Google Image Search

Find stjålne billeder via Google og TinEye

Del dette:

Der findes rigtig mange billeder på det store internet, og nogle gange hænder det, at disse billeder bliver brugt uden tilladelse af ejeren. Og hvis man er rigtig uheldig sælges dit billede på en side, hvor fortjenesten går til ejeren af hjemmesiden.
Hvis man skulle lede alle billederne i gennem manuelt, som findes på det store internet ville det tage alt for lang tid. Derfor findes der en metode, så man kan finde evt. stjålne billeder, som bliver brugt af andre personer på nettet. Denne metode er både gratis, og så går det meget hurtigt.

Når du skal søge efter dit billede skal du enten have det liggende på din computer, eller du skal have det på en hjemmeside, hvor du kan kopiere URL-adressen. Dette er meget genkendene ved de forskellige programmer, som man kan bruge til at finde billeder med.
Alle disse forskellige programmer har en kæmpe database, som de kigger i gennem for at finde et match. Disse programmer kan finde et match, fordi den tester farver, tekstur og en masse andre ting i forhold til databasen.
I de kommende afsnit vil jeg gennemgå de forskellige værktøjer, som jeg synes er nyttige, og jeg selv bruger.

Google Image Search

Google er verdens største søgemaskine, og derfor er det meget logisk, at de også kan hjælpe dig med at finde billeder, som ligner dit.
Først starter du med at gå ind på siden Google Image Search, hvor du vil kunne se dette billede:

Google Image Search Start

Du skal nu trykke på “Søg efter billede”, og vil nu komme til en side, hvor du får vist mulighederne for de forskellige upload metoder. Det ser sådan ud:

Google Image Search Upload

Hvis du har fundet billedet på en hjemmeside kan du højreklikke på det, og trykke “Kopier billedets webadresse”. Du kan også vælge at uploade billedet fra din computer, og derefter starte billedsøgningen.

Du vil nu kunne se en side med de billeder, som Google mener ligner dette billede. Hvis du synes metoden er for langsom, fordi du skal finde billedets webadresse kan du downloade Googles eget plugin, så du bare kan højreklikke på et billede, og derefter trykke på “Search Google with this image”. Hvis du har en af følgende browsere kan du downloade deres plugin:

Hvis du har en nyere version af Google Chrome kan du blot nøjes med at højreklikke, og derefter trykke på “Search Google with this Image”. Du behøver derfor ikke hente pluginnet.

TinEye

Dette var det største og bedste program før Google Image Search udkom. Men det er stadigvæk super brugbart, da det har flere milliarder af billeder i deres database, som det søgte billeder bliver sat op i mod. Dette program kan også bruges på samme måde som Google Image Search. Enten webadressen eller upload af billedet.

TinEye har også et plugin, som du kan hente og begynde at søge efter billeder ved at højreklikke på det valgte billeder, og derefter trykke på “Search Image in TinEye”. Dette plugin kan hentes herunde, og gælder til følgende browsere: Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari og Opera.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

2 comments

  1. Højre click på billedet og vælg ‘search google for this image’ er nemmere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *