Guide til GoPro kameraer

Del dette:

GoPro kameraer er små, smarte og super populære. Og det er der flere grunde til. Her kan du læse mere om de fede action kameraer, der har indtaget en verden af både hobby- og professionelle fotografer.

GoPro kameraer har en række features der gør, at du nu kan få de samme muligheder som professionelle fotografer. Det gælder både kvalitet, vinkler og montering på alt fra cykler til droner.

Knivskarp kvalitet og vidvinkel

GoPro kameraer har først og fremmest en knivskarp billedkvalitet. Nogle modeller er også vandtætte, og så fylder de nærmest ingenting. Hvorimod størrelse og kvalitet var lig med hinanden i de analoge gamle dage. Også inden for digitale kameraer har der tidligere været en tendens til, at størrelse og kvalitet hang sammen.

Det er ikke længere tilfældet, og det er til din store fordel. Det betyder, at du selv på vilde trekking- og hiking ture kan tage dit kamera med. Du kan endda tage billeder af store vidder og landskaber på grund af den kraftige vidvinkel, der er på GoPro kameraerne.

Vandtætte GoPro kameraer

Skulle du være til sol og sommer, er kameraerne også ekstremt praktiske at have med. Særligt hvis du kan lide at snorkle og opdage havets vidunderlige verden. Nogle modeller af GoPro kameraer er nemlig vandtætte. Ikke bare lidt vandresistente, men vandtætte. Det betyder, at du kan tage billeder af smukke koralrev og eksotiske fisk, når du er ude at snorkle.

Du kan også tage kameraet med i vandet, når familien er på stranden, og du gerne vil forevige sjove, smukke eller kiksede øjeblikke ude i vandet. Har du et GoPro kamera, der ikke er vandtæt, kan du købe et såkaldt undervandshus, der beskytter dit kamera under vandet.

Tilbehøret afgør oplevelsen

Noget af det som også gør GoPro kameraer populære, er det lækre gear, der er designet til dem. Udover et undervandshus, der kan gøre dit kamera vandtæt, er der et hav af andre muligheder med dit GoPro kamera. Du kan eksempelvis filme din cykeltur ved hjælp af montering på din cykel.

Du kan også montere dit GoPro kamera på din bil eller sågar på en drone ved hjælp af tilbehør. Det giver helt nye muligheder for at filme og tage billeder i nye vinkler og perspektiver. Muligheder, der tidligere har været forbeholdt film- og TV fotografer, er nu tilgængelige for alle.

Flere typer af GoPro kameraer

Der er tre forskellige typer af GoPro kameraer. Hvilken type du vælger afhænger af, hvad du skal bruge det til. I toppen finder vi HERO4 Black. Dette kamera kan tage 30 fotos pr sekund og kan tage billeder på 12 mio. pixels. Black kommer uden skærm. HERO4 Silver kan – ligesom Black – optage i 4K og skyder med denne indstilling 15 fotos pr sekund.

Du kan til gengæld komme op på hele 60 fotos pr sekund, hvis du benytter Full HD. Silver har en berøringsfølsom skærm, der gør det let at arbejde med. Det mindste GoPro kamera er HERO4 Session.

Her kan du opnå billeder på 8 millioner pixels ned til 10 meter under vandet. Du kan også optage video, der er på en kvalitet på op imod 1440 p.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med RandersShoppen.dk

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *