Sådan planlægger du en forretningsrejse

Del dette:

Når du skal planlægge en forretningsrejse for dig og din virksomhed, er det vigtigt, at du har gjort dig de rigtige overvejelser inden rejsens påbegyndelse. Det giver sig selv, at en forretningsrejse kræver en hel anden form for planlægning end en charterferie med familien. 

Er du i tvivl om, hvordan du planlægger en forretningsrejse til punkt og prikke, således at du og dine kollegaer får den bedste oplevelse, så læs med her hvor vi vil give dig et par gode idéer, til hvordan din fremtidige forretningsrejse forløber helt efter planen. 

Hav styr på det praktiske før I tager afsted

For at din rejse med kollegaerne forbliver så professionel som muligt, er det vigtigt, at du på forhånd har booket de nødvendige ting for at rejsen forløber gnidningsfrit. Dette gælder naturligvis hotel, transport og eventuel en plads i den komfortable lufthavnslounge. 

At have de her vigtige komponenter på plads inden jeres flyrejse påbegyndes er essentiel for, at alle får en god oplevelse. Det vil komme til at virke uprofessionelt, hvis du sidder i flyveren, og febrilsk prøver at finde ud af transport til og fra hotel. 

Vi foreslår desuden, at du overvejer beliggenheden for hotellet, du og dine kollegaer skal bo på. Skal den være tæt på lufthavnen, da I kun er på et kort visit til denne nye destination, eller vil det virke mere komfortabelt at have sin base inde i centrum af en spændende ny by? Dette kommer som altid an på, hvilket formål i har for jeres rejse, men hav det gerne med i dine overvejelser, inden i tager afsted. 

Det er endvidere en god idé at have styr på kompensationsreglerne, hvis forretningsrejsen skulle glippe fundet forsinkelse. Bliver du forsinket på forretningsrejsen, så bør du straks søge kompensation og erstatning. 

Hav en agenda klar for rejsen 

En forretningsrejse har som altid et formål. Dette formål er op til den enkelte virksomhed at vurdere. Det er dog naturligvis alfa og omega at inddrage sine kollegaer med i denne agenda, og der har nok allerede været en briefing eller to forinden denne rejse. 

Vi anbefaler, at du som en ekstra service for dine arbejdssomme kollegaer tager et par minutter inde i lufthavnsloungen og gennemgår de vigtigste pointer for den kommende forretningsrejse. Hav eventuelt en dagsorden printet ud, så det er nemmere for dine kollegaer at skrive deres egne notater ind. 

Når rejsen er veloverstået, og I står og skal tilbage, kan det også være en super god ide kort at opsummere, hvad I fik ud af denne forretningsrejse. Hvilke aftaler fik i igennem? Hvilke nye idéer fik i? Blev i rustet bedre sammen som et arbejdsteam? Alle disse detaljer er kun med til at lade dine kollegaer vide, at du har overblikket over denne rejse, og at du værdsætter deres hårde arbejde. Vi er sikre på, at de i sidste ende vil værdsætte din omhyggelige planlægning. 

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *