Dette skal du have styr på når du tager på fotoferie

Del dette:

Der findes mange smukke feriedestinationer i verden, hvor man har mulighed for at tage flotte billeder. Hvis du efter det nye år har planlagt at besøge en af disse destinationer med formålet om at fylde dit galleri op med nye, betagende fotografier, så kan du med fordel læse videre. Der findes nemlig en masse praktiske foranstaltninger, som man skal have ordnet inden afrejse. Nogle af disse vil blive gennemgået nedenstående.

Tilbehør til kameraet

Alt efter niveau er der en masse tilbehør, som det er vigtigt at have styr på, når man skal på en fotoferie. Hvor stor en taske man skal pakke til dette udstyr afhænger naturligvis også af varigheden af ferien. Et eksempel på udstyr, som er vigtigt at have, er fx et tilpas antal øjestykker, et ordentligt kameragreb til formålet, rengøringsprodukter til kameraet og så videre.

Der er dog visse ting, som er vigtige at have styr på lige meget hvad. Hvis man benytter sig af et program, hvor de billeder, man tager, bliver overført til sin smartphone via Bluetooth, er det relevant at have styr på, om ens smartphone fungerer optimalt. Det ville eksempelvis være meget ærgerligt, hvis man benyttede sig af en smartphone med en ødelagt skærm, eftersom man på denne måde ikke vil kunne se de billeder, som man går og tager, optimalt.

Hvis det er tilfældet, at man har en ødelagt smartphone skærm, vil det derfor være en god idé at få dette fikset inden afrejse. Det kan gøres mange steder, hvoraf et af de mest effektive er hos Telerepair.

Upload af billeder

Hvis man som fotograf ønsker at uploade sine billeder til enten hjemmesider eller andet, der kræver Wifi, imens man er på ferie, er det nødvendigt, at man forsikrer sig, at dette er tilgængeligt i den bolig, man indlogerer sig i. Alt efter hvor i verden, man befinder sig, kan det til tider hænde, at Wifi ikke vil være særlig tilgængeligt.

Nogle fotografer vælger dog at uploade billederne, efter de alle er blevet taget, og man er kommet hjem igen. Hvis man vil gøre dette så effektivt som muligt, bør man bestille et ordentligt fibernet, som den der kan findes ved at klikke på linket.

Redigering af billeder

Hvis man, som det er tilfældet hos mange fotografer, ønsker at redigere sine billeder, er det ydermere essentielt at have styr på, hvilket program det er, man anvender. Som erfaren fotograf har man nok allerede afgjort, hvilket program man føler sig mest tilpas med at bruge.

Lige meget hvilket program man benytter sig af, er det nødvendigt at tjekke op på, om det er tilladt at benytte sig af det i det land, som man har valgt, at turen skal gå til. Hvis det at tage disse billeder gøres i en professionel sammenhæng med en deadline og ikke blot som en hobby, kan det være en ærgerlig oplevelse at få en fejlbesked, hver gang man forsøger at åbne det program, man benytter sig af. Dette kan ske, selvom programmet fungerer offline, hvorfor man altid bør undersøge hjemmefra.

Ovenstående er blot eksempler på ting, der bør strejfe ens hoved, når man skal få en ferie, hvor det at tage fotografier står højest på listen over aktiviteter. Dog har ovenstående forhåbentlig været en hjælp til forberedelsen af rejsen!

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *