mandag, januar 30, 2023
Forside » Generelt » Er din bil klar til skiferien?

Er din bil klar til skiferien?

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...
Del dette:

Så snart julens stress og jag er ovre, pakker mange danskere bilen med varmt tøj og masser af skiudstyr for at drage nord- eller sydpå mod bjerge, sne og skisportssteder. Den lange køretur på og hjem fra ferien, er for mange en ligeså stor del af skiferien som det at stå på ski, men det er ikke altid helt ligetil at sidde bag rattet ned gennem Europa i ofte koldt og snefyldt vejr. Her finder du de vigtigste råd til bilen, når den skal med på skiferie, og du kan her læse meget mere om hvordan din bil bliver klar til vinterferien.

Husk alle de vigtige papirer

Som altid når man rejser, er der en del papirer, man skal huske at have med sig i tilfælde af, at uheldet skulle være ude. Husk samtlige familiemedlemmers pas og sygesikringsbevis, og føreren af bilen skal selvfølgelig have kørekortet med sig. Rejseforsikringer og andre nødvendige rejsedokumenter skal også samles og tages med. På bilferie må man desuden ikke glemme registreringsattest, forsikringskort og eventuelt DK-skilt, og derudover er det smart at have et telefonnummer til vejhjælp liggende i bilen, hvis der skulle opstå problemer. I mange europæiske lande er det også påkrævet, at man har motorvejsmærkat og miljømærkat i bilen, som viser, at man har betalt eventuelle afgifter.

Tjek op på de forskellige landes regler

Der er forskel på hvilke regler med hensyn til vinterkørsel, der er i forskellige europæiske lande. Husk at tjekke op på reglerne i de lande, du kommer til at køre i – og det gælder ikke kun det land, du skal på skiferie i, men også alle de lande, du kommer til at køre gennem på vej dertil. Nogle steder er der specielle ting, der er krævet, at man har liggende i bilen, blandt andet sikkerhedsudstyr. Regler for ting som vinterdæk varierer også alt efter hvilket land, man kører i, og hvis man vil undgå at blive stoppet halvvejs på vej på den længeventede ferie, er det værd at læse op på de forskellige europæiske landes regler for vinterkørsel, så man er på den sikre side.

Glem ikke sikkerheden

I mange lande er det påkrævet, at man i bilen har advarselstrekant, gule sikkerhedsveste til alle passagerer, førstehjælpskasse og brandslukker liggende, så det er vigtigt at man husker alt det. Og påkrævet eller ej, så er det altid en god idé at have alt det vigtige sikkerhedsudstyr liggende i bilen, når man skal køre så langt.

Send bilen til syn inden afrejse

Bilen kommer på rigtig hårdt arbejde, når den skal være i gang i adskillige timer i træk, og dét at køreturen ofte involvere sne og hård frost, gør det ikke lettere for den. Det er super vigtigt at sørge for, at alting er helt, som det skal være, så man ikke undgår problemer med bilen på vej på skiferie. Det er ikke sikkert, at det er de store ting, der skal ordnes på bilen, og nogle af dem kan du måske endda selv tage dig af, så bilen ikke behøver at komme på værksted, men det er altid fornuftigt at være på den sikre side. Vil du selv reparere på bilen inden afrejse, så finder du hos www.bildeleekspert.dk alle de nødvendige reservedele.

Vinterdæk og snekæder

De fleste danskere har rimelig godt styr på, at vinterdæk er nødvendige om vinteren, for at bilen er mere sikker at køre i, men det betyder ikke, at det er alle, der når at få sommerdækkene skiftet ud. Når man skal på skiferie og dermed er direkte på vej mod sneen, bliver man nødt til at få vinterdæk på. Man kommer ikke så let udenom, da det er påkrævet i flere lande. Det er også en rigtig god idé at have snekæder liggende i bilen, da man mange steder kan komme ud for, at der falder så meget sne, at det slet ikke er tilladt at køre ind i de små skibyer uden snekæderne på.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*