Redigeringsværktøjer til visuel kommunikation – hvad skal jeg vælge?

Del dette:

Det visuelle bliver efterhånden mere og mere populært at bruge som kommunikationsmiddel. Kommunikation via tekstbeskeder og opringninger er nu langt fra de eneste måder at kommunikere på blandt unge. Fænomener som gifs og memes, og generelt bare kombinationer af billeder og tekst, er blevet til nogle af de mest populære og moderne kommunikationsmidler. Dette kan skyldes, at det formidler hverdagssituationer kort, præcist og genkendeligt på en humoristisk måde, og fordi det ofte tager udgangspunkt i noget, langt de fleste kan relatere til.

Interesserer man sig for visuel kommunikation såsom grafisk design og billed- og videoredigering, og vil man gerne dygtiggøre sig inden for området, kan man investere i gode redigeringsprogrammer til både video og billeder. Der findes et hav af forskellige programmer og værktøjer, som man kan bruge til at lave diverse ting og sager til internettet med. Langt de fleste af disse redigeringsværktøj kan bruges af både nybegyndere og øvede, og det er forholdsvis nemt at lære sig selv at bruge det, da der findes uendelig mange vejledninger på nettet. Der er noget til enhver smag, lige meget hvad det er, man stræber efter at lære, og så kan det også blive brugt som god inspiration, hvis man selv løber tør for ideer.

Ulempen ved alle disse programmer og applikationer er dog, at de godt kan ende med at blive rigtig dyre – især hvis man har mange af dem. Hvis man ved, at man kommer til at bruge det meget, eller hvis man efter at have øvet sig med nogle gratis programmer kunne tænke sig noget mere professionelt, kan man med fordel tage et kassekredit lån, for så har man nemlig en buffer til løbende udgifter, og at betale for redigeringsværktøjer vil ikke ramme din økonomi ligeså hårdt.

Som nybegynder kan det godt være rigtig svært at finde frem til hvilke programmer og applikationer, der er de bedste, fordi der netop findes så mange forskellige. Spørger man de fleste professionelle såvel som let øvede fritidsfotografer og grafiske designere, vil de dog med god sandsynlighed alle sammen svare, at Adobes applikationer Photoshop, Lightroom og Illustrator helt klart er de bedste løsninger.

Adobe har rigtig mange forskellige programmer, der alle har hver deres formål og funktioner, og så er de udviklet så godt, at både professionelle og nybegyndere har alt, hvad de har brug for på en lille platform. Bagsiden er dog, at man kun kan betale for Adobes værktøjer som et abonnement – man betaler altså enten en gang om måneden eller en gang om året – og det kan hurtigt gå hen og blive ret dyrt, men her kan det altså igen være en fordel med en kassekredit. Herunder ser du en oversigt over et lille udvalg af nogle af de forskellige programmer, Adobe tilbyder, samt hvad man kan bruge dem til.

Billedredigering – Photoshop & Lightroom

Adobe er helt klart mest kendt for applikationerne Photoshop og Lightroom, som hver dag bliver brugt at millioner af mennesker verden over. Med Lightroom er det nemt, at redigere billeder når det kommer til blænde, farve osv., og Photoshop gør det nemt at fjerne eller tilføje objekter i dine billeder og en masse andet. Begge disse programmer giver dig derudover også mulighed for let at lagre og dele dine billeder.

Grafisk design – Illustrator

Går du op i grafisk design, er Adobes Illustrator det perfekte program for dig. Med Illustrator kan du skabe logoer, ikoner, tegninger, typografi og illustrationer, som kan bruges til tryk, internettet, video og mobil. Illustrator har mange af de samme funktioner som Photoshop, men forskellen er, at det man kreerer i Illustrator, ikke bliver bygget op med pixels, ligesom det gør i Photoshop. Det vil altså sige, at lige meget for meget man forstørrer eller formindsker f.eks. et logo, man har lavet i Illustrator, vil kvaliteten altid være det samme, hvor det med pixels vil miste skarpheden og blive slørret, hvis man ændrer for meget på det.

Video – Premiere Pro & After Effects

Interesserer du dig for videoredigering, har Adobe også de perfekte programmer til dette. Premiere Pro og After Effects gør det let for begyndere såvel som øvede at redigere og sammenklippe videoer samt at dele dem på nettet. Premiere Pro virker problemfrit med andre Adobe programmer som Photoshop, Lightroom, Illustrator og After Effects, så man kan gøre sine videoer og film endnu bedre.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

One comment

  1. “DAFTAR ID PRO TERBARU dan TERPERCAYAID PRO SHADEWA : cli.re/IDPROSHADEWAID PRO SHARK : cli.re/IDPROSHARK”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *