Tilpas din online strategi og få flere besøgende

Del dette:

Når jeg publicerer indlæg på Alexanderleo.dk, har jeg ofte tilføjet et featured image også kaldet post thumbnail. Det viser et passende billede til indholdet i mit indlæg og skaber en bedre brugeroplevelse, når man browser rundt på forsiden eller underkategorien. Den besøgende er dog allerede inde på min hjemmeside, så det har ikke en særlig stor effekt til at få flere besøgende, når de kun bliver vist på siden. Derimod kan billederne tiltrække mange besøgende via sociale medier, hvis man har optimeret sine billeder til fx. Facebook, Twitter eller Google Plus. Jeg vil dog mene den største ressourcekilde, vil være det sociale medie Facebook, fordi brugerandelen på dette medie er væsentligt større end de andre medier samt du får bedre eksponering på dette medie.

Open Graph

Open Graph protokollen bruges af hjemmesideejere, hvis man gerne vil tilknytte specifikke informationer til deling på diverse sociale medier. Det er ikke kun billedet man har mulighed for at specificere, men også tekst og beskrivelse til indlægget.

Eksempler

Facebook:

Den anbefalede billedstørrelse for Facebook er 1200 × 630px.

Mulighed for at skrive specifik titel og beskrivelse.

Twitter:

Den anbefalede billedstørrelse for Twitter er 1024 × 512px.

Mulighed for at skrive specifik titel og beskrivelse.

Du kan benytte Facebooks tool “Facebook Debugger”, så du kan se et preview af en bestemt URL. Et eksempel er finddating.dk, som du kan se herunder:

open-graph

Sådan gør du

Hvis du bruger WordPress på din hjemmeside, kan du benytte pluginnet “SEO by Yoast”, som giver dig mulighed for at uploade billeder og indsætte tekst til fx. deling på Facebook eller Twitter.

Hvis du ikke benytter WordPress, men har kodet din hjemmeside fra bunden eller bruger et andet CMS-system, skal du indsætte et stykke kode i din backend.

Først skal du indsætte følgende til din HTML:

<html xmlns=”http://www.w3.org/1999/xhtml” xmlns:fb=”http://ogp.me/ns/fb#”>

Derudover skal du indsætte følgende stykke kode i mellem <head></head>

<meta property="og:image" content="your_image_here" />

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *