Vil du optimere din forretning som fotograf?

Del dette:

Mange fotografer vil helst egentlig bare fotografere, men som med så meget andet er fotografer også nød til at drive virksomhed. De er afhængige af en fast indkomst, og det er afgørende at have kunder i biksen. Derfor er det også essentielt at man som fotograf, hvad end man er fastansat eller freelance, kan finde ud af at drive forretning. Det er en vigtig detalje som mange glemmer, når de som freelancere eller lignende bare gerne vil ud og fotografere løs, og tjene en skilling på det.

Du får her en række tips til, hvordan du som fotograf kan være med til at optimere din forretning. Da det er fuldstændig afgørende for, ens fremtidige kundebase.

Få styr på dine tilbud og tilbudsskabeloner

For mange virksomheder er det afgørende at kunne lave hurtige og gode tilbud til kunder. Men det kan til tider som fotograf, være svært at vurdere, hvorvidt økonomien hænger sammen og hvordan man bedst får lavet tilbud der giver mening for en selv og ens kunder. Det er afgørende at kunne udregne, hvor meget og hvor lidt man tjener på de forskellige tilbud. Det er derfor en god ide, hvis man ønsker at bruge lidt tid på den økonomiske del, at få hjælp fra de mange regne programmer der findes. Et eksempel på et regnearksprogram er Excel, og er nok et af de mest anvendte programmer inden for området.  Excel er et databehandlingsprogram udviklet af Microsoft. Det bruges til at analysere tal i større eller mindre mængder. Det analyserer og bearbejder data så det opstilles systematisk og overskueligt. Det muliggør at man nemt og hurtigt kan gennemskue større datamængder og hurtigere se mønstre og tendenser.

Privat bruges det af mange til at overskue egen økonomi, og skabe et overblik over kontoudtog og betalingskort poster fra din netbank. Du kan for eksempel få Excel til at opstille et cirkeldiagram så hurtigt og nemt kan se dine udgifter, og hvilke der vægter mest. Det anvendes dog også i erhvervslivet, hvor mange bruger det til at få overblik over økonomien i den pågældende virksomhed. Hvis du selv ønsker at få forståelse og kunne anvende Excel til dine tilbud og tilbudsskabeloner, kan du med fordel tage et kursus i Excel. Det kan i den grad være med til at forbedre din forretningsmæssige position og give dig nem adgang til at udregne tilbud der er rentable for dig som fotograf.

Hjemmesider og sociale medier er nøglen til en god forretning

En hjemmeside hvor dine billeder kan ses og du kan have en online portfolio er vigtig som fotograf. På den måde kan folk se hvad du har lavet, og blive inspireret til noget lignende selv. Hjemmesiden er dit ansigt udadtil, og det er her folk kan se hvad du har lavet tidligere. Præsenter din fotografier, så folk kan vurdere om de synes de er interesseret i noget lignende. Foretag gerne en flot grafisk hjemmeside, hvor man både kan få prisoversigt og kontaktinformationer til din virksomhed. Det skaber et godt indtryk og giver kunderne nem adgang til at se hvad du kan og tager af betaling.

Sociale medier

For mange er sociale medier også nøglen til udbredelse af sine produkter. Det er ofte her mange brugere interagerer, og mange lægger måske billeder ud fra et arrangement, hvortil de så skriver hvem der er fotograf. Således er det god reklame blandt den pågældende kundes venner og bekendte. Det er med til at give god reklame, at de kan linke direkte til en hjemmeside eller facebookside. Således går det fra en bruger til en anden, og giver god gratis reklame. Derudover er sociale medier i høj grad baseret på algoritmer. Hvis nogen potentielle kunder søger efter en fotograf, vil sociale medier hurtigt finde ud af det og promovere reklame direkte til den potentielle kunde.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *