skyline fra Willis Tower.

Springfield – Et historisk sted

Springfield er en af de næste byer på turen, hvor du absolut bør gøre et stop. Ligesom Chicago ligger Springfield i staten Illinois, og her finder du blandt meget andet Illinois State Capitol. Bygningerne byder på enestående arkitektur, og hvis du kan lide at fotografere flotte bygningsværker, så er du kommet til det rette sted. Stedet er kendt for flere historiske begivenheder, og det var her Barack Obama, i 2008, erklærede sig som officiel præsidentkandidat. Det er også stedet, hvor Abraham Lincoln i 1858 begyndte kampen for afskaffelse af slaveriet i USA. Abraham Lincoln ligger i øvrigt begravet på Oak Ridge Cemetary i Springfield, og den 117 meter lange grav og mindesmærker indbyder til fotografering.

Las Vegas – En spektakulær oplevelse

Las Vegas er en af de mest berømte byer i USA, som ikke mindst er kendt fra filmindustrien. Film som Rainman, Heat og Tømmermænd I Vegas, har i høj grad bidraget til at gøre byen kendt, over hele verden. På ”The Strip” I Las Vegas kan du tage en masse spændende fotos, af de mange spektakulære bygninger og hoteller, og flotte skilte. I Las Vegas området finder du også steder som Hoover Dam og Red Rock Canyon, der er meget populære spots for fotografer. Derudover er Las Vegas selvfølgelig kendt for sin spilleindustri, kæmpestore kasinoer og meget imponerende hoteller.

Los Angeles – Det sidste stop på turen

Det sidste stop på Route 66 er Los Angeles, der ligesom Las Vegas er kendt fra utallige film og TV-serier. Hvis du vil have nogle gode billeder fra Los Angeles, så er Chinatown et oplagt sted at besøge. De flotte pagodeagtige bygninger, restauranter med farverige lanterner og de mange specialbutikker er bestemt Instagram-værdige. Et andet sted, hvor du kan tage perfekte og misundelsesværdige billeder er Santa Monica Pier. Hvis du er til billeder af mad, så er der en del restauranter, du kan besøge, og mens du spiser, kan du nyde det imponerende gadeliv. Santa Monica Pier er meget turistpræget, men stedet har sin helt egen atmosfære, og hvem vil besøge LA, uden at have billeder med hjem fra den imponerende mole for enden af Colorado Avenue.

Der er meget mere at se på Route 66

Dette er kun nogle ganske få forslag til steder på Route 66, hvor du har mulighed for at skyde nogle gode billeder. Her kan du få endnu mere inspiration til oplevelser på Route 66, og alle artikler på siden, er skrevet af en der selv, har oplevet turen på egen hånd. Hvis du kører alle knapt 4000 kilometer, er der ingen tvivl om, at du får en oplevelse for livet. Husk at nyde alle de mange mindre kendte steder, og sørg nu for at få tager nogle gode billeder langs Route 66.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *