onsdag, februar 26, 2020
Forside » Generelt » Drømmer du om at blive fotograf – her kommer nogle starttips

Drømmer du om at blive fotograf – her kommer nogle starttips

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Brænder du for at tage de bedste billeder, og vil du gerne have, at det skal være din levevej, kommer der her nogle tips, du kan tage til dig. Der er nemlig hård konkurrence i branchen, men har du evnerne og den rette viden til at komme godt fra start, kan du hurtigt skaffe nogle faste og glade kunder, som kan være med til at booste dine muligheder for at leve af din drøm. Så puds læsebrillerne og kig med her, hvor du kan få råd til, hvordan du bliver fotograf og herre i eget hus, samt hvordan du lander de første jobs.

Arbejd for referencer i starten

Du kan ikke komme ind fra vejkanten og få job hos en webshop eller butik, hvis du kræver en alt for høj hyre til at starte med – den tid kommer, men der går lige lidt. I starten skal det ikke være pengene, der driver dig, men du skal forsøge at skaffe referencer. Og er der en ting, som virksomhedsejere kan lide, er det gratis eller næsten gratis arbejde, og det skal du udnytte. Tjek de sociale profiler og produktbillederne hos virksomhederne i dit nærområde – der skal nok være noget, du kan forbedre. Når du finder frem til det, er det bare med at tage mod til sig og ellers høre, om du ikke skal hjælpe dem med at forbedre deres visuelle tilstedeværelse. Tilbyder du din hjælp for små penge eller gratis, vil næsten alle tage dig ind, og har du evnerne, skal du nok performe. Når du så har klaret arbejdet til perfektion, vil du i 9 ud af 10 tilfælde få lov til at bruge butikken som en reference i din portfolio eller på din hjemmeside, hvorfor du pludselig ser meget mere professionel ud, når du har nogle stykker. Det er et klassisk paradoks i branchen, at du skal have kunder for at få kunder, men det kan faktisk lade sig gøre, hvis du ikke er drevet af pengene fra start.

Bliv en mester i Photoshop

Vigtigst af alt er det, at du har styr på at tage billeder, men det er ligeledes alfa og omega, at du har nogle evner i Photoshop. Det er her, at du tilføjer det famøse prik over i’et, og det er de små finjusteringer, der gør dine billeder til mesterværker. Hjælper du webshops, er det vigtigt, at du kan få rabatter og kampagner til at se indbydende ud, og her kan Photoshop være et stærkt redskab. Er du ikke ekspert i det allerede, så hop på Youtube og se nogle guides, så du bliver klædt på.

Gå ikke ned på udstyr

Udstyret er en fotografs vigtigste våben, og du må aldrig gå på kompromis her, hvis du skal til tops. Det kan selvfølgelig være dyrt, og har du ikke råd til det, kan du låne det manglende beløb online. Her får du pengene hurtigt, og du skal ikke vente længe, førend du kan komme i gang med dit eventyr. Tjen penge, inden du bruger dem, siger mange, og følger du linket, kan du måske få inspiration til, hvordan du kan tjene lidt ekstra og dermed få flere penge til udstyr.

Det er en hård branche, men har du disse råd og specielt dine referencer i baglommen, er du rigtig godt på vej.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*