Bliv fotograf selvom du ikke har råd til et dyrt kamera

Del dette:

Det er almen viden for alle, der går rundt med en lille fotograf i maven, at det kan være voldsomt dyrt at være fotograf. Der er altid et nyt kamera, en ny linse eller noget helt tredje man kan bruge sine penge på, og det kan i den grad mærkes på pengepungen hele tiden at skulle investere i nyt, dyrt kameraudstyr. Hvis du kun har få penge til rådighed, men egentlig godt kunne tænke dig at blive bedre til at tage billeder eller måske bare opgradere dit udstyr, så finder du her nogle metoder til, hvordan du kan få mulighed for at tage masser af gode billeder, selvom du ikke har råd til de helt dyre kameraer.

Arbejd for en virksomhed og brug deres udstyr

Hvis du allerede har en uddannelse eller bare en del erfaring inden for faget, men i øjeblikket ikke har et godt nok kamera og ikke har råd til at skaffe et, så er det altid en fordel at bruge det udstyr, du helt gratis kan få adgang til gennem dit arbejde. Når du arbejder som fotograf har den virksomhed, du er ansat i helt sikkert alt det udstyr, der er nødvendigt for at kunne udføre arbejdet, og så kan du højst sandsynligt bruge det ganske gratis i din arbejdstid. 

Få undervisning i fotografi

Det er altid en fordel at få undervisning i fotografi, hvis man drømmer om at blive rigtig dygtig til det. Til sådan undervisning er det ikke altid et krav, at man kan medbringe sit eget kamera, fordi man kan låne det på stedet. På den måde kan man både blive bedre til at tage billeder og få erfaring og samtidig have adgang til et godt kamera uden selv at skulle bruge en formue.

Køb et brugt kamera

At blive en god fotograf kræver masser af øvelse og erfaring, og selvom man kan få al den undervisning og de jobs man ønsker sig, er man nødt til også at bruge noget af sin fritid på at øve sig. Det kræver selvfølgelig et kamera, og det er her problemet ligger for mange, der ikke har råd til et af de helt dyre kameraer. At have et dyrt kamera er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at man tager gode billeder, men det er klart en fordel at investere i et ordentligt kamera, der virker godt. Det kan være dyrt, men her er det en fordel at købe det brugt, hvis man ikke har penge til at købe et helt nyt. Man kan sagtens finde masser af brugte kameraer på nettet, som ikke fejler noget som helst, og så er priserne stort set altid meget lavere, end hvis man går ud i en butik og køber et spritnyt kamera.

Spar op til et godt kamera

Når man har problemer med at finde pengene til at købe et kamera, er der ikke meget andet for end at begynde at spare sammen. Selvom man vælger at købe kameraet brugt, skal man af med nogle penge, som man på en eller anden måde skal finde et sted. Læg penge til side hver gang du har nogle i overskud (alle beløb gør en forskel), så du langsomt kan få opbygget en opsparing. Hvis det går alt for langsomt, eller hvis du bare hurtigt og uventet har brug for penge til et nyt kamera, så tag eventuelt et forbrugslån for at få processen til at gå lidt hurtigere.

Gå på jagt efter rabat

Det er altid en rar følelse at købe noget til en god pris, men for at finde de helt gode priser på markedet, er man nødt til at lave lidt research og ikke bare tage det første og bedste tilbud. Undersøg hvor man kan købe det kamera, du er interesseret i og brug tid på at sammenligne priser de forskellige steder. Det er også altid en god idé at lede efter rabat – for eksempel kan du spare nogle penge ved at købe kameraet et sted, hvor der er studierabat, hvis du er studerende, eller vent med at købe til Black Friday eller januarudsalget hvor priserne falder. Hvis du er villig til at bruge lidt tid på at undersøge det, kan du helt sikkert finde kameraet til en bedre pris end først forventet.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *