Tips til den gode konfirmationsfest

Del dette:

Vinteren er ved at være forbi, og det betyder, at vi skal til at komme ud igen. Ud af vores vinterhi, og i gang med de vigtige forberedelser til sommeren og forsommerens arrangementer. Har du et barn, som skal konfirmeres i maj eller juni, så er det i den grad på tide, at komme i sving med forberedelserne. Er det første gang, du skal arrangere en konfirmation, så kan det hele godt virke lidt uoverskueligt. Og der er også mange aspekter, som man skal være opmærksom på.

Gaver, gæster, mad, lokaler, transport osv. Det vigtigste tip kommer dog her. Lyt til dit konfirmanden. Det er hans eller hendes store dag, så den skal selvfølgeligt forløbe, som de drømmer om. Føler du, at det er meget uoverskueligt lige nu? Så læs med her, og få nogle gode tips til konfirmationsfesten.

Det er konfirmanden, som bestemmer

Som allerede nævnt, så skal hele dagen selvfølgeligt handle om den kære konfirmand. Det vil sige, at man skal huske at lytte til, hvad han/hun ønsker på dagen. Hvilken mad foretrækker de? Har de et bestemt sted, som de gerne vil holde festen på? Eller ønsker de måske en bestemt type aktivitet eller underholdning til festen? Ved at efterkomme konfirmandens ønsker på dette område, så viser man dem også, at man er klar til at give dem noget af det ansvar, som følger med voksenlivet.

Det er med garanti noget, som konfirmanden vil sætte pris på. Han/hun vil føle sig endnu mere voksen, og rette ryggen desto mere på dagen, hvis de selv har været med til at ”bestemme festens rammer.” Jeg husker selv, hvordan jeg med stolthed i stemmen skulle byde velkommen til festen. Hvordan jeg forklarede menuen, som, i kraft af, at jeg selv havde valgt den, sad på rygraden af mig. Og jeg husker hvordan klapsalverne strømmede mod mig, da jeg sluttede af med en skål.

Det er en klassisk fejl at gå for meget op i maden

Maden til en konfirmation er oftest det, som de voksne går mest op i. Det er den, som de fleste voksne gæster måler begivenhedens succes efter. Og derfor ligger der også noget prestige i menuen. Det er her man skal vise, at man enten ikke er en nærigrøv, eller at man har god stil og forstand på mad. Men som sagt, så er det lidt en voksenting, og i mange tilfælde, så er det ikke det vigtigste punkt for selve konfirmanden.

Han eller hun vil typisk sætte mere pris på, om der var brugt kræfter på noget andet. For eksempel et underholdningsindslag, eller nogle federe gaver. Så derfor, pas på med, at lægge for mange kræfter og penge i maden. Det er ikke faster Karen og onkel Jørgen, der skal huske dagen i resten af deres liv. Det er konfirmanden. Overvej om i skal lave noget selv, så konfirmanden selv kan være med til at vælge ingredienserne, eller om i skal bestille udefra. Der er efterhånden mange cateringselskaber som leverer både god og billig mad til den slags selskaber.

Lokalerne bliver hurtigt bookede

Da næsten alle konfirmander i landet skal konfirmeres indenfor en uge, så er der naturligvis rift om de gode lokaler. Så selvom din konfirmand måske først skal konfirmeres om et år eller to, så begynd allerede at overvej, hvor festen skal holdes. Skal festen til gengæld allerede stå til sommer, så er der ingen tid at spilde. Find et Selskabslokale på sejlmageren.com. Husk på, at det er lokalet, som giver festen sin atmosfære og stemning. Det er derfor et no go at havne i et lummert cafeteria eller et dystert kælderrum. Der skal også gerne være tilstødende grønne arealer, så de unge kan komme ud og strække sig imellem de mange lange taler. For selvom konfirmanden træder ind i de voksnes rækker, så er der stadig langt til, at de tænker og har det ligesom deres forældre.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *