batterilevetid

6 tips til at forlænge dit kameras batterilevetid

Del dette:

Nogle oplever kameraets batterilevetid, som næsten ikke værende eksisterende, og andre oplever de næsten aldrig oplader deres batteri. Hvis dit batteri går ud efter kort tid er der sandsynligvis noget galt med det. Men der findes mange måder at forlænge batterilevetiden på sit batteri. Og de er meget enkle, og det kan du lige så godt gøre med det samme, så du kan få nogle flere billeder, når du er ude og fotografere. Derfor har jeg lavet en lille list med de store syndere, som æder dit batteri.

1. LCD-skærmen

Skærmen er den største synder, når man snakker omkring batteritid. Den kan nemlig indstilles til fuld styrke eller nedsættes drastisk. Derfor vil jeg anbefale, at nedsætte denne til omkring 50%, da man stadigvæk kan se billederne fint. Dog skal man have det i mente, når man så kigger på dem. Hvis de ser lidt for undereksponeret skal man huske lysstyrken er sat ned.

2. Visningstid

Når man normalt tager et billede bliver det vist på LCD-skærmen i nogle sekunder. Denne funktion kan også slås fra, så den slet ikke viser billederne. Det sparer på batteritiden, da då ikke skal vise hvert billede i flere sekunder efter det er taget.

3. Autosluk

Hvis man ikke bruger sit kamera ligger det bare tændt. Det bruger stadigvæk en smule strøm for at holde sig kørende, og man kan lige så godt slå funktionen “autosluk” til. Du kan ændre om den skal slukke fra alt mellem 30 sekunder til 15 minutter. Så slukker det automatisk, hvis du selv glemmer at slukke det.

4. Kulde

Batterier er ikke glade for kulde. Det sænker batteriets levetid drastisk, så derfor er de en god idé at have sit batteri inderlommen, og først sætter de i kameraet, når man skal fotografere. Derved vil batteriet være varmt, og kunne tage flere billeder end et iskoldt batteri.

5. Et sæt ekstra batteri

Det er altid godt at have et sæt ekstra batterier i sin fotograftaske, så man altid kan skifte batteriet, hvis uheldet skulle være ude.

6. Undgå meget lang lukketid

Hvis man bruger rigtig lange lukketider skal man være opmærksom på at dette kræver en del af batteriet. Har snakker jeg om lukketider på over 3 minutter, da en lukketid på 30 sekunder er helt fint. Det er heller ikke så godt for at kamera at bruge lukketider på 30 minutter, da kameraets sensor vil blive meget varm.

Køb gode batterier

Det er vigtigt, at du ikke købe batterier fra noname brands. Jeg anbefaler at originale batterier fra producenten, fordi man både har en garanti, hvis batteriet skulle ødelægge ens kamera. Dette har man ikke, hvis man bruger et andet brand en kamerates. Jeg kan anbefale at købe batterierne fra MyTrendyPhone, da jeg synes de har nogle skarpe priser, når jeg har købt hos dem.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Skal dit hjem sælges? Sådan tager du de perfekte billeder!

Ét billede er mere værd end tusind ord. Dette gælder i hvert fald når dit …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *