2 tips til begynder fotografen

Del dette:

Efter at billeder og fotografering langsomt er blevet mere og mere populært gennem årene, er det også langt flere der gerne vil lære at tage et ordentligt billede, uden at betale penge for det. Til dette er der et par gode tips her, som enhver ny fotograf bør vide. Men uanset hvad så husk at fejl er til at lære af, og øvelse gør mester.

Motiverne er ikke farlige

Når du fotograferer, kan det være en god ide, at prøve at komme tættere på motiverne, for de er ikke farlige. Hvis det ikke er muligt, eller hvis det nu skulle ske at motivet faktisk var farligt, så brug kameraets zoomfunktion. Dette kan man gøre f.eks. i en have, for når man kommer tæt på motivet, som her kunne være en plante, blomst eller flotte fliser, og fokusere på det vigtige, og ignorere baggrunden, så træder et flot billede frem.

Hav det sjovt når du fotograferer

Når man lige begynder på at lære at fotografere, prøver man nogle gange for hårdt, på at tage det perfekte billede, og så glemmer man det vigtigste, at have det sjovt. Man begynder måske at fokuserer for meget på den rigtige beskæring, vinkel eller baggrund, hvilket ikke er godt for kreativiteten og tager alt det sjove ud af billederne.  For at slippe for dette, er det en god ide at prøve at fange motivet i naturlig tilstand, så billedet ikke er nøjagtig planlagt. Hvis man alligevel gerne vil planlægge det, så prøv at tage billeder af nogle lidt anderledes ting, f.eks. en gammel bil, som du kan komme af med ved at undersøge skrotpriser bil, efter så du får pengene igen.

Dette er i hvert fald et par gode tips til at få dig startet, uden at glemme det sjove ved fotografering.

Alexander Leo-Hansen


Jeg hedder Alexander Leo-Hansen, og elsker at fotografere i min fritid. Derudover driver jeg Alexanderleo.dk, hvor jeg skriver en masse fotoguides, fototips og en masse andet.

Del dette:

Check Also

Skal dit hjem sælges? Sådan tager du de perfekte billeder!

Ét billede er mere værd end tusind ord. Dette gælder i hvert fald når dit …

One comment

  1. Helle Egede Bukdahl

    Hej Alexander.
    Synes det er fedt du har lavet denne blog og at du deler ud af din viden. Jeg er helt nybegynder og jeg har kun min Iphone 6s, som jeg tager billeder med. Tænkte på om du har nogle gode fototips ved brug af Iphone?
    Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *