Ferie med fotografisk hukommelse

Del dette:

Som fotograf er noget af det mest essentielle, du kan have med på din ferie, selvfølgelig dit kamera. Uanset hvor ferien går hen, eller hvornår du tager afsted, er det din tro følgesvend. 

Sol eller sne?

Uanset om du tager på ferie for din egen eller billedernes skyld, er der fordele og ulemper ved det hele. 

Skal du på solferie, har du masser af muligheder for at få en god sum lækre billeder i hus. 

Mange soldestinationer har utrolige turistattraktioner, hvor du har mulighed for at få knipset nogle rigtig kulturelle billeder. Er du rigtig god til dit fag, kan dine billeder også sælges til rejsebureauer, der så kan sælge feriedestinationen endnu bedre. Men det er ikke kun turistattraktioner, der ligger ramme for et godt portræt. Du kan tage ned til stranden ved solnedgang, og med de rigtige indstillinger har du mulighed for at lade linsen fange præcis, hvad du ser. Det er en rus at komme hjem og kunne vise både venner og veninder præcis, hvad du har oplevet. 

Tager du derimod mod det lidt koldere for eventuelt at stå på ski, har du en mulighed for at fange nogle rigtig fede og aktive billeder. Har du et kamera med en høj lukkehastighed, har du mulighed for at fange bevægelser, som selv det blotte øje ikke kan opfange. Disse billeder kan du måske bruge til at studere og selv blive bedre til at lave tricks på dine ski eller dit snowboard. Du kan også lade dem tale for sig selv og vise verdenen, hvor kompliceret og svært det kan være at udføre denne sportsgren. 


Der er et hav af muligheder for lækre billeder, når du tager på ferie, og derfor er det altid vigtigt at have det rigtige udstyr med i tasken. 

Det rette udstyr

Når du skal på ferie, ved du også som regel, hvilket udstyr der skal til for at fange de rigtige billeder af det, som du sætter dig for. Derfor er det også vigtigt at du pakker kufferten herefter. 

Som fotograf har man som regel et hav af udstyr, og meget af det er også flere kilo tungt. Derfor siger det sig selv, at man ikke kan have alt med på én gang. Så pak nu engang de linser, som du tænker, kan give dig muligheden for at få de lækreste billeder ud af din ferie, uanset om det er en forretningsrejse, solferie eller aktiv ferie, du planlægger. 

Udstyret kan du pakke i din håndbagage, så du ved, det altid er lige ved hånden. Rejser du langt, er der mulighed for, at du har et layover i en lufthavn, og her er der også interessante portrætter at skyde. Finder du ikke noget, der er værd at knipse, kan du tage din computer eller tablet frem og bruge tiden på noget, der også er underholdende; casinospil. Med online spil har du muligheden for at være heldig og tjene lidt ekstra penge, som du enten kan bruge på din ferie eller til at købe en ny og lækker linser, så du er klar til de næste udfordringer. 

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Pokerturneringer kan være en opgave for eventfotografer

Af og til kan det kræve en smule fantasi for at kunne klare sig som …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *