Sådan laver du din egen fotohjemmeside

Del dette:

Går du og drømmer om at få din egen fotohjemmeside, hvor du kan vise alle dine billeder frem? Ja, du kan vælge at benytte Instagram, men det er bare ikke det samme, som at have sin helt egen hjemmeside, hvor du helt selv styrer alt, når det kommer til opbygning, design og eventuelt salg.

Der er mange grunde til at få sit eget site, og her får du de fem trin til, hvordan du kommer bedst i gang.

1. Fastlæg din stil

De fleste fotografer tager billeder af mange forskellige ting. Mennesker, dyr, close-ups af diverse ting, sommer, vinter, glæde, sorg, abstrakte ting og så videre.

På den ene side kan du argumentere for, at det er godt at vise flere sider af dig selv. Men andre vil kunne modsige dette med, at du er stilforvirret.

Derfor kan det være en god idé at afgøre med sig selv, hvad din stil er. Er du typen, der altid tager billeder i sort/hvid, altid close-up, altid af glædelige ting eller andet?

Ved at finde sin niche vil dine kommende besøgende ikke være i tvivl om, hvad de vil få fra dig fremover og dermed vælge at tune ind oftere.

Et konkret eksempel fra den virkelig verden er nogle af verdens mest kendte malere gennem tiden. De malede ofte i samme stil, så folk kunne genkende dem. Du bør lære af dette og gøre det samme.

2. Købe domæne

Når du har din stil på plads, så har du også nemmere ved at fastlægge et navn til dit online portfolio. Hvis du er til det dystre, sort/hvid motiv, så kunne en idé være: darkdaysandnights.dk.

Hvis du er mere til close-ups af objekter, så kunne du vælge: closeuponlife.dk.

Du kan naturligvis også bare vælge den klassiske: Dit navn.

Når du har fastlagt et navn, så skal du ind og købe domænet. Det kan du gøre flere steder online, hvis du bare lige søger på Google.

3. Opsætte sitet

Nu har du din hjemmeside og skal til at designe den. Her er det vigtigt, at du overvejer, hvordan den skal struktureres.

Vil du selv være i fokus på forsiden, så dine besøgende møder dig som det første? Eller skal din forside være ét langt feed med billeder?

Der kan være en kæmpe forskel på disse to muligheder, så det skal du gøre op med dig selv allerede nu.

I dette trin skal du indsætte alle dine billeder, der matcher den stil, som du tidligere har fastslået.

Sørg for at designe og kæle for detaljerne på dit site. Her skal du have godt internet, da det ellers kan blive en langsommelig affære at kæmpe med webdesign, hvis nettet er for sløvt. Du kan for eksempel få fibernet, hvis du har brug for en opgradering.

4. Promovering

Nu er din hjemmeside færdig, og du har behov for besøgende til at se dine billeder.

Nogle tror (lidt naivt), at hvis du opretter en hjemmeside, så er der bare besøgende med det samme. Det er sjældent tilfældet, så du skal arbejde for at få nogle ind på din side.

Dette kan du gøre ved at poste om din hjemmeside på sociale medier.

Spørg eventuelt andre i branchen om de vil dele din side eller betal mindre bloggere for at reklamere for dig. Det koster ofte ikke al for meget og kan være en god måde at nå ud til en masse personer.

5. Repeat

Nu skal du bare fortsætte dit arbejde med at lægge nye billeder op, opdatere dit webdesign og promovere din side på nye måder.

Inden længe er du Danmarks nye helt store fotograf.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *