mandag, januar 30, 2023
Forside » Fototips » Få mere energi og overskud som fotograf

Få mere energi og overskud som fotograf

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...
Del dette:

At være fotograf kan være et utrolig krævende arbejde og tage utrolig meget energi. Når du er på arbejde, skal du være meget fokuseret og det derfor vigtigt at være 100 procent klar i hovedet. Det kan dog være svært hvis dit energiniveau er helt nede, hvilket det nemt kan blive hvis du skal arbejde mange timer i døgnet.

Der er heldigvis flere ting som du kan gøre for at forbedre dit eget naturlige energiniveau. Her er række af de muligheder som der findes.

Få tilstrækkeligt med søvn

Det er rigtig vigtigt at få nok søvn i løbet af natten, når du skal fotografere. Så sørg for at få omkring 8 timers søvn, så du kan blive frisk og fuld af energi. Hvis du gerne vil have en stærk og dyb søvn, er det vigtigt at du ikke tager en blunder midt på dagen.

Lad desuden vær med at drikke noget lige inden du skal i send, så du ikke skal op midt om natten for at tisse. Desuden er det en god idé, at holde dig fra skærmlys inden du skal sove. Du kan i stedet læse i en bog eller prøve at meditere. Hvis du har meget svært ved at få styr på din søvn, så kan du prøve det attraktive CBD-olie fra Cibdol, der hjælper dig med at stresse ned og få en god nats søvn.

Stress ned

En af hovedårsagerne til træthed er overarbejde. Overarbejde kan omfatte professionelle, familie- og sociale forpligtelser. Prøv derfor at prioritere, hvad der vigtigst. Husk på at en lang gåtur eller at læse en bog kan være meget fordelagtig når det kommer til at afstresse. Prøv derfor at gøre det til en vigtig prioritet, og nedprioriter eksempelvis den tid du bruger på at se tv eller at tjekke sociale medier.

Træning gør underværker

Træning garanterer næsten, at du sover bedre. Det giver også dine celler mere energi til at forbrænde og cirkulere ilt. Desuden får træning din krop til at frigive stresshormoner og afkoble hjernen, så du får noget frirum. Prøv derfor at få trænet så vidt muligt, og gør det til en vane.

Undgå at ryge

Du ved, at rygning truer dit helbred. Men du ved muligvis ikke, at rygning faktisk påvirker din søvn. Nikotinet i tobak er et stimulerende middel, så det fremskynder hjerterytmen, hæver blodtrykket og stimulerer hjernebølgeaktiviteten, hvilket gør det sværere at falde i søvn. Dette er ikke optimalt, hvis den efterfølgende dag er lang og du være klar i hovedet og kunne skyde en masse billeder, den efterfølgende dag.

Spis dig til mere energi

Et job som fotograf kræver typisk at du skal stå op i mange timer og være meget fokuseret. Hvis du skal være oplagt og have nok energi til en lang arbejdsdag, er det vigtigt at spise sundt. Det er bedre at spise små måltider og snacks med nogle få timers mellemrum end tre store måltider om dagen. Denne tilgang kan reducere din opfattelse af træthed, fordi din hjerne har brug for en konstant forsyning af næringsstoffer.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*