4 tips til bedre portrætfotos

Del dette:

Portrætfotografering er med mennesket i fokus. Portrætfotografering er blevet “in”, fordi det er muligt at tage gode fotos med stort set alle kameraer, det handler blot om den rette teknik. Vi har samlet 4 gode råde til bedre portrætfotos, så du opnår de bedste billeder.

Blødt lys

Blødt lys er en god kilde til skarpe billeder, når man er ved at producere portrætfotos. Belysningen må ikke være alt for hård og kontrastfuld, dette er grunden til at benytte en softbox til bedre billeder. Ved at benytte en softbox undgår man mørke skygger og opretholder en ensartet belysninger i hele motivet. Derudover kan man gøre brug af reflekterskærme og diffusorer til skabelse af blødere lys.

Rekvisitter

Hvis man gerne vil peppe et portrætbillede op, kan man fordel benytte sig af rekvisitter til sit photoshoot. Der findes flere former for portrætfotografering, jeg har bedst erfaring med “business” fotos, hvor modellen bærer et slips eller butterfly og et jakkesæt.

Fang det naturlige smil

Det bedste råd til den nye portrætfotograf, er at undgå opsatte og falske smil. Billedet udstråler af en form for falskhed og bliver hurtigt ødelagt, hvis smilet på modellen ikke er naturligt. Du bør hele tiden være opmærksom på at fange gode vinkler af modellen, og gerne tale med modellen under seancen. Ved at gøre dette føler modellen sig bedre tilpas, og man kan ind i mellem få nogle gode billeder med et naturligt smil.

Slør baggrunden

En udbredt teknik inden for feltet er, at sløre hele baggrunden og sætte alt fokus på ansigtet. Ved at bruge denne teknik bliver modellen sat i 100% fokus, og derved opnår man det bedste resultat.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Få økonomisk overskud ved at låne penge nu og her

Har du brug for et ekstra tilskud til renoveringsprojektet, indskuddet til lejligheden eller blot til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *