Få styr på lyssætningen på dine billeder

Del dette:

Det er enormt vigtigt at lyssætningen spiller når man skal tage billeder. Hvis du skal til at lave professionelle billeder går det altså ikke med flash og blitz, vær derfor omhyggeligt i din opsætning af lys på billederne.

Hold dig fra blitzen. Vi har alle sammen set billeder med blitzen fuldstændig har ødelagt billederne. Det er derfor vigtigt at være påpasselig med blitzen, som er utrolig svært at styre. Nok fungere blitzen på den røde løber, men ellers så lad den ligge i skuffen.

Det vigtigste på et billede er at altid er skarpt, specielt hvis du tager billeder af produkter der skal sælges. Det virker uprofessionelt med skygger og underlige toner i billedet. Flere af de bedste lyskilder er at finde på hjemmesiden mr-perfect.dk. Disse LED lamper vil skabe en naturlig tone, og desuden et meget bredt lys, hvilket eliminere alle skygger i billedet så alle detaljerne fremstår tydeligt og klart. Man kan også gøre brug af det utrolig fleksible led spot, som du blandt andet kan læse mere om i denne artikel om LED spots.

Men det er ikke nok at have den korrekte lyskilde, man skal også vide lige præcis hvilken vinkel lyset skal komme, og her må jeg bare sige at det gælder om at prøve sig frem, indtil alle skyggerne er væk. Det kan være ret svært at indstille lyskilden i den rette vinkel, vi forslår derfor at man benytter sig af de fleksible lysstativer.

En sidste ting du skal have med er, at uanset hvor opstillet dit billede er, er hemmeligheden af få det til at se så naturligt ud som overhovedmuligt. Brug derfor disse råd med kløgt, for uanset hvor godt dit billede bliver ved at benytte dig af disse råd, kan det altså give bagslag.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *