Den bedste måde at fotografere andelsboliger

Del dette:

Når andelsboliger skal sælges, skal der selvfølgelig tages billeder af boligen. På de billeder skal der fremhæves de rigtige ting, som kan gøre boligen mere attraktiv. Man behøver dog ikke være ekspert fotograf, for at gøre en bolig til noget specielt på billeder. Her kan du se tips til at gøre din bolig interessant og unik på uden at skulle investere meget tid eller arbejde.

Find det rigtige kamera

Der er ingen grund til at bruge flere tusind på et kamera, en helt almindelig Samsung eller iPhone har i dag rigtig gode kameraer. På disse telefoner kan filtre også bruges, og den mest komplicerede redigering er der slet ikke nødvendighed for. Solskin eller gådefilteret er et godt valg, for en give din bolig den helt rigtige stemning.

Indret rigtigt

Den her er gældende for alle boliger, og kommer nok ikke som en overraskelse. Start med at rydde op, red sengene, gør rent, fjern de fleste personlige ejendele osv. Desuden er det vigtigt i andelsboliger at vise plads. Ryk møblerne rundt, så der fremvises masser af gulvplads, og får boligen til at virke stor.

Pak det meste udsmykning væk, såsom figurer i vindueskammen og ting på bordene. Boligen virker større og mere luftig. Prioriter de ting der skal stå frem, det kan være en potteplante, hvis boligen er i byen. Det kan også være en barnestol, for at vise en bolig, der passer fint til børnefamilier. Der kan hænges billeder op med inspirerende citater, eller andre billeder i stil med boligen. Få boligen til at virke unik og spændene, og vis at selv på lille plads kan man gøre boligen til ens egen.

Vælg den rigtige vinkel

Andelsboliger er ofte ikke de største boliger, og det er derfor vigtigt at tage billederne fra den rigtige vinkel. Fokuser på at vise pladsen i boligen, tag billeder hvor du står langt fra møblerne, og viser masser af gulvplads. Tag desuden billeder af rummene med et vindue i baggrunden, og hvis der er en god udsigt. hvis din bolig har træer eller buske udenfor døren, kan der tages billeder udefra, der viser et godt område.

Vælg det rigtige tidspunkt

For alle boligsøgere er belysning vigtigt. Derfor er det nok ikke en særlig god ide at tage billeder, på en overskyet regnvejrsdag. Vælg det tidspunkt på dagen hvor naturligt lys strømmer ind af vinduerne. Hvis boligen har vinduer i forskellige sider, kan en god ide, også være at tage billeder på forskellige tidspunkter i løbet af dagen.

Så lyset kommer ind fra flere vinkler i løbet af dagen. Vælg desuden et tidspunkt hvor der kan tages billeder udefra, uden at der er for mange mennesker. Dette er specielt gældende, hvis det er en bolig i et befolket område. Området kan fremvises mindre befolket og mere hyggeligt, ved at tage billeder fra en skrå vinkel nogle meter længere nede ad vejen, en dag hvor der ikke holder for mange biler.

Vis boligens muligheder

Boligens forskellige muligheder kan vises ved at fremvise specielle ting. Hvis du gerne vil fremvise at boligen sagtens virker til børnefamilier eller hundeejere, så kan også vises i billederne. Du kan indrette med en barnestol eller en hundekurv.

Prioriter også hvilke rum der skal fremhæves, hvis boligen har et fantastisk køkken, men en mindre interessant stue. Så fremhæv det. Gør boligen interessant for mennesker der elsker at lave mad, ved at vise køkkenet i flere billeder, så det huskes af boligsøgere.

Vis boligen som i plejer at bruge den

Badeværelset skal selvfølgelig være rent og pænt, men lade alligevel tandbørsterne være som de plejer at stå. Vis parfumer og håndklæder, som de ligger normalt. På denne måde kan en boligsøger se potentiale i huset, og forstille hvordan de selv vil bo, hvis de en dag køber boligen.

Det er interessant for boligsøgere at se hvilke muligheder huset har, lad skabene stå åbne, og vis hvordan i selv udnytter husets plads. Indret derudover med bløde puder og tæpper for at give huset en hjemlig stemning.

Alt i alt er det vigtigt at vise en andelsbolig fra sin bedste side, samtidig med at gøre den personlig og unik. Vis det potentiale boligen har i forhold til indretning og dagligt brug. Læs mere hos Andelsvurderinger.dk, hvis du skal sælge din andelsbolig.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *