Billedmanipulation Jonas

Case: Billedmanipulation med lyspærer og sæbeboble

Del dette:

Som man kan se, hvis man følger mig på min fotostide er en af de ting jeg beskæftiger mig meget med, billedmanipulationer. Jeg elsker at kunne udtrykke mig kreativt igennem mine billeder, og denne kategori er en fantastisk mulighed for netop det. Dermed ikke sagt at alle mine billeder har en dybere mening, men får jeg en skør idé, så skal den da føres ud i livet. Jeg vil i dette indlæg fortælle om et af mine nyeste billeder, som I kan se nedenfor 🙂

Billedmanipulation

Idéen

Det er meget forskelligt hvordan jeg får idéen til mine (nogle gange lidt mærkelige) billeder. Ofte er det bare billeder af ganske almindelige hverdagsting, som jeg så har piftet lidt op. Jeg får tit inspiration ved at søge rundt på nettet, og især 500px.com har hjulpet mig meget. Idéen til dette billede opstod, da jeg for en uges tid siden havde leget med søbebobler til et billede af et gammel Konica kamera, og så tænkte jeg at jeg sikkert kunne få noget sjovt ud af det. Og eftersom jeg flere gange før har haft succes med lyspære, faldt det mig egentligt naturligt ind at kombinere dem.

Min oprindelig tanke var, at jeg skulle puste pæren ud selv, men da jeg fandt ud af at jeg ser utroligt grim ud så tæt i mit ansigt, droppede jeg den idé 😉 Så var jeg jo nødt til at finde på noget andet. Jeg tænkte i stedet at det også kunne være fedt, hvis den selv kunne stå, så det prøvede jeg. Efter at have fundet den perfekte baggrund (et gammelt bord vi havde til at stå) var jeg klar til at tage billedet.

Billedet

Jeg fandt mit kamera (Canon 7D) frem med mit nye Canon 24-105mm objektiv på og gik i gang med at skyde. Jeg startede med at tage billedet af selve sæbeboblepustetingen uden nogen bobler. Da jeg jo vidste hvilken baggrund jeg skulle bruge, kunne jeg derefter bare puste nogle sæbebobler ud over bordet og holde udløserknappen inde. Det kom der heldigvis nogle gode billeder ud af. Billedet af pæren var også bare at tage et enkelt billede af den.

Redigeringen

Til at redigere mine billeder bruger jeg Adobe Photoshop CS6. Fantastisk program og selvom man langt fra kender alle funktionerne, kan man få en masse ud af det. Jeg vil sige at de billede jeg laver, kan laves af enhver begynder. Det er bare at prøve sig ad, så skal det nok blive til noget godt. Stort set alt jeg gør i Photoshop er selvlært, og derfor er der også nogle teknikker som jeg ikke kender, der ville gøre det nemmere.

Men jeg startede med, at tage billederne igennem Raw Converter for lige at få styr på lys og farver. Derefter klippede jeg boblen ud vha. Quick Selection Tool, og det samme gjorde jeg med pæren. Da jeg så havde sat enden af pæren sammen med boblen rykkede jeg dem bare op til sæbebobletingen, og wupti, så havde jeg et brugbart billede.

Konklusion

Så altså med lidt fantasi og kreativitet, kan du få et sjovt og anderledes billede ud af ellers ganske kedelige ting. Det vigtigste er, at man ikke holder sig tilbage for at prøve noget lidt anderledes. Hvis du har det sjovt med at lave et billede, så skidt med om billedet ender med at blive lort. Og hvis du så ender med at få et brugbart billede ud af det, så er det jo bare en bonus.

Det kan helt klart anbefales at dele sine billeder på fotoforums eller Facebooksider som Unge Fotografer, hvor der sidder over 20.000 andre unge fra hele Danmark og bedømmer dit billede. Og vær ikke bange for at dele dine billeder med andre. Nogen gange kan det godt være at responsen ikke er lige positiv, men man får at vide hvad man kunne have gjort bedre. Og DET får man noget ud af. Da jeg startede med at fotografere for ca. et år siden anede jeg ingenting betjening af et kamera, men det har jeg sørme lært. Udelukkende ved hjælp af sider som Unge Fotografer og mod på at prøve noget nyt, har jeg lært at tage og redigere billeder alle slags billeder.

Så hvad venter du på? KOM I GANG! Kun fantasien sætter grænser! 

Som sagt kan du se mine billeder og følge mig på facebook lige her: Photographie de Jonas Kragh

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *