Bliv mesterfotograf på ingen tid

Del dette:

I den digitale tidsalder, er det vigtigt at huske på, at man skal have styr på regler såsom ophavsrettigheder i forhold til billeder. Det er de færreste hjemmesider der ikke har billeder på sig, det ser nemlig både lækkert ud, og det giver en bedre læseoplevelse for dine brugere. Det kan være fristende bare at google dig frem til dine billeder, og sætte dem ind på hjemmesiden, men dette kan du dog komme i problemer med, hvis du ikke overholder den gældende lovgivning om rettigheder. Måden hvorpå du kan sikre dig, er ved at bruge royalty-free sider, det er sider der er dedikeret til, at du kan downloade billeder derfra, og anvende dem på din hjemmeside. Det allerbedste er dog, hvis du kan tage dine billeder selv. I vores teknologiske verden, kan du efterhånden få rigtigt godt udstyr til en billig penge. Med et godt kamera og en tripod, har du virkeligt nogle grundlæggende elementer at arbejde med. Alle kan altså blive en dygtig fotograf, det handler bare om motivet- og træning.

Motivet

Du har sikkert lært om motiver, når du har haft billedkunst eller dansk i folkeskolen og gymnasiet. Men det kan godt være, at det er længe siden, og det meste er gået tabt i erindringen. Det vigtigste omkring, for at opsummere, det er dog dette; Uden motiv, har du ingenting. Motivet er lidt ligesom plottet i en historie eller melodien i en sang, uden disse var værkerne intet værd. Det er vigtigt, når du overvejer dit motiv, at du finder ud af, hvilken historie du gerne vil fortælle. For alle billeder kan være i stand til at fortælle en historie. Deraf også det kendte udtryk; Et billede siger mere end 1000 ord. Selv et billede af noget så banalt som kat kan fortælle en historie. Ligner det en vildkat eller en huskat? Hvor er katten på vej hen? Hvilke følelser afspejler dens ansigtsudtryk? Er den på flugt, eller er den på jagt? Hvis man har fokus på detaljerne kan man altså meget nemt få lavet nogle vildt fede billeder, der sætter tankerne i gang hos beskueren.

Træning

Ligesom med alle andre ting, så kræver det træning og øvelse at blive en dygtig fotograf. Selvfølgelig kan man være heldig at tage verdens bedste billede på den dag man får sit kamera, men chancen er mikroskopisk. Det handler bare om, at komme ud og få skudt så mange billeder som overhovedet muligt. Og efter kort tid, så vil du finde ud af, at du er ved at opnå en eller anden form for ubevidst fornemmelse af, hvornår du finder et godt billede og et godt motiv. Rent instinktivt vil du begynde at se vinkler og objekter rundt i landskabet på en helt anden måde. Og det kan bruges, når du skal finde ud af, hvad der skal ind på din hjemmeside. Besøgerne på hjemmesiden kan lynhurtigt lure, om der er lagt tanker og tid i billederne, hvilket med det samme giver dem en fornemmelse af kvalitet og professionalitet. Det kan altså ikke overvurderes, hvor vigtigt det er, at få nogle ordentlige billeder på sin hjemmeside. Det er kanon ærgerligt, hvis resten af siden er af høj kvalitet, men at det hele så falder på nogle snuskede og uengagerede billeder. Husk på, at sidens brugere, ligesom alle andre mennesker, ser billederne før noget andet, og bliver følelsesmæssigt påvirkede af stærke billeder.

Hvis du så alligevel vælger at anvende andres billeder, så husk nu at have styr på dine ophavsrettigheder når du anvender dem på nettet. Den bedste investering du længe vil lave er dog uden tvivl at få skaffet dig dit eget udstyr til at tage billeder. Er du i tvivl om, hvordan du lige skal finansiere et godt kamera, kan du overveje at tage et privat lån, så kan du være på vej til at blive mesterfotograf på ingen tid! (Husk at du som oftest kan trække udgiften til udstyr fra i skat.)

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *