Sådan skyder du lækre produktbilleder – med et lille budget

Del dette:

At skyde lækre professionelle produktbilleder, er ikke det nemmeste i verden… eller er det?

Jeg hedder Simon Nygård og er partner i webshoppen Bomo.dk. Jeg vil fortælle lidt om vores ”fotorejse” når det kommer til at tage nye produktbilleder til ens webshop, blog eller helt tredje side. Da vi startede shoppen for godt 3 år siden, anede vi intet om at skyde flotte produktbilleder, som har en udstråling af kvalitet og seriøsitet. Vi måtte derfor tænke ud af boksen, så det endte med at vi lavede en simpel fotoboks ud af en skotøjsæske, så helt ud af boksen blev det ikke.

ud af boksen

Vi tapede fire styk a4 ark rundt i skotøjsæsken, der tidligere havde været brugt til at opbevare et par fed Nike sneaks. Lampen vi brugte, var en billig lampe fra Ikea, hvor der var tapet et papir på det, for at dæmpe lysstyrken. Dette lille kreative setup, er perfekt til ham eller hende, der ønsker at skabe lækre billeder, med et lille budget.

Pris på dette setup: lampe + et par a4 papirer + samt en æske/kasse = 50-150 kroner

Vi kunne faktisk ende med et stå med et par flotte billeder, efter de havde være igennem redigeringen. Men da vi efterhånden havde behov for et mere praktisk ”studie”, gik vi i gang med at kigge efter en ny løsning. Heller ikke denne gang, skulle vi investere i en formue, for et nyt studie. Vi tog simpelthen et smut forbi ebay.com, og efter et par dages søgen og udvælgelse, blev vi enige om hvad vi skulle have importeret til Danmark.

Det endte med at vi investerede i denne fotoboks: Link til fotostudiet på ebay som vi stadig bruger den dag i dag.

Man skal dog være opmærksom på at, fotoboksen bruger et UK stik, så vi investerede også i en adapter til den. Vi sælger dog snart disse adapters på vores shop, ellers kan mand finde dem ved at søge ”UK til EU adapter”.

fotostudie

Selve boksen virker perfekt og så har den en indbygget lampe i sige, så der slipper du for at investere i fotolamper. Som sagt bruger vi stadig den dag i dag denne fotoboks. Her ses den i aktion:

fotoboks til produktbilleder

Fotoboksen fra Ebay, er nem at hive frem og gemmes væk igen. Selve budgettet for denne løsning er selvfølgelig lidt dyrere end skotøjsæsken, men alligevel et meget prisvenlig resultat:

Pris på fotoboks: fotostudiet med fragt(487kr) + adapter til strøm stik fra UK til EU: 500-550 kroner

Sådan det foregår i dag, når vi skal skyde nye produktbilleder:

  1. Fotostudiet gør først rent for evt snavs og støv.
  2. Så bliver der taget billeder, ligesom det ovenstående billede. Vores kamera der bruges, er et Nikon D5100.
  3. Derefter bliver billederne kørt igennem Gimp/Photoshop, for at få det ønskede look, samt få den helt hvide baggrund.
  4. Når vi er tilfredse med billederne, bliver de kørt igennem vores optimeringsprogram, som hedder JPEGmini. Det kan købes her, for kun 130 kroner. Efter billederne er kørt igennem JPEGmini, så fylder de væsentlig mindre end før, og så ser Google positivt på sider der ikke fylder så meget.

Dette var et lille indblik i hvordan vi bærer os ad, når vi skal tage nye billeder. Jeg håber du er blevet inspireret til at lave din egen fotoboks eller købe dit eget. Bare husk at det hele ikke behøver at koste en formue, bare med lidt kreativitet, kan du faktisk ende med et par ret lækre billeder.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *