Når mad er en lidenskab

Del dette:

Dybest set er mad jo bare noget, vi er nødt til at indtage for at opretholde livet. Men heldigvis så er mad jo også så meget andet.

Mad er smag, det er glæde, det er socialt samlende og for nogen er det en stor og lidenskabelig passion.

Glæden ved mad

At føle glæde ved mad er noget helt fundamentalt. Fra fødslen er mad forbundet med kærlighed, tryghed og mæthedsfornemmelse. For det fleste mennesker er det da også sådan, at det at spise mad er forbundet med netop disse følelser.

Den glæde kan være mere eller mindre udtalt hos den enkelte, men langt de fleste forbinder mad med tryghed og glæde – ud over, at det naturligvis gør os mætte.

Har du et sundt forhold til mad, så vil det give dig glæde at spise dig mæt – og gerne i velsmagende og nærende mad, som er blevet tilberedt med omhu.

Passion for mad

Hos nogen er det at spise lækker mad eller at fremstille den og servere den en total passion. Det kan være personer, der arbejder professionelt med mad, eller det kan være personer, der har det som en stor og vigtig hobby i deres liv.

For alle, der nærer en stor passion for mad, er mad omtrent det vigtigste i livet. Så stærkt føler de for at indtage, tilberede, producere og servere mad, at de brænder stærkt for det.

Man kan være mere eller mindre fanatisk eller frelst omkring sin passion, eller man kan bare have en holdning til, hvordan mad produceres og tilberedes.

Hos gastrofun er man meget bevidst og meget passioneret i forhold til alle dele af processen, der går forud for et måltid mad, men man er det på en befriende ikke-fanatisk måde, der gør det sympatisk og nærværende at følge med i – eller selv bidrage til, hvad der foregår på sitet, som inviterer alle interesserede til at være med til at deltage aktivt.

Som navnet også antyder, så er det gastronomi og fun, der sætter standarden.

Billeder af mad

Der postes et utal af billeder af mad døgnet rundt på alle sociale medier. Og det gør der jo fordi mad betyder noget for os.

Mange glade madører vil gerne dele det, der er på deres tallerken, fordi vedkommende glæder sig over synes og glæder sig til at nyde det dejlige måltid.

Professionelt set er de fleste af disse mange madbilleder nok ikke i supereliten, hvad kvalitet og opstilling angår. Det behøver de nok heller ikke at være.

Skal billeder af mad bruges professionelt, så kan en stylist og en fotograf style billedet, så det stråler af æstetik, madglæde og en holdning til mad.

På den måde er et foto ikke bare en gengivelse af virkeligheden, men i høj grad også et statement.

Mad med en holdning

I dag spiser vi jo ikke kun for at blive mætte. Vi har rigeligt med mad, og der er uendelig meget at vælge imellem.

Mange har en holdning til mad. Det kan være i forhold til produktionen, eller det kan være i forhold til særlige former for madvarer.

Lige nu er der en tendens til, at flere beslutter at blive veganere, nogle er vegetarer, andre sværger til økologi, nogle foretrækker fast food, andre slow food.

Om det handler om noget sundhedsmæssigt, eller mere er et statement, er måske ikke så vigtigt.

Så længe det ikke bliver helligt eller fanatisk, så er det jo fint at have en holdning til den mad, vi indtager. Og så længe det sundhedsmæssigt er i orden, og man bibeholder sin madglæde, så er man fri til at gøre, hvad man føler for.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *