Hvad skal man medbringe på en fotorejse?

Del dette:

Hvis man har ambitioner om at forbedre sine fotos, kan det være en stor oplevelse at tage på fotorejse. Her vil man opleve meget af verden, imens man fokuserer på at tage en masse fantastiske billeder. Har man planer om at tage på en fotorejse, er der nogle ting, man skal huske at medbringe, så man kan være sikker på, at man har alt, hvad man skal bruge, når man rejser rundt i forskellige dele af verden, befinder sig meget i naturen og tager en masse billeder.

Kameraudstyr

Når man tager på fotorejse, er der nok ikke nogen, der er i tvivl om, at man selvfølgelig skal medbringe et kamera. Vælg et kamera, der har en praktisk størrelse og som ikke er for tungt, da du skal slæbe meget rundt på det, men gå ikke på kompromis med funktionerne. Hvilket kamera, du skal have, er helt op til dig selv og dine behov. Hvor forskellen virkelig ligger, er i de linser, du tager med. Man kan sagtens klare sig med et enkelt kamera til hele rejsen, også selvom man skal tage mange forskellige billeder.

Medbring i stedet flere forskellige linser så du har rig mulighed for at tage mange forskellige typer af billeder. Som udgangspunkt kan man klare sig med en vidvinkel linse, en zoom-linse og en mindre linse med en brændvidde på omkring 50 mm. Så vil man være godt dækket både til landskabsbilleder, portrætter, streetbilleder og dyrebilleder. Har man ikke mod på at tage så mange linser med sig, kan man være godt dækket med en enkelt linse, der har en brændvidde på omkring 18-270mm eller lignende, da sådan en linse er ret alsidig og kan levere fine resultater i de fleste situationer.

Tilbehør til kameraet

For at gøre det lidt lettere for sig selv på fotorejsen skal man medbringe det rette tilbehør. Det kan blandt andet være ekstra batterier og SD-kort, så man ikke skal bekymre sig om at løbe tør for batteri eller hukommelsesplads. Et stativ er også nødvendigt i mange situationer så medbring et i rejsestørrelse, som kan være nede i en lille dagsrygsæk, så det er let at have med på ture. Derudover kan man tage diverse filtre med til sit kamera. Det kan være ND-filtre og UV-filtre, som er nyttige, hvis man skal afprøve bestemte teknikker. Har man brug for det, kan det også være en god idé at medbringe en lille fjernbetjening til sit kamera.

Hold dig sund i naturen

På en fotorejse tilbringer man en del tid udenfor, og fordi man ofte vil gøre (næsten) alt for at få det helt perfekte billede, betyder det, at man må leve med nogle af de ting, der følger med, når man opholder sig i naturen i lang tid. Det gælder for eksempel insektstik og -bid, så derfor skal man huske at medbringe diverse allergimedicin og midler mod bid. Ofte kan man komme til at skulle gå meget, og derfor er det en god idé at sørge for at have behandling til vabler med. Døjer man med smerter er det vigtigt at medbringe smertestillende medicin.

Her kan man med fordel bruge CBD, da det har en effektiv virkning på smerter og sygdomme. Det kan desuden indtages på mange forskellige og lette måder, og så findes der næsten ingen bivirkninger. Køb CBD hos Formulaswiss og medbring det på din rejse, så du ikke behøver at bekymre dig om medicin og bivirkninger på rejsen, så du kan koncentrere dig udelukkende om det, du kom for – at tage fede billeder.

Praktisk påklædning

Man kommer højst sandsynligt til at befinde sig udendørs og i naturen meget af tiden, og derfor er det vigtigt med den rette påklædning. Tøj til alt slags vejr er selvfølgelig nødvendigt, og et par vandrestøvler eller sko, der er gode at gå i, er også praktiske, hvis man kommer til at skulle gå en del. Det vil uden tvivl være langt sjovere at være på en fotorejse, hvis man har den rette påklædning med, så man ikke skal bekymre sig om vejret, så det er værd at tænke over, før man rejser.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *