Hav styr på disse ting før din foto-rejse

Del dette:

Elsker du livet som fotograf? Og står du overfor endnu en rejse, hvor du kan dyrke din passion samtidig med, at du rejser? Så har vi tre gode tips til dig. 
Der er nemlig en del ting, man skal have styr på, inden man rejser ud i verden. Hertil kommer det, at det kan have alvorlige konsekvenser, hvis man glemmer det, og netop derfor ønsker vi at forberede dig bedst muligt, så du ikke får nogle ubehagelige overraskelser. 

Sørg for, at dit kameraudstyr er i orden

Hvis du tager afsted på en rejse, hvor formålet er at tage nogle fantastiske billeder, så gælder det naturligvis om at have udstyret i orden. 
Derfor bør du tjekke op på dit udstyr i god tid, inden du rejser. Hvis du gør det 2-3 uger før afrejsetidspunktet, så har du god tid til at fixe de nødvendige ting, hvis du skulle blive opmærksom på fejl eller mangler. 
Herudover bør du huske at tage noget ekstra udstyr med, hvis der skulle ske noget, der kunne beskadige dit primære udstyr. 

Hav rejsepapirerne i orden

Når du skal ud at rejse, er der nogle ting, som du altid skal have styr på. Disse er: 

  • Pas
  • Boardingpas 

Derudover kommer der nogle ting, som gælder for en del lande, der ikke er medlem af EU. Disse kan være: 

  • Visum 
  • Dokumentation for vacciner mm. 

Hvis du skal med flere forskellige fly, offentlig transport eller lignende, så kan det være en rigtig god ide at få organiseret dine rejsedokumenter inden afrejse. 
Dette kan gøres ved, at du printer alle oplysningerne ud og medbringer i en mappe, eller du kan lave en mappe på din smartphone, som indeholder alle de nødvendige oplysninger, tidspunkter og kvitteringer. 

Hvis din rejse skal foregå så problemfrit som muligt, er det essentielt, at du har styr på dette. 

Husk valuta

Lokal valuta er også en ting, der kan hjælpe din rejse. Dette gælder især, når du lige er landet på destinationen. 
Det er langt fra alle lande, hvor dankortet er lige så udbredt, som det er herhjemme. I Danmark ser vi næsten aldrig kontanter længere, men det er stadig en god ide at have anskaffet sig noget lokal valuta, inden man rejser afsted på sin foto-rejse. 
Du kan ofte få den bedste vekselkurs, hvis du bestiller valuta i din bank. Du skal dog være opmærksom på, at du nogle gange skal bestille i god tid. Derved er du nemlig sikker på, at de har den specifikke valuta i de korrekte mængder klar, når du ankommer i banken. Det er derfor altid en god ide at ringe til banken og spørge, hvordan du skal forholde dig, inden du bestiller. 

Derved sparer du også en masse penge, da du undgår de privatejede vekselbureauer, som ofte har en langt dårlige vekselkurs end den, du kan finde i din bank. 

Med disse råd håber vi, at du er klar på at tage på eventyr med dit kamera under armen, så du kan få taget nogle fantastiske billeder. 

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *