Tag de perfekte portrætter på din ferie

Del dette:

Hvis du er en af de heldige, der skal på ferie i år, er det meget sandsynligt, at du skal tage nogle billeder. Men at tage nogle smukke billeder er ikke som sådan ”A piece of cake”. Det kan nemlig være utrolig svært at få taget nogle billeder, man har lyst til at vise frem til venner og familie, når man kommer hjem. Hvis du er på ferie med en rejsekompagnon, er det meget muligt, at I gerne vil tage nogle flotte billeder af hinanden. Og lige netop portrætter kan være noget af det sværeste at tage. Derfor er det nogle tips og trick herunder, som du kan følge, hvis du skal have lidt hjælp til at få taget de perfekte portrætter på ferien.

De gode råvare

Den bedste start til at tage et godt portræt er at have et godt kamera, som kan tage skarpe billeder. Hvis man prøver sig med en gammel Nokia, kan det blive utrolig svært, ja næsten umuligt, at få taget et billede som fungerer. Derfor er det altid en god ide at have et godt kamera ved hånden, når man er på fototur. Det behøver ikke nødvendigvis være det helt store dyre kamera, man har med hjemmefra. En god mobiltelefon med et godt kamera kommer man også rigtig langt med, og den er som sådan også langt mere praktisk. Med en mobiltelefon slipper man for at slæbe rundt på et stort og tungt kamera, men man kan blot have telefonen i lommen eller en lille taske.

Hvis man er typen, der tager rigtig mange billeder på en enkelt dag, kan det være en god ide at tage en powerbank med i tasken. Dermed slipper du for at din telefon løber tør for strøm, lige midt under den helt perfekte fotosession. Der kan købes mange forskellige powerbanks, hvor nogle kan have strøm til at oplade din mobil fuld op op til flere gange på en dag. Når du har kameraet klar, skal du finde ud af at tage det rigtige billede.

Det gode skud

Når du nu skal på ferie med en eller flere, er det altid rart at have taget nogle gode billeder af hinanden, som I kan se, når I engang er hjemme igen. Men det kan være svært at tage nogle gode billeder, især når det er af personer, der bevæger sig. Et godt trick er at få taget så naturlige billeder som overhoved muligt. Altså billeder hvor personen du tager billeder af, ikke nødvendigvis ved, at du tager billedet. Dermed kan man få nogle helt utrolig smukke og naturlige billeder af folk. Hvis man kun tager billeder af folk, hvor det hele er opstillet, og det store appelsin-smil er på, kan det godt blive en smule falsk. Derfor kan man også blande de to, så man får lidt af begge dele med hjem.

Det kan være svært at tage billeder i modlys af personer. Derfor kan man med fordel tage fra siden eller lidt oppefra, hvor lyset ikke skinner direkte ind i kameraet. Et andet godt tip er, at folk ikke nødvendigvis behøver at kigge ind i kameraet. Du kan få nogle utrolig flotte billeder af folk med siden til, hvor blikker er rettet mod noget andet end kameraet. Dermed bliver nogle af billederne også mere naturlige.

Til fremvisning

Når du har taget en masse skønne billeder, kan du vælge at redigere lidt i dem. Det kan både gøres med telefonens egne funktioner, og ellers er det masser af apps og redigeringsprogrammer, du kan bruge til det samme. Hvis du gerne vil dele dine billeder med andre personer, og måske ikke kan sende dem alle på mail, kan du overveje, om du skal lave en fotohjemmeside.

Dermed kan du også lægge billeder op under din tur, så dine nærmeste kan følge lidt med i, hvad du går og laver. På spic.dk kan du finde en løsning på en simpel hjemmeside. Du behøver nemlig ikke gøre et helt stort nummer ud af at lave en fed hjemmeside, det vigtigste er jo dine flotte billeder.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *