mandag, januar 30, 2023
Forside » Fotoguides » Guide: Sådan fikser du “kort skrivebeskyttet” på dit SD-kort
Guide: Sådan fikser du “kort skrivebeskyttet” på dit SD-kort

Guide: Sådan fikser du “kort skrivebeskyttet” på dit SD-kort

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (6 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Del dette:

Jeg bliver tit spurgt til råds, når folk oplever deres SD-kort fortæller “kort skrivebeskyttet” ligesom billedet herover. Folk bliver ofte bange for deres billeder er tabte, eller de har ødelagt kortet. Det har du ikke!

Du kan nemlig selv indstille om kortet skal være skrivebeskyttet. Denne mulighed har producenterne tilføjet, som en fysisk ting på kortet. Ude på siden af kortet kan du rykke på en lille dims, så den går fra “lock” til normal tilstand.

Du kan se et billedeksempel på dette. Så burde du kunne bruge dit hukommelseskort igen.

SD-kort sandisk kort skrivebeskyttet

Hvis der ikke er denne fysiske dims på siden kan du også gøre følgende.

Indsæt dit SD-kort i din computer, og højreklik på en af filerne, og tryk “Egenskab”.

sd kort skrivebeskyttet windows egenskaber

Derefter fjerner du hakket i “Skrivebeskyttet”, og trykker “Anvend”.

sd kort skrivebeskyttet windows fjern

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

13 kommentarer

 1. Tak for hjælpen! 🙂

 2. Tak for hjælpen!! ☺?

 3. Mit SD kort er helt nyt og nå jeg sætter det i kameraet siger den “This card is not formatted. Format the card”
  SD kortet virker fint i computeren, men gider ikke og samarbejde med kameraet.. what to do? 🙂
  Den er unlocked 🙂

 4. hej biksede med kortet i 2 timer, så fandt jeg din løsning…takker for hjælpen..john

 5. Tak for hjælpen.. Jeg har ingen idé til hvorfor denne lille tap skulle være ændret, men dit råd hjalp straks

 6. Hej jeg har et problem med mit sd kort. Det virker nogle gange når jeg putter det i mit kamera. Når jeg putter sd-kortet i computeren vil computeren kun læse det når kortet er låst. (Hvilket vil sige at jeg ikke kan formatere det på computeren). Nå det ikke er låst og jeg kommer det i computeren fortæller computeren mig, efter lang tids indlæsning, at jeg skal indsætte en disk? Og prøver jeg at højreklikke på det står den også bare og indlæser, og fuckker min computer til tider op ved fx at fjerne proceslinjen. Jeg har prøvet at installere diverse programmer, og indtaste forskellige commandos, men det er som om intet virker? Har du hørt om det før?

 7. Hej jeg har problemer med samsung G A8 2018 sd kort, den viser ikke mere, når jeg prøver at ordner den, der står nogen “skrivebeskyttet”.
  Ved det ikke hvordan skal man ordner den.

 8. Tak for hjælpen. Fantastisk.

 9. Mit SD-kort er helt nyt. Men når jeg vil flytte et Youtube musik til kortet, fortæller det at “kort skrivebeskyttet” og “fjern skrivebeskytteren”. Men den er allerede fjernet.
  Kan jeg får hjælp?

 10. Tusinde tak for dit tip om unlock SD kort ! Det var jo simpelt men en stor hjælp for en uviden 🙂 1000 tak !

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*