Smykker til mænd trender i Danmark og udlandet

Del dette:

I mange år har kvinder brugt smykker, og det har altid været en klassisk gave til kæresten, søsteren eller mor. Men de senere år er smykker til mænd i stigende grad begyndt at trende. Det kan være til stor lettelse for kvinder når de skal købe gave til manden sin. I mange år har det altid været kvinder, der har brugt smykker til at pifte et sæt tøj eller lignende op. Men nu er smykker blevet en mindre kønsbaseret trend, og betyder at mænd i langt højere grad kan gå med armbånd, kæder, ring og meget mere. Det gør det ikke kun mere interessant for mænd at kigge på smykker, men også for kærester at finde en gave til manden, der har alt. Et smykke kan aldrig gå helt galt, når det trender i så høj grad, som det gør i dag. Så nu er det ikke kun forlovelsesringe din mand kan tage på, men også smykker, som kan være med til at pifte den gamle t-shirt lidt op.

Specielt armbånd sælger godt blandt mænd

Det klassiske armbånd har altid været benyttet af kvinder, helt tilbage fra stenalderen har kvinder brugt armbånd. Historisk set har især vikingerne været kendt for at lave mange smukke armbånd. Et eksempel er de historiske edsringe, der blev brugt af datidens høvdinge når de skulle aflægge ed.

Armbånd har altså altid været en populær udsmykning. Og trenden fortsætter nu også blandt mænd. Specielt i sommersæsonen, hvor man ofte har korte ærmer på får armbåndene for alvor lov at komme til sin magt. Det er for mange mænd en god måde at peppe et outfit op på. Mange webshops er begyndt at producere trendy og unikke herrearmbånd til stilbevidste mænd. En af de bedre udbydere af armbånd til mænd er Marjoe, som specialiserer sig i herrearmbånd og smykker til mænd. Du kan se deres webshop og store udvalg af herrearmbånd lige her.

Halskæder, ringe og meget mere produceres til mænd

Dog er det ikke kun armbånd, der bruges af mænd i langt højere grad end tidligere. Halskæder, ringe og lignende bliver stadig mere og mere populært blandt mænd. Mange serier har også gjort god reklame for de mandlige smykker, som for eksempel Netflix serien House of Cards hovedperson Kevin Spacey bruger ofte sin ring til at markere magt når han tager beslutninger. I mange af scenerne sidder han og drejer ringen når han tænker, eller slår i bordet med ringen når han skal trumfe en beslutning igennem. Ringen er for mange blevet et symbol på magt blandt mænd. Det er altså ikke forlovelsesringe, der er populære, men også de lidt bredere ringe, der bruges til mange forskellige anledninger blandt mænd. Du kan se et større udvalg af smykker til mænd her så omend du er til store armbånd, diskrete ringe eller begge dele kan du finde det på marjoes webshop, som specialiserer sig i smykker til mænd.

Smykker som symbol nu og historisk

For nogen har smykker en mere rituel, praktisk eller magisk funktion, som ved for eksempel bryllupsvielser, hvor mand og kvinde udveksler ringe som et symbol på man er foreviget sammen. Der har historisk været en stor brug af smykker i forskellige kulturer. Brugen af smykker kan historisk spores helt tilbage til for 32.000 år siden. Hvor sydeuropæiske hulemalerier fra istiden, som er det tidligste menneske billeder man kender til, illustrerer kvinder med smykker og kropstatoveringer.

Man har også viden om at istidsfolket har våret smykker, lavet af tænder, knogler og konkylier enten sat på dragter eller sat på snorre.

I Danmark har specielt rav været brugt i forbindelse med udsmykning helt tilbage fra stenalderens tid. Det naturlige produkt, var et værdifuldt produkt i norden, og mange anså ravet som meget specielt. Det gav folket i norden et værdifuldt produkt, som de kunne bruge som en værdifuld valuta når de handlede

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *